OTPOR

Bilo kakvo djelovanje koje ne donosi neposredno zadovoljstvo, koje bi omogućilo osobni rast i razvoj, zdravlje i integritet bez posebnog napora, u čovjeka izaziva otpor. 

Angažman i promišljanje nam omogućuju da takvo djelovanje promotrimo iz različitih kutova. Otpor koji se u čovjeku rađa je u konačnici nastao uslijed konstantne borbe za opstanak. Čak i hodanje uzbrdo za tijelo u tijelu izaziva otpor. Opiremo se, kako fizički, tako i intelektualno i emocionalno. Nadzor nad čuvstvima je nužan da bismo živjeli uravnoteženo, i kao što smo ih razvijali istovremeno s učenjem pokreta i intelekta, tako ih u odrasloj dobi možemo nadzirati usmjerenim kontroliranim kretanjem. Vježbama AEQ metode™ to postižemo vrlo uspješno. Senzorno-motorna amnezija samo je jedan od oblika otpora prema vlastitom napretku, a koji smanjujemo upravo somatskim pokretima.

Do AEQ vježbi  često ćete imati neobjašnjiv otpor i razloge zašto si ne možete pomoći osloboditi se tegoba koje osjećate. Najbolji motivator jest upravo bol koja nas, tek kada postane nepodnošljiva, tjera da nešto poduzmemo. AEQ metoda™ je dobar izbor jer je nježna i dobrohotna prema tijelu. Nakon što smo usvojili pokrete popušta otpor prema ustrajnom izvođenju. Kada ujutro i navečer izvedete somatske pokrete s najvećom mogućom pažnjom, stvarate rutinu koja omogućuje prevladati otpor čim bolje, te tako oslobodite inspiraciju i ideje. Rađa se sposobnost da sa s manje truda postižete više, mijenja se funkcionalnost pokreta, a time i opterećenje organizma, te tako smanjuje i/ili uklanja bol. Bolje osjećate slobodu pokreta koja određuje vašu osobnu i potpunu slobodu. Ona je moguća samo do granica utvrđenih našom samokontrolom i samosvijesti. Promijeniti tijek života moguće je samo onda kada imamo slobodu i moć.

 

Bilo kakvo djelovanje koje ne donosi neposredno zadovoljstvo, koje bi omogućilo osobni rast i razvoj, zdravlje i integritet bez posebnog napora, u čovjeka izaziva otpor.  Angažman i promišljanje nam omogućuju da takvo djelovanje promotrimo...

Za ogled celotne vsebine se prijavite spodaj

V kolikor že imate račun se lahko prijavite in si ogledate vsebino. V Kolikor pa svojega uporabniškega računa še nimate pa vas vabimo, da si ga ustvarite spodaj.

PRIJAVAREGISTRACIJA

Pročitajte još: