AEQ ŠKOLOVANJE

Školovanje AEQ metode® namijenjeno je razvoju načina razmišljanja koji omogućuju pravilno razumijevanje povezanosti i međuovisnost uma i tijela, koji su neodvojivo povezani unutar membranom omeđene cjeline.

Što ćete steći i naučiti kroz AEQ školovanje:

Budući učitelj AEQ metode®  će kroz stupnjevanje pridobivati sveobuhvatnije i šire uporabno razumijevanje principa ljudskog djelovanja i znanje za eliminaciju nepotrebne mišićne napetosti unutar tijela.   Znatno više razumijevanja činjenice da um djeluje u skladu s načelima kvantne fizike, kako tijelo funkcionira po Newtonovim zakonima fizike, a međusobnu komunikaciju među njima omogućuju osjećaji i emocije koji se nalaze u rasponu između boli i užitka. 

Nažalost, značenje i uloga kronične mišićne napetosti na funkcioniranje cjeline je vrlo podcijenjena i nailazi na premalo razumijevanja u velikoj većini pristupa koji se trenutno koriste za uklanjanje bolova i podizanje kvalitete života.

Životni događaji, posebno oni u djetinjstvu, stvaraju uvjete za nastanak kroničnih napetosti koje na zarobljavaju, ograničavaju našu fleksibilnost, smanjuju učinkovitost i sposobnost da sami sebe osjećamo. 

Te napetosti koje tijelo drže u zatočeništvu, ukalupljuju ga, odvajaju od našeg uma i narušavaju funkcioniranje cjeline potrebno je ukloniti da bi osoba postigla unutarnju slobodu. Bez uređenja tog stanja, a što je glavna zadaća učitelja AEQ metode®, unutarnja je sloboda nemoguća i vodi u iluziju da mislimo, osjećamo i djelujemo svojom voljom.

Struktura AEQ školovanja i AEQ sistema

AEQ METODA

Učitelj AEQ metode 1. stupnja

Učitelj AEQ metode 2. stupnja

Učitelj AEQ metode 3. stupnja

Učitelj AEQ metode 4. stupnja

AEQ DISANJE

Učitelj AEQ disanja 1. stupnja

Učitelj AEQ disanja 2. stupnja

Učitelj AEQ dihanja 3. stopnje

AEQ ODNOSI

Učitelj AEQ odnosa 1. stupnja

Učitelj AEQ odnosa 2. stupnja

Učitelj AEQ odnosov 3. stopnje

Učitelj AEQ odnosov 4. stopnje

Učitelj AEQ odnosov 5. stopnje

Obrazovanje: AEQ metoda®

Obuka budućih učitelja AEQ metode® značajno se razlikuje od metoda obuke drugih sličnih metoda. Budući učitelj AEQ metode® napreduje kroz razine obrazovanja samo u skladu s povećanom osjetljivošću i vještinom prepoznavanja stanja u vlastitoj membrani, kao i sa sposobnošću da to stanje opiše riječima.

Redovito obrazovanje i vježbanje značajno povećavaju svijest o vlastitim pokretima i neredu te neprestano razvijaju nove modele razmišljanja. Istodobno smanjuju informacijski vakuum. Horizontalne i vertikalne veze izuzetno su važne za učitelja AEQ metode®, jer samo na taj način može osjećati, promatrati, oponašati i opisivati stanje, stav i dobrobit svojih klijenata. Važno je da on poznaje, osjeća, razumije i može promijeniti svoje somove dovoljno dobro da može primijetiti, razumjeti i naučiti sve što je potrebno za uklanjanje entropije i boli kod klijenata.

Kroz bolju samosvijest učitelj također stječe više samopouzdanja i sposobnosti da klijentu posveti bolju i otporniju pažnju. To je neophodno kako na individualnim terapijama tako i na grupnim radionicama. To osigurava pravilan odnos s kupcem i sprječava je da se pita je li doista dobila dovoljno za svoju plaću. Dakle, ako je ovaj odnos jednak, zajamčena je sinteropija i obostrano osobno zadovoljstvo.Budući učitelji AEQ metode® naučit će o svemu navedenom na radionici na kojoj ćemo naučiti osnove metode. Stav učenja i osjećaji idu ruku pod ruku s učenjem produženja mišića i uklanjanja nereda prilikom kretanja. Učimo prepoznavati osjetilnu motoričku amneziju, učimo ih o pendikulaciji, somatskim refleksima i AEQ vježbama®. Dakle, u radionici i kod kuće, tijekom vlastitog istraživanja, postupno značajno poboljšavaju svoju svijest, kontrolu i urednost kretanja te su bolje pripremljeni za trening za učitelja AEQ metode® 1. razine.

 

 

Seminar za nastavnike AEQ metode® 1. razine namijenjen je temeljitijem poznavanju AEQ metode®. Budući će učitelj steći dovoljno znanja o osnovnim temeljima metode i naučiti kako razviti dovoljno jasnu komunikaciju u sebi i između sebe i klijenta. Trenirat će se u objašnjavanju razloga svoje trenutne dobrobiti, nadogradnji i učenju o novim i novim vježbama i njihovoj prikladnosti za svaki problem.

Znanja stečena na seminaru prikladna su i potrebna za dovoljno kvalitetno učenje klijenata. Pruža bolju rehabilitaciju nakon ozljeda i uklanjanje manje složenih kroničnih grčeva u mišićima i kronične boli. Naučimo ispravno usmjeravati pažnju kako bismo otkrili bilo kakve nejasnoće u komunikaciji s klijentom. Na taj će način učitelj biti uspješniji u suočavanju s neučinkovitošću kretanja klijenta. Znanje smanjuje nagađanja prilikom odlučivanja kako dalje, smanjuje i mogućnost ponavljanja ozljeda i vrijeme provedeno na korektivnim vježbama.

Važan dio učenja AEQ metode® je razumijevanje somatske filozofije, koja omogućuje drugačiji pogled na uzroke problema. Znanje stečeno na seminaru dovoljno je za stjecanje iskustva i sposobnost vođenja 3-4-satnih radionica za grupu od deset ljudi.

Potražnja za ovom vrstom učenja raste u svim dobnim skupinama i zanimanjima. Za šest dana radit ćemo na sebi i sudionicima seminara. Na taj ćete način moći pravilno zaroniti u dubinu AEQ metode® i početi radikalno utjecati na kvalitetu vašeg života, a kasnije primijeniti znanje na kupce. Nakon uspješno završenog seminara dobit ćete certifikat učitelja za AEQ Method® 1. razine.

 

 

Za godinu dana, ili pola godine, praktični rad na sebi, znatiželja i učenje drugih te sudjelovanje u cjelodnevnoj radionici, na kojoj ćete ujedno biti i asistent, dobit ćete dovoljno znanja i iskustva za vlastite promjene, a ovo će biti dobro polazište za upis u AEQ metodu® 2. stupanj. Priliku za upis imaju oni učitelji 1. razine koji će pokazati natprosječno znanje i zanimanje za učenje te odgovarajuću širinu znanja i upotrebu AEQ metode®.

 

Seminar AEQ metode® razine 2 zahtijeva znatno veću horizontalnu i vertikalnu povezanost od seminara AEQ metode® razine 1. Sposobnost osjećaja, kontrole i jasnoća komunikacije temeljni su kriteriji za kontinuirano obrazovanje.

Seminar za nastavnika AEQ metode® 2. razine vodi produbljivanju znanja o uzrocima SMA i načelima AEQ metode®. Uvodi znanje i važnost opne te utjecaj osjećaja na funkcioniranje i dobrobit some. Širini znanja ćete dodati nove pokrete za poboljšanje stanja poput smrznutog ramena, skolioze, ponavljajućih sportskih ozljeda. Seminar također uključuje učenje aktivne pomoći učitelja u pravilnijem izvođenju vježbi polaganjem i pritiskanjem dlanova na određene dijelove tijela, što povećava senzorni osjećaj.

To učitelju 2. razine omogućuje kvalitetnu pomoć čak i kod težih oblika somatskih problema. Između ostalog, liječi ili poboljšava bolove u leđima, vratu, koljenu i zglobovima, išijas, teniski lakat, patchwork kanal, petnu ostrugu, hiperlordozu, hiperkifozu, sindrom piriformisa, torakalni sindrom, smrznuto rame, glavobolju, plitko disanje, migrenu, tendinitis konvulzije, kronični umor, trnci u dlanovima i prstima, fibromialgija, skolioza, Ahilova tetiva.

Stečeno znanje na drugoj razini omogućit će vam kvalitetnu pažnju potrebnu za pošteno i primjereno upravljanje četverosatnim radionicama AEQ method® za do 10 osoba samostalno i do 15 osoba uz pomoć pomoćnika 1. ili 2. razine.

Uvjet za daljnje obrazovanje učitelja na srednjoškolskoj razini AEQ metode® je uspješna percepcija i praktična primjena znanja s prethodne, osnovne razine metode i ispunjavanje preduvjeta za učenje na srednjoškolskoj razini.

 

 

Osnovna se razina temelji na učenju o odnosima i razumijevanju značenja uma i opne te komunikacije između njih. Budući učitelj razine 3 svoje znanje može produbiti samo praktično, kroz vježbe i razumijevanje principa koje sam provodi i podučava druge, naravno s teorijskim objašnjenjem. To mora biti promišljeno i jasno, jer samo s razumijevanjem osoba može pravilno izvesti i razumjeti pojedinačni pokret i skup pokreta koji čine svaku od vježbi. Tako se razvija som, koji dobro djeluje samo uz dobru komunikaciju između uma i mišića. Učitelj koji razumije značenje soma također prenosi to razumijevanje učenicima i klijentima.

Osnovna razina obrazovanja omogućuje razumijevanje tjelesne kondicije, utjecaj samosvijesti, izražavanja i samokontrole, a sve to određuje čovjekovu osobnost, što također uključuje dobrobit i karakteristike some. Učenik uči važnost veze između opne i svijesti te uči funkciju užitka i boli.

Srednje obrazovanje za učitelja AEQ metode® razine 3 nadograđuje razumijevanje ovih veza naprednijim tumačenjem fizičkih i bioloških zakona i anatomije. Bitan dio učenja u ovoj fazi je poboljšanje sposobnosti promatranja klijentovog stava i izgleda i osobnog pristupa. Učitelj saznaje koji se mišići kronično skupljaju u klijenta i gdje je izgubio kontrolu nad membranom.

Učitelj 3. stupnja, promatranjem, palpacijom i slušanjem, zna dovoljno dobro povezati ono što osjeća i vidi s onim što čuje ili razumije iz klijentovog osobnog priznanja u individualnom liječenju i postupno, kroz razgovor i praktični rad iznosi svoje razumijevanje svog stanja i razloga. za probleme.

Učitelj srednje razine, zbog svog dubinskog poznavanja klijenta, pojedinaca tretira uspješnije od učitelja osnovne razine, a SMA pomaže otkloniti stanje puno brže nego kad bi klijent vježbe i pokrete naučio iz priručnika ili u grupnoj radionici. Svakako najvažnija prednost ove razine obrazovanja je učiteljeva sposobnost usmjeravanja pažnje na ključna pitanja klijenta. Samo se na taj način nastavnik optimalno povezuje s klijentom. Zajednička pažnja klijenta i učitelja uspješno smanjuje otuđenje uma i opne, omogućavajući uklanjanje boli, kronične boli i emocionalnih stanja.

Mišljenja o AEQ školovanju

Nace Janežič, učitelj AEQ metode 1. stupnja

Od svih učenja, seminara i obrazovanja na kojima sam sudjelovao u svom životu, obrazovanje za učitelja AEQ metode 1. stupnja imalo je daleko najveći utjecaj i transformacijsku moć na mene. Prilikom prijave nisam ni blizu shvaćao koliku dubinu i širinu AEQ...

Read More

Gorazd Preskar, učitelj AEQ metode 1.stupnja

Nakon desetljeća kroničnih bolova u lumbalnom dijelu leđa, doznao sam za AEQ i Aleša od jednog poznanika. Odlučio sam naručiti knjigu "Jednostavno iz kroničnih bolova" i prijaviti se na tečaj za učitelja AEQ-a. Na seminaru, Aleš je kroz različite...

Read More

Kareem Al Saleh, učitelj AEQ metode 1. stupnja

Profesionalni sport i pogrešan pristup treningu doveo me je do toliko ozljeda i bolova da sam trebao, a i duže vrijeme tražio rješenje za sve jače kronične bolove u tijelu, lošu raspoloženost i umor. Put me je doveo do Aleša koji je imao drugačiji pristup od svih...

Read More

Maša Gril, učiteljica AEQ metode 1. stupnja

Na seminaru za učitelje prvog stupnja jasno su prikazane osnove AEQ metode uz brojne praktične primjere. To omogućuje temeljito razumijevanje metode i pruža budućim učiteljima prvog stupnja mogućnost da kasnije učinkovito primijene stečeno znanje...

Read More

Dušica Gabrijel, učiteljica AEQ metode 1.stupnja

Prvi put sam čula i čitala o AEQ metodi na internetu, gdje sam također pronašla Aleša i njegovu stranicu na Facebooku. Pratila sam ga godinu dana, čitala njegove članke i razmišljala o pozitivnim učincima metode. Inače sam već 8 godina instruktorica...

Read More

Samo Šinik, učitelj AEQ metode 1. stupnja

Seminar za učitelja somatskih pokreta prema AEQ metodi prvog stupnja bio je jedan od najboljih obrazovanja na kojem sam sudjelovao. Osim toga što se održavao u vrlo ugodnom okruženju te su se za nas lijepo pobrinuli tijekom kratkih pauza, Aleš je svojim...

Read More

Barbara Peterlin, učiteljica AEQ metode 1.stupnja

AEQ metoda, koja nadograđuje kliničku somatiku, spaja somatiku s podsvjesnim obrascima pojedinca. Obrazovanje se temelji na osobnom rastu učenika AEQ metode. Na poboljšanju osjećaja vlastitog tijela i podizanju osobne emocionalne zrelosti.

Read More

Petra Košmrlj, učiteljica AEQ metode 1. stupnja

Izuzetno me je dugo vuklo prema obuci za učitelja AEQ metode prvog stupnja, jer sam željela produbiti svoje znanje o AEQ metodi i istražiti je još dublje. S druge strane, osjećala sam strah, jer biti učitelj znači prenositi znanje drugima, a ta ideja mi nije baš...

Read More

Lana Bauman, učiteljica AEQ metode 1.stupnja

Prošlo je gotovo godinu dana od završenog seminara, a ja i dalje učim svakodnevno. AEQ metoda ne nudi rješenja preko noći i znanje se ne stječe brzo. Na seminaru dobivamo veliku količinu novih informacija, neke su šokantne, a druge prosvjetljujuće...

Read More

Teja Šinkovec, učiteljica AEQ metode 2. stupnja

Prvi put sam se susrela s AEQ metodom i AEQ vježbama u proljeće 2021. Nakon prve vježbe, napetost ili bol u mišićima koja me mučila posljednje tri godine, čudesno je nestala. Tokom vježbanja mučnine su bile stalno prisutne, a u bedrima sam osjetila nepoznate...

Read More

Matija Sabljak, Učitelj AEQ metode 2. stupnja

Prošlo je dvije godine otkako sam upisao seminar za učitelja AEQ metode prvog stupnja. Mislio sam da će seminar biti samo nešto ugodno, lijepo, smireno i opušteno, ali kada sam nakon izvođenja prve vježbe osjetio da je podloga ispod...

Read More

Učestala pitanja:

Aleš Ernst, učitelj AEQ metode® 5. razina

Rođen sam 3. Listopada 1971., živim u Brežicama i imam dvoje djece. Samostalni sam poduzetnik od 1993., vlasnik trgovine biciklističkom opremom i terapeut kliničke somatike. U dijetnjstvu sam imao dosta motoričkih poteškoća, problema sa stabilnosti i mobilnosti. Bicikl sam naučio voziti sa 15 godina, no ubrzo vrlo intenzivno, da bih počeo sudjelovati i u biciklističkim maratonima. Sve vrijeme radio sam i kao serviser bicikala, što sam vremenom usavršio kao jednu od neprepoznatljivijih usluga u Posavini, ali i Hrvatskoj.

Aktivno sam se bavio biciklizmom, trčanjem, plivanjem i dizanjem utega. Vremenom se razvila bol u lijevom kuku, sve do nesnošljivosti. Napominjem da mi je u djetinjstvu dijagnosticirana kraća desna noga, što je imalo za posljedicu slabije razvijenu desnu stranu tijela. Zbog sve većih bolova prestao sam biciklirati i posvetio se dizanju utega i kettlebellu. Stekao sam certifikat, te se usmjerio učenju klijenata pravilnom radu i gibanju tijela pod opterećenjem. Istovremeno sam počeo opažati nedostatke vlastite mobilnosti i probleme klijenata kao posljedicu rada sa utezima i biciklizmom. Istezanje (stretching) nije bitno mijenjalo mobilnost, teškoće su se ponavljale, a trud uložen u njihovo uklanjanje slabo vraćao. Potražio sam medicinsku pomoć, no obrazloženje uzroka nesnosnih bolova i ponuđena rješenja nisu mi zvučali uvjerljivo. Fizikalna terapija, jačanje mišića, rad sa elastičnim trakama, masaže, kiropraktika i satovi meditacije nisu urodili plodom, a ja sam navikao na život u bolovima.

Kasnije, kada sam vlastitom inicijativom počeo detaljnije istraživati o mogućim uzrocima problema koji sam imao, naišao sam na tumačenje djelovanja tijela i uma u svjetlu „somatike“ Thomasa Hanne i vidio moguće rješenje svojih tegoba bez invazivnih zahvata na tijelu. Čitajući knjigu Marthe Peterson i kontaktirajući je polako sam shvaćao pravi uzrok kraće noge i trajne boli u lijevoj nozi. Već nakon nekoliko dana izvođenja vježbi osjetio sam nevjerojatno poboljšanje i htio sam više. Uslijedilo je učenje kliničke somatike od Marthe Peterson i ostalih stručnjaka tog područja. „Somatski pogled“ na djelovanje uma i tijela omogućio mi je bolje shvatiti uzroke problema koji su me mučili dugi niz godina.

Učinke vježbi kliničke somatike vježbi na neuro-mišićni sustav imao sam priliku promatrati u godinama rada sa mojima klijentima. Aktivni terapije sa somatskim vježbama su rezultirale u značajnim promjenama i poboljšanju života za mnoge od mojih klijenata, ali nažalost, blagotvorni učinci trajali su samo nekoliko mjeseci. Na kraju su se vratili na prethodno stanje i izvode vježbe samo povremeno, kada bol postaje previše uznemirujuća.

Kada sam proučavao različita područja fizike i ljudskog gibanja, sve više sam shvaćao koliko se život promijenio u posljednjih nekoliko desetljeća, postao je puno brži, a time se smanjila i sposobnost ljudi, da se koncentriraju i prilagođuju, a to je omogućila tehnologija. Za takav život je potrebno puno energije, ali i aparati koji rade umjesto nas te nam ušteđuju vrijeme. Dok koristimo naše vrijeme racionalno, kada je u pitanju korištenje naše energije situacija je druga. Naše tijelo se je tijekom evolucije i borbe za opstanak razvijalo u uvjetima nestašice hrane i borbi za energiju. Vrijeme nije bilo bitno, međutim, danas živimo kao da oduvijek vozimo po brzim autocestama, što nam omogućuje, da uštedimo vrijeme, ali istodobno to znači i veću potrošnju goriva (energije) i potrošnja općenito. Također se i prilagodljivost kao područje manipulacije smanjuje kad se dogodi nešto nepredvidivo. Kada trebamo skrenuti sa autoputa na makadam i voziti polako postajemo zbunjeni i nesigurni. U stresu smo, iako smo preživjeli milijune godina, te se čak i razvijali u neprilagođenoj, neprijateljskoj okolini.

Kad moramo skrenuti s autoceste na makadamsku cestu i voziti polako, zbunjeni smo i nesigurni.

Gotovo pod stresom, iako smo kao vrsta preživjeli milijune godina i evoluirali u neprilagođenom neprijateljskom okruženju.

 

Smatram da nas brzina ubija doslovno ili neizravno, čini nas napetima, tvrdima i krutima. Postoji bol koja upućuje na neučinkovitost. Osnovna svrha AEQ metode® je odvojiti vrijeme za promatranje onoga što radimo i tražiti bolje rješenje s povećanom pažnjom.

Bolje je rješenje kada uz manje napora (energije) radimo isto ili više nego prije.

Drugim riječima: dobro razmislite, učinite to jednom.

Kao da skrećete s autoceste na poligon.

 

Sljedeći je korak rezervirati poziv kod Aleša Ernsta, osnivača metode, gdje ćete naučiti kako vam školovanje može pomoći na vašem životnom i / ili karijernom putu i odrediti koji je najbolji sljedeći korak za vas.

 

Za prijavu na školovanje na prvom stupnju nije potrebno dodatno predznanje. Ono što je, međutim, potreban je jasan motiv zašto bi netko želio postati učitelj AEQ metode i spremnost da prepozna svoje podsvjesne obrasce i uvjetne odgovore i kroz proces vlastite transformacije stekne sposobnost i pravo da pomogne drugima u sličnim poteškoćama.

Pogodan je za svakoga tko želi pomoći prvo sebi, a zatim drugima od senzorne motoričke amnezije, kronične boli i kroničnih bolesti.

Nakon završetka prve faze, dobit ćete certifikat koji vam omogućuje provođenje AEQ terapije svojim klijentima.

Nakon završetka treće faze, dobit ćete certifikat za izvođenje aktivnih terapija sa svojim klijentima.