Dušica Gabrijel, učiteljica AEQ metode 1.stupnja

Kada uspoređujem svoje današnje misli i osjećaje s onima prije pet godina, kada sam se prvi put susrela s AEQ metodom, mogu reći da postoji zaista velika razlika koju se ne može opisati u nekoliko rečenica.

Godinama sam imala problema s kralježnicom, dok su fizioterapija i povremene vježbe kod akutne boli imale su samo kratkotrajan učinak. Na prvoj radionici 2016. godine pažljivo sam slušala Aleša kako predstavlja vježbe i objašnjava da se senzomotorička amnezija može riješiti na ovaj način, objasnio je značenje stanja optimalne sinergije i svjesnog osjećaja i kontrole. Već nakon prvih vježbi osjetila sam razliku. Međutim, tek sam kasnije shvatila važnost AEQ metode na individualnim terapijama.

Svakodnevne vježbe kod kuće u kombinaciji sa svim informacijama koje mi je prenio Aleš, razgovori o prošlim događajima, dali su mi puno odgovora.

AEQ metoda mi je pomogla da sve više prodirem u svoje tijelo i postupno otkrivam ono što je u njemu bilo dugo vremena, ali se prije nisam usudila suočiti s tim, jer sam tek postupno s povećanjem emocionalne zrelosti i podizanjem povezanosti između tijela i svijesti, te razgovorima s Alešom i odgovorima koje sam dobivala kroz osjećaje u svoju svijest, mogla prihvatiti razloge zašto sam imala kronične probleme ili zašto sam takva kakva jesam, što je utjecalo na to i što mogu učiniti da to promijenim.

Prošle godine, na online programima koji omogućuju duboko istraživanje i putovanje u dubinu tijela, još sam se više povezala s tijelom i usredotočila se na izvođenje pokreta i disanja, a također mi je to omogućilo otkrivanje duboko potisnutih emocija. Alešovi odgovori na pitanja drugim sudionicima na programu također su jako utjecali na mene na različite načine, tako da sam postajala svjesnija podsvjesnih obrazaca i još više razumjela kako to procesuirati kroz tijelo.

Tijekom 60-dnevnog programa disanja početkom ove godine, preko osjećaja u tijelu i snažne želje da produbim svoje znanje o AEQ metodi i nadogradim ga, baš zato da bih promijenila određene podsvjesne obrasce koji me još uvijek ograničavaju i koje želim promijeniti, odlučila sam se prijaviti na seminar za učitelja AEQ metode prvog stupnja. Kroz samospoznaju sam uvidjela gdje su moji najveći problemi, gdje sam najviše zapela u prošlosti i što još moram promijeniti da bih u budućnosti bila zadovoljnija, zdravija, opuštenija i kreativnija.

Znala sam da je to pravi korak u željenom smjeru, jer ću svojim znanjem i iskustvom stečenim do sada, te radoznalim učenjem u budućnosti i nadogradnjom tog znanja, moći pomoći i drugima. Ljudi imaju problema zbog brzog tempa života i dubokih podsvjesnih obrazaca koje ne znaju riješiti ili smanjiti. Seminar mi je dao dodatno pozitivno iskustvo, puno novih znanja, samopouzdanja i najbolju podršku za moje korake naprijed.

Tijekom seminara smo se međusobno povezali i putem dijeljenja svojih iskustava pod mentorstvom Aleša upoznavali različite i slične razloge za naše ponašanje u prošlosti, životna iskustva te planirali postupne promjene u budućnosti.

Nakon završetka seminara učenje i druženje se nastavlja. Redovito pišemo domaće zadatke, a Aleš ih komentira i ohrabruje nas. Dva puta tjedno se sastajemo na Zoom-u i nastavljamo učenje vođenja vježbi, komentiramo te se i smijemo.

Svjesni smo da je nastavak učenja u tom smjeru, uz podršku AEQ metode, vrlo važan za našu budućnost, iako put nije lak, pruža nam mogućnost odabira pravih odluka kako bismo izašli iz kroničnih problema na različitim područjima i tako poboljšali svoj život.

 

Dušica Gabrijel, učiteljica AEQ metode 1. stupnja

 

Prvi put sam čula i čitala o AEQ metodi na internetu, gdje sam također pronašla Aleša i njegovu stranicu na Facebooku. Pratila sam ga godinu dana, čitala njegove članke i razmišljala o pozitivnim učincima metode. Inače sam već 8 godina instruktorica...

Za ogled celotne vsebine se prijavite spodaj

V kolikor že imate račun se lahko prijavite in si ogledate vsebino. V Kolikor pa svojega uporabniškega računa še nimate pa vas vabimo, da si ga ustvarite spodaj.

PRIJAVAREGISTRACIJA

Pročitajte još: