Drago mi je, što me je život doveo do Aleša i AEQ kliničke somatike.

Moje ime je Tadej i ja sam alpski skijaš. Moj sportski put je bio bez boli sve do zadnje veljače kad se je tekom treninga veleslaloma pojavila nevjerojatna bol u leđima. Bol je ostala i situacija se malo poboljšala nakon posjeta terapeuta. Međutim, bol se ponovno pojavila na prvom treningu nakon mog dvotjednog odmora pa sam morao rano završiti sezonu. Odlučio sam u potpunosti popraviti ozljedu i započeti sa treninzima kad ne bih više imao boli.

Posjetio sam mnoge terapeute, ali nitko od njih mi nije mogao pomoči 100 %. Tada me je trener fizičke kondicije Severin Lipovšek upoznao s AEQ kliničkom somatikom i preporučio, da posjetim Aleša. Tekom prve terapije najprije smo dugo razgovarali i on mi je sa primjerima iz svakodnevnog života objasnio, što je AEQ klinička somatika i njezinu svrhu.

Nakon početnog objašnjenja Aleš je počeo podučavati AEQ somatske vježbe i pomogao mi, da ih ispravno napravim. Vježbe su bile nešto sasvim suprotno onome, što sam navikao na treninzima i u modernom načinu života. Terapiju sam imao sam gotovo svaki mjesec, a pored treninga redovito sam izvodio i AEQ somatske vježbe. Uočio sam značajan napredak u mom kretanju nakon nekog vremena; moje kretanje postao je lakše i kohezivnije, bol u leđima je potpuno nestala.

Poslije svakog posjeta sam drugačije gledao na svijet. Počeo sam razumjeti značenje i poruku boli. Postajao sam brži, jači i pouzdaniji. Ovu sezonu sam proveo bez ikakvih bolova i rezultati su bili dobri. Još uvijek redovito istražujem sebe kroz AEQ pokrete te se poboljšavam. Moja je cijela obitelj promijenila svoje stajalište pomoću AEQ kliničke somatike, a ne samo o sportu.

Drago mi je, što me je život doveo do Aleša i AEQ kliničke somatike.

Tadej Paščinski, Kranj

Moje ime je Tadej i ja sam alpski skijaš. Moj sportski put je bio bez boli sve do zadnje veljače kad se je tekom treninga veleslaloma pojavila nevjerojatna bol u leđima. Bol je ostala i situacija se malo poboljšala nakon posjeta terapeuta. Međutim, bol se ponovno...

Za ogled celotne vsebine se prijavite spodaj

V kolikor že imate račun se lahko prijavite in si ogledate vsebino. V Kolikor pa svojega uporabniškega računa še nimate pa vas vabimo, da si ga ustvarite spodaj.

PRIJAVAREGISTRACIJA

Pročitajte još: