Napredovanje

Od trenutka u kojem ste odlučili promijeniti samoga sebe do trenutka u kojem ste postigli željeno prolazite kroz prijelazno razdoblje. Oscilirate između staroga i novoga. Oscilirate naprijed i natrag između onoga što ste bili i onoga što želite biti i što biste željeli imati. Taj tranzicijski dio procesa je sasvim prirodan i normalan. Često čujem riječi: “…sve to mi je poznato…”.Moj odgovor je “što Vas sprječava?”.

Promjena koja treba biti učinjena i njena provedba u djelo su dva zasebna koraka. Potrebno je vrijeme da u potpunosti prihvatite novo i provedete to u djelo. Sve do tada morate pomno pratiti napore koje ulažete u promjenu. Uzmite si dovoljno vremena pozabaviti se promjenom. Jer potrebno je djelovanje, osobni angažman.

Kao što rekoh, najvažnije je koliko se sami potrudite. U tom prijelaznom periodu pohvalite sami sebe za svaki i najmanji korak naprijed. Ne kritizirajte se i ne osjećajte se deprimirano zbog napravljenog koraka unatrag. Iskoristite svaki alat koji vam je na raspolaganju da biste se pomaknuli od staroga na novo.

Promijeniti samoga sebe je moguće na mnogo načina. Zapitajte se sto ste to u mogućnosti svakodnevno napraviti da biste se bolje osjećali u vlastitoj koži? To vam neće uspjeti svaljivanjem krivnje na druge ili izigravanjem žrtve. Što nam je onda činiti? Kako doživjeti mir unutar nas samih, ali i izvan sebe? Želite ga steći, no nikako Vam ne uspijeva? Jeste li spremni za postizanje unutarnje harmonije i mira? Postavite si pitanje “Da li se stvarno želim promijeniti?”. Da li se i dalje želite samo sažalijevati i žaliti zbog nečega što vam život nije pružio? Ili si želite stvoriti bolji život od ovoga sada koji vas ne zadovoljava? Ako ste spremni na promjenu tada to i možete. Ako ste se spremni potruditi onda će vam i uspjeti promijeniti život na bolje. Nitko drugi nema moći nad Vama pa nitko to ni ne može učiniti umjesto Vas samih.

Moć je u Vašim glavama, prisjetite se toga češće.

Aleš Ernst, autor AEQ metode i AEQ disanja

Od trenutka u kojem ste odlučili promijeniti samoga sebe do trenutka u kojem ste postigli željeno prolazite kroz prijelazno razdoblje. Oscilirate između staroga i novoga. Oscilirate naprijed i natrag između onoga što...

Za ogled celotne vsebine se prijavite spodaj

V kolikor že imate račun se lahko prijavite in si ogledate vsebino. V Kolikor pa svojega uporabniškega računa še nimate pa vas vabimo, da si ga ustvarite spodaj.

PRIJAVAREGISTRACIJA

Pročitajte još: