Rješenje sam pronašla u AEQ kliničkoj somatici

Šport je vrlo bogat emocijama.

Zahtijeva predanost, smirenost, organiziranost i istovremeno snažnu osobnost, stabilnost i samosvijest. Budući da danas živimo u varljivom svijetu koji je u svakom trenutku određen rokovima često se dešava da u toj zbrci izgubimo jasan put i odlutamo daleko od samoga sebe. Internet nas bombardira informacijama. Budući da djelujemo nesvjesno, ne nalazimo smisao i tonemo dublje u ponor. U sportu je to iznimna kušnja. Sportaš obično umjesto potrage za opuštanjem i udobnosti u pokretu krene pretjerivati u naporima. Dolazi do pretreniranosti, ozljeda, depresije, gubitka osjećaja, te za mnoge tada sportska karijera završava.

Sve navedeno sam i sama iskusila. Rješenje sam pronašla u AEQ kliničkoj somatici. Slika mojih problema je postala jasnija, a uzroci puno logičniji. Postala sam svjesna trenutnog stanja i tako si lakše odredila prvi realan kratkoročan cilj; svakodnevno trčanje bez bolova i napora. Učenjem na individualnim terapijama i vježbama kliničke somatike shvatila sam važnost svijesti i poboljšanja učinkovitog djelovanja mišića i pokreta.

Postupno je svijet postajao ljepši, misli organizirane, treninzi učinkovitiji, smijeh prisutniji, soba urednija i ciljevi dosežniji. Bit je da sada znam uzrok za dobar ili loš osjećaj pri trčanju tako da znam što poboljšati i promijeniti. Bol u peti, koja je trajala više od godine dana i postajala sve destruktivnijom, i bila razlogom što sam se obratila Alešu, je nakon 14 dana redovitog vježbanja nestala, što mi je bilo nevjerojatno. S AEQ kliničkom somatikom sam se vratila natrag sebi i sada lako koračam svojim putem naprijed. Hvala, Aleš!

Mojca Centrih, višestruka juniorska državna prvakinja u trkačkim disciplinama

Šport je vrlo bogat emocijama. Zahtijeva predanost, smirenost, organiziranost i istovremeno snažnu osobnost, stabilnost i samosvijest. Budući da danas živimo u varljivom svijetu koji je u svakom trenutku određen rokovima često se dešava da u toj zbrci izgubimo...

Za ogled celotne vsebine se prijavite spodaj

V kolikor že imate račun se lahko prijavite in si ogledate vsebino. V Kolikor pa svojega uporabniškega računa še nimate pa vas vabimo, da si ga ustvarite spodaj.

PRIJAVAREGISTRACIJA

Pročitajte još: