Tijelo i podsvijest

Tijelo i podsvijest imaju zadaću kroničnog održavanja stanja čak i prividne homeostaze (proces koji omogućuje da se fiziološki procesi i tjelesna struktura organizma značajnije ne mijenjaju unatoč velikim promjenama u okolini). Uglavnom zato što smo se kao djeca morali prilagođavati homeostazi obitelji, makar ona bila samo prividna zbog SMA kod oba roditelja koji su percipirali stvarnost kroz SMA distorziju i podsvjesno slijedili tradiciju, iako im je svijest dopuštala promjene koje su bile veće i brže nego ikad prije u ljudskoj povijesti. Kronični bolovi i bolesti posljedica su dakle nemoći svijesti da utječe i mijenja tijelo i podsvijest, kada tijelo i podsvijest ne dopuštaju pravu stvarnu stabilnost homeostaze, a sa SMA omogućuju prividnu ravnotežu, dok fizički kronična stanja jasno pokazuju da nešto već dugo nije kako treba.

Simultanim djelovanjem na tijelo i svijest učenje AEQ metode omogućuje stvarnu promjenu podsvijesti, ako je osoba spremna obaviti proces, koji je sve samo ne lagan i brz, kako treba. Ta promjena utječe na oblik spirale i omogućuje promjenu funkcioniranja što je uvjet za drugačije stanje (Definicija ludosti je činiti stalno jednu te istu stvar i očekivati različite rezultate; A. Einstein).Tu se obično javlja otpor podsvijesti koja ne dopušta lake promjene na fizičkoj i podsvjesnoj razini. Nasuprot tome, svijest se mijenja lako i kontinuirano. Kontrast u istom sustavu nužan je za povećanje učinkovitosti sustava, ali samo ako postoji dovoljno povezanosti i međusobnog dijaloga između ta dva kontrasta, čime se potiče uređenost i učinkovitost s obje strane.

Usvajanje AEQ metode najprije omogućuje promjenu strukture i funkcije u svijesti, potom podsvijesti i na kraju tijela koje prati mozak, iako upravo bolovima i kroničnim problemima tjera glavu da nešto promijeni. A kada se SMA smanji, ta je promjena dugoročno sve ispravnija, iako je kratkoročno doživljavamo kao netočnu i neugodnu.

Možemo dakle doći do zaključka da kod neželjenih kroničnih stanja postoji stanje obrazaca i uvjetnih reakcija u podsvijesti, koje djeluje na neravnotežu na način da ne sredi akutno stanje (akutno stanje je ono koje se brzo razvija, brzo odvija i također može brzo nestati jer sustav djeluje na način da mijenja potrebu za uspostavljanjem ravnoteže) i tako ga postupno pretvara u kronično. To je moguće tek kada akutna neravnoteža u tijelu ne utječe adekvatno na svijest (jer je svijest odvojena od tijela od SMA u podsvijesti), kako bismo došli do spoznaje što nas muči, koči, ugrožava ili ograničava, te u tu svrhu odvojili vrijeme, uložili napor te pokazali potrebu za mijenjanjem svijesti, a potom i podsvijesti te time spriječili razvoj podsvjesnih funkcija koje nas dovode u neželjena kronična stanja.

Aleš Ernst, autor AEQ metode i autor AEQ disanja

Gore opisane činjenice detaljnije objašnjavam u petotjednom programu za otklanjanje kroničnih stanja gdje vas učim i pravilnom razumijevanju i izvođenju AEQ vježbi.

Tijelo i podsvijest imaju zadaću kroničnog održavanja stanja čak i prividne homeostaze (proces koji omogućuje da se fiziološki procesi i tjelesna struktura organizma značajnije ne mijenjaju unatoč velikim promjenama u okolini).

Za ogled celotne vsebine se prijavite spodaj

V kolikor že imate račun se lahko prijavite in si ogledate vsebino. V Kolikor pa svojega uporabniškega računa še nimate pa vas vabimo, da si ga ustvarite spodaj.

PRIJAVAREGISTRACIJA

Pročitajte još: