Pokrete koje izvodim u samom treningu izvodim efikasnije, lakše, uz manju potrošnju energije.

“Prije dolaska na bilo koji seminar, dosta vremena provedem proučavajuci po znanstvenoj/stručnoj literaturi tematiku onoga što će se na seminaru ili praktičnoj radionici učiti i raspravljati. To mi omugućava bolje razumijevanje i spajanje gradiva u jednu cjelinu. Tako je bilo i sada. Sve ove pokrete sam vidio i probao izvoditi. Ali mi nisu imali previše smisla. Na seminar sam se prijavio iz razloga pojašnjavanja istih ali i iz činjenice što sam bio svjestan nedovoljne pokretljivosti određenih ekstremiteta (kruta i nedovoljno mobilna ramena).

Ta činjenica mi je stvarala problem u mom svakodnevnom treningu. Prevelika potrošnja energije, kompenzacija nekim drugim dijelovima tijela, koja mi je počela stvarati krive obrasce kretanja. Nažalost nikakvim vježbama mobilnosti i istezanjima, ništa se značajno i na dugotrajnom planu nije promijenilo, do subote. Pod vašim vodstvom i korekcijama pokreti su dobili svoj smisao.

Već nakon radionice, osjećao sam se drugačije. Neki čudan osjećaj, koji je rječima malo teško opisati. Slobodnije i opuštenije bi bio prilično blizak opis, iako ne i najtočniji. Zapravo ,puno toga se promijenilo. To sam već osjetio u treningu slijedećeg dana i u danima nakon uz svakodnevno učenje pokreta AEQ kliničke somatike koje sam implementirao u dnevnu rutinu.

Pokrete koje izvodim u samom treningu izvodim efikasnije, lakše, uz manju potrošnju energije. Ramena koja su do subote bila užasno kruta, slobodnija su. Ograničenja još naravno postoje ali sve POTISKE, POVLAČENJA, TRZAJE, IZBAČAJE, OVERHEAD KRETNJE (iskorake, čučnjeve) izvodim nekako lakše i definitivno ću dalje nastavit primjenjivati i proučavati pokrete. Mogu reći da se veselim nekoj slijedećoj prilici za učenje iste.

Hvala ti!!!!!”

Stjepan Stroka Ostroški

Prije dolaska na bilo koji seminar, dosta vremena provedem proučavajuci po znanstvenoj/stručnoj literaturi tematiku onoga što će se na seminaru ili praktičnoj radionici učiti i raspravljati. To mi omugućava bolje razumijevanje i spajanje gradiva u jednu cjelinu.

Za ogled celotne vsebine se prijavite spodaj

V kolikor že imate račun se lahko prijavite in si ogledate vsebino. V Kolikor pa svojega uporabniškega računa še nimate pa vas vabimo, da si ga ustvarite spodaj.

PRIJAVAREGISTRACIJA

Pročitajte još: