ODBACIMO ŠTETNU RUTINU

Zajedno s rastom samosvijesti, povećava se i samokontrola – poboljšavamo kontrolu nad svojim životom i stvaramo realnije prosudbe o stvarnosti. Sve bolje osjećamo nerealne predodžbe koje naš ego ima o sebi i okolini. Time možemo svijet gledati novim očima i oštrijim umom u suradnji s tijelom. Ako promijenimo naučeno ponašanje, koje najčešće proizlazi iz straha i neprimjerenih odgovora, možemo se riješiti kronično štetnih navika zbog kojih smo često u nevolji i nelagodni ili čak bolesni. Ovime se, međutim, možemo riješiti i okamenjenih uvjerenja.

Koliko puta nam je netko rekao za što smo sposobni?

Najvjerojatnije, uopće nemamo pojma kako su sva iskustva koja smo proživjeli ili kojima smo svjedočili pomogla oblikovati našu osobnost, naša uvjerenja i samosvijest o tome što možemo, a što ne možemo. Naše akcije vode se pretpostavkama koje iznosimo u vezi s našim prošlim iskustvima, umjesto da se vode objektivnom prosudbom. To je previše subjektivno, uglavnom zbog blokade osjeta iz tijela koje umu omogućuju da definira stvarnost. Dakle, sve češće donosimo odluke pod utjecajem prošlih iskustava, što za nas nije uvijek najbolje, jer nam sadašnjost nudi različite informacije i znanje. Zbog tereta loših iskustava, često niti ne znamo što odlučiti – i zato čekamo.

S učenjem i upotrebom AEQ metode mijenjamo razumijevanje, prosječan tonus mišića i disanje i time lakše napustimo okamenjene navike koje nas opterećuju i uvjerenja koja nas ograničavaju te donosimo odluke sa što realnijom prosudbom na temelju trenutnog stanja!

Samo činjenična procjena omogućit će nam da stvorimo prilagođeni svijet, da ga zajedno stvorimo za društveno dobro. Naime, jedrenje protiv struje obično je uzaludna aktivnost koja nas nikamo ne vodi. Plovidba s trenutnim nudi mogućnost navigacije, što je poput stvaranja nečega i nuđenja u pravo vrijeme.

Promijenimo rutinu!

Jeste li ikad postali ovisni o omiljenoj seriji na televiziji? Ne prebacujte kanale čak i ako vam se više ne čine zanimljivima. Ovakvi postajemo u životu. Programirani smo predvidljivošću svog svakodnevnog života, koja je ugodna, iako ne uvijek s lijepim trenucima. Naš odgoj ili socijalni status, rasa, spol i vjera ograničenja su ako ne stvorimo pravo shvaćanje naših rutina i diferenciranje njihovih koristi ili štetnosti. Disciplina koja nam pomaže u razvoju redovite primjene AEQ metode® izbacuje nas iz postojanog ritma koji koči našu kreativnost. Učitelj AEQ metode® pomoći će vam da procijenite koliko je vaš život duboko rutinski i gdje biste željeli izaći iz te rutine

Zajedno s rastom samosvijesti, povećava se i samokontrola - poboljšavamo kontrolu nad svojim životom i stvaramo realnije prosudbe o stvarnosti. Sve bolje osjećamo nerealne predodžbe koje naš ego ima o sebi i okolini.

Za ogled celotne vsebine se prijavite spodaj

V kolikor že imate račun se lahko prijavite in si ogledate vsebino. V Kolikor pa svojega uporabniškega računa še nimate pa vas vabimo, da si ga ustvarite spodaj.

PRIJAVAREGISTRACIJA

Pročitajte još: