RADIONICE AEQ

Radionice AEQ Metode®

Dolje navedene radionice i seminare vodi Aleš Ernst, učitelj AEQ metode® 5. razine.

Učenje izvođenja AEQ vježbi® na radionicama pod vodstvom učitelja AEQ metode® još je zadovoljnije, učinkovitije i ugodnije od samostalnog učenja kod kuće. Na njima naučite razumjeti značenje tjelesnih osjeta, upoznajte i obnovite osjećaj. Povećavate kontrolu nad tijelom i razumijevanje veza između uma i mišića.

Odaziv velike većine sudionika vrlo je pozitivan, pa preporučujem prisustvovanje radionici i nastavak učenja AEQ metode® kod kuće ili u suradnji sa svojim studentima iz Slovenije. Razred se sastoji od deset do petnaest ljudi koje vodi učitelj AEQ Method® razine 5.

Za odgovarajući učinak radionice važno je da učitelj ima dovoljno vremena i pažnje za sudionike, što je i razlog ograničenog broja sudionika radionice. Uloga i zadatak učitelja su dvojaki: voditi sudionike ispravno i biti u stanju protumačiti značenje fizičkog iskustva i riječi izgovorene za svaku osobu po potrebi.
Samo razumijevanje onoga što osjećamo ključno je za uspjeh upravljanja kroničnom boli, pa se AEQ pristup temelji na isprepletanju učenja kroz teoriju i praksu (AEQ Exercises®). Sljedeća jednako važna uloga učitelja je promatrati stav sudionika i tolerirati stres koji on ili ona osjeća kroz vježbe i pažnju koju on ili ona ulaže u vježbu. Učitelj promatra odnos ega prema tijelu kroz izvođenje vježbe.

Često vidim tvrdoglavost, mržnju, otpor i žurbu, što je nepotrebno u ovim vježbama i podsvjesno utječe na pretjerani stres izazvan izvođačem AEQ vježbe®. Takav odnos ego-tijelo također je glavni uzrok kronične boli i nerealne dobrobiti, što većinu sudionika dovodi na AEQ radionicu. Ako je količina stresa prevelika, a time i premala pažnja, savjetujem sudionika s posebnim pristupima kako promijeniti stav prema vježbi, zašto se to događa te značenje i ulogu boli.

AEQ metodom® ništa se ne postiže potiskivanjem i prisiljavanjem. Cilj nam je osjetiti izvedbu, a ne samu izvedbu kao rezultat. Razumljivo je da kao utemeljitelj AEQ metode® osobno vrlo dobro znam, razumijem i kroz vlastitu praksu osjećam učinak vježbi koje vodim. Stoga, promatrajući sudionike i razumijevajući razloge promatranoga, mogu pomoći u postizanju maksimalne koristi od vježbi i pravila korištene AEQ metode®.

Sudionici se ne mogu vidjeti, ali istodobno imaju iskrivljene osjećaje iz tijela i vrlo često se dogodi da zaključe da su u pravom položaju, a u stvarnosti nisu. Samo pravilnim poravnavanjem tijela osoba može osjetiti tok uzbuđenja i osjećaja od glave do pete. Kao voditelj radionice ističem svrhu svake vježbe i ciljeve koje vježba može postići u promjeni tjelesnih osjeta.

AEQ vježbe® razlikuju se od ostalih vrsta vježbanja i osmišljene su kako bi pomogle sudionicima da se opuste i predaju nestvarnom egu tijela, umjesto da grade mišićnu snagu i izdržljivost kako bi savladali sebe.

AEQ vježbama®, posebno onima za smanjenje stresa, postižu smanjenje krutosti tijela. To također mijenja stav, razumijevanje i poštovanje unutar izvođača / učenika, što dovodi do bolje komunikacije um-tijelo. To smanjuje sukobe između uma i tijela koji su osnova za bol, ozljede, trošenje i bolesti.

Na kraju radionice osjećate se pomalo mentalno umorno, ali opušteno, živahno i uzrujano, jer je razumijevanje obrazaca najbolji protuotrov za strah od budućnosti, zbog čega se naježimo. Disanje je lakše, oči su sjajnije, boja lica je živopisnija, a osjećaj dodira sa zemljom istinskiji.

Polazak kući je realniji i olakšava utvrđivanje što je previše, a što premalo. To je temelj zrelosti i mudrosti koji vam omogućuju da se kvaliteta našeg života s vremenom podiže, a ne pada. Aleš Ernst, učitelj AEQ metode 5. razine.

 

NOVO: Darilni bon za delavnice in programe

Če menite, da bi delavnice in programi, ki jih vodim pomagali vam ljubi osebi biti bolje ter bolje razumeti, zakaj trpi zaradi kroničnih bolečin in težav mu lahko podarite udeležbo na mojih dogodkih. Pri prijavi na delavnico ali program v opombe navedite, koga nanjo prijavljate, in poslali vam bomo darilni bon za izbran dogodek na elektronsko pošto. Predhodno se s to osebo pogovorite, saj mora imeti potrebo in željo za urejevanjem in spremembo svojega življenja z učenjem AEQ metode in AEQ vaj.

No event found!