AEQ metoda i trudnoća

Zašto AEQ metoda koristi trudnici i kako, kakve koristi ima na tijelo tijekom tog razdoblja?

AEQ metoda to objašnjava na razumljiv način i omogućuje percepciju stvarne situacije u ženi i njezinog odnosa s partnerom i okolinom. Na taj je način moguće primjereno utjecati na odnos prema sebi i okolini, te pripremiti se za roditeljstvo. To povećava šanse za osjećaj zadovoljstva koji bi trudnoća trebala sadržavati i vezu između partnera dovoljno jaku da izdrže stres test koji rođenje djeteta uvijek izaziva.

AEQ metoda ne razdvaja čovjeka na tijelo i um, već čovjeka razumije kao neraskidivo povezano tijelo, podsvijest i svijest. Stoga AEQ vježbe djeluju iscjeljujuće u cjelini, jer zbog bolje povezanosti postajemo svjesniji stvarne situacije i sjetimo se njezinih uzroka. Što smo bolje svjesni uzroka tjelesnih reakcija u određenim okolnostima i što ih više razumijemo, to lakše i jasnije postajemo svjesni neučinkovitih odgovora i time manje emocijama otežavamo svoj život ili druge.

Neučinkovito izražavanje osjećaja dovodi do neučinkovitog upravljanja odnosima, što dovodi do malaksalosti i tjelesne ili mentalne boli i problema. Međutim, to nije ni dobar ni pogodan uvjet za trudnoću, kada majčino stanje presudno utječe na djetetov razvoj i tako određuje njegov životni put.

AEQ vježbe povećavaju sposobnost opuštanja mišića i tijela kada nema stvarnog razloga za povećanu napetost. To povećava sposobnost odmora i smirivanja, što nije samo u mislima već u cijelom tijelu. To omogućuje manje neravnoteže, nereda i negativnih posljedica u tijelu trudnice i mirniju i zadovoljniju trudnoću i odnos unutar obitelji u nastajanju.

Koriste li vježbe AEQ i nakon porođaja? Kako?

Utjecaj AEQ metode na trudnoću treba održavati i nakon nje. To sprečava ženu da fizički zaglavi u trudnoći jer se jako boji razdoblja nakon porođaja. Mnoge žene osjećaju snažan strah od odgovornosti biti majka i fizički se zatvaraju u držanje i kretanje tipično za trudnoću. Čak i nakon porođaja (to je osobito često ako se izvodi epiduralno ili carski rez) ostaje u pretjerano zakrivljenoj lumbalnoj kralježnici, s pomaknutom zdjelicom i odmaknutim ramenim pojasom.

Kvaliteta majčine povezanosti s djetetom ovisi o povezanosti njezine svijesti s njezinim tijelom, jer se komunikacija s novorođenim djetetom odvija samo kroz tijelo. Međutim, ako majka ima senzorno-motoričku amneziju između tijela i svijesti, koja ih nesvjesno razdvaja, vrlo često pogrešno protumači djetetove signale i na njih reagira pogrešno. To majčinstvo čini vrlo teškim i stvara sve više stresa u obitelji, čime se sprječava postojanje pogodnog okruženja za razvoj djeteta i odnosa dijete-majka.

Što su AEQ vježbe?

AEQ metoda temelji se na procesu povećanja tjelesnog svjesnog osjećaja i kontrole nad kretanjem, što uključuje temeljito samopromatranje i samospoznaju temeljenu na obrascima izvođenja AEQ vježbi.

Ne znamo što mislimo da radimo, ali što zapravo radimo.

Tako upoznajemo svoje pravo ja i razlikujemo pokrete koji su nam prirodniji i normalniji od onih koji su nam čudni i teški, iako za to ne postoji stvarni fizički razlog.

Metoda nam pomaže da u dubinu otkrijemo što volimo, a što ne, čega se bojimo i što nas ljuti i zašto se opiremo iskazivanju tih emocija onima oko nas.

Prvi korak ka ostvarenju vaših želja i potreba jest saznati tko ste trenutno i zašto vam to ne daje željene rezultate.

Sve ovisi o vama i samo o vama.

Kada izvodite AEQ vježbu, sve ovisi o vama. Nitko drugi neće izvesti pokret umjesto vas.

Da je sve na vama i samo na vama možete vas zastrašivati, ali istodobno vam može uliti puno snage. Može se reći da netko kontrolira vas ili da je odgovoran za vaš uspjeh ili neuspjeh.

Taj netko pokušava skinuti odgovornost s vaših ramena.

Zapravo ste samo vi razlog zašto ste u ovom trenutku života gdje jeste.

Možete zauzeti negativan stav prema tome ili možete odlučiti da je to nešto najpozitivnije što imate u životu.

Želite li se pohvaliti ili priznati poraz prvenstveno ovisi o tome koliko ga želite i želite li preuzeti kontrolu nad njim.

Samo dodavanje više snage i volje nije najbolje rješenje.

Kada izvodite AEQ vježbu, više snage donosi vam bol i umor, a manje snage s više osjećaja i koordinacije zadovoljstvo i opuštanje iako izvodite isti pokret.

Činjenica je da se niti jedan spor nikada ne rješava onako kako mi želimo da se on riješi.

Zašto? Spor je jednostavno u tome što dvije strane imaju različita mišljenja i obje žele uvjeriti jedna drugu da su u pravu.

Rijetko pronađu željeno rješenje.

Pa što obično radimo? Još snažnije branimo svoj stav.

Međutim, prema inerciji jednoj se sili suprotstavlja ista sila, pa kad ojačamo svoj položaj, to će učiniti i suprotna strana, takva borba nas nikamo ne dovodi. Kada imate problema s više sile, obično ne vidite situaciju kakva zapravo jest.

Umjesto upotrebe sile, pokušajte upotrijebiti razum i tjelesni osjećaj i analizu situacije. Na taj se način povezujete u korisnu cjelinu koja snagom razuma i tjelesne intuicije traži sve bolja rješenja za rješavanje problema i zadovoljavanje želja.

Bilo koji problem ili izazov lakše je riješiti ako razmišljamo svjesnije i koristimo iskustvo i mudrost pohranjene u tijelu i podsvijesti.

Kada AEQ vježbu® izvodimo sa svjesnom pažnjom i željom da povećamo osjećaj i kontrolu pokreta, brzo otkrivamo kako isti pokret (rad) možemo izvoditi bolje, učinkovitije i sigurnije.

Reagirate li brzo kad vam netko nešto kaže? Problem je u tome što možete propustiti najbolje prilike ako ne odvojite vrijeme za razmišljanje o cijeloj situaciji. Kada odgovorimo nepromišljenom reakcijom umjesto svjesno i promišljeno, teže je postići željeni odgovor.

Što to znači? To znači odvojiti vrijeme za razmišljanje o stvarnom pitanju ili situaciji prije nego što odlučite reagirati.

To smanjuje utjecaj potisnutih emocija i neprimjerenih uvjetovanih odgovora kako bismo mogli utvrditi što je suština našeg odgovora i njegova primjerenost te pronaći ispravnije rješenje.

AEQ vježbe omogućuju nam simuliranje stvarnih odgovora i učenje iz uspjeha i neuspjeha bez negativnih posljedica na naše postupke u svakodnevnom životu.

Kako ih primijeniti (tijekom trudnoće)? O čemu ovisi učinkovitost, na što obratiti pažnju prilikom primjene?

Najbolje je započeti s učenjem AEQ metode i AEQ vježbi prije trudnoće, kako bi se povećao kontakt s tijelom i percepcija tjelesnih stanja u svijesti. Tako žena povećava i vraća svoju bitnu kvalitetu osjećaja i razumijevanja mnogo više nego što muškarac može osjetiti i razumjeti sebe. Na taj način može percipirati i regulirati osjećaj prevelike unutarnje napetosti, što sprječava pravilan razvoj embrija u njoj. Previše unutarnje napetosti rezultat je neprimjerene emocionalne zrelosti, a time i nedovoljne sposobnosti utjecaja na okolinu da promijeni stav prema budućoj majci i dopusti joj unutarnji mir. U takvom okruženju u kojem se dijete razvija trudnoća je neminovno teža kako za majku tako i dijete, jer nema prostora i mira za razvoj djeteta i buduće mame.  Kao rezultat toga, možemo jasno uočiti kako se razina problema povezanih s trudnoćom, kao i problemi odnosa novorođenčeta i majke, povećava u skladu s povećanjem brzine i složenosti života nad kojim majka nema dovoljno kontrole i utjecaja.

Osnovni uvjet za pravilno i učinkovito provođenje vježbi je postojanje viška vremena i pažnje. Ako toga nemamo u životu, nije realno očekivati ​​promjenu u pravom smjeru, pa je potrebno biti siguran da ih stvaramo i u skladu s tim mijenjati terete i radnje. Najbolje je uložiti 20-30 minuta dnevno učeći AEQ metodu i istražujući sebe kroz AEQ vježbe.

Od petog mjeseca trudnoće ne preporučujem AEQ vježbe u kojima ležimo potrbuške.

Zašto AEQ metoda koristi trudnici i kako, kakve koristi ima na tijelo tijekom tog razdoblja? AEQ metoda to objašnjava na razumljiv način i omogućuje percepciju stvarne situacije u ženi i njezinog odnosa s partnerom i okolinom.

Za ogled celotne vsebine se prijavite spodaj

V kolikor že imate račun se lahko prijavite in si ogledate vsebino. V Kolikor pa svojega uporabniškega računa še nimate pa vas vabimo, da si ga ustvarite spodaj.

PRIJAVAREGISTRACIJA

Pročitajte još: