Laž

Laž nas dakle čini slabima i stvara u nama strah od života. Život je zahtjevan i težak. A svjesnom ili nesvjesnom upotrebom laži i samog života činimo slabima i nepotrebno patimo zbog toga, neizbježno ćemo postati duboko razočarani, ogorčeni. Gorčina proizlazi iz nemoći i ukazuje na bespomoćnost pred životom. Bespomoćnost stvara mržnju, a time i potrebu za prezirom života, koji nas zapravo čini nemoćnima vlastitom krivnjom. Odrasli smo i stoga bi trebali pravilno koristiti sintropijske i entropijske agresivne emocije i ponašati se po principu realnosti te tako položiti ispit zrelosti gravitacije. To znači prihvatiti odgovornost za otklanjanje nemoći i uspostavljanje moći u životu. Najčešće je uzrok straha od života i želje za smrću u emocionalnom dijelu some, ali ponekad i želje za doslovnom smrću i i prestankom patnje koju uzrokuju gorčina i neprijateljstvo.

Najviše života u sebi nose djeca. Zato je čest slučaj da se ogorčena, nemoćna osoba osveti djetetu zbog laži pred životom. Njegova živahnost prejak je izazov da bi gorčina u njoj nadvladala senzomotornu iluziju koja joj dopušta da laže te da bi vidjela kome se sveti i što to čini njezinoj sadašnjosti te njezinoj i njegovoj budućnosti. Do sada vrlo dobro znate, kako iz vlastitog iskustva tako i iz iskustva klijenata, da osvetoljubivost i prezir takve osobe, obitelji, organizacije ili društva nemaju granica.

Da rezimiram: ako ne možemo preuzeti odgovornost, pretvaramo se u osobu koja ne može podnijeti istinu o načelima i strukturi života kakav on zapravo jest.

Aleš Ernst, autor AEQ metode i autor AEQ disanja

U 30-dnevnim programima detaljno objašnjavam poveznice i uzroke neželjenih veza i bespomoćnosti u njima te podučavam vježbe koje omogućuju postupnu cjelovitu promjenu, potrebnu za drugačiji život.

Laž nas dakle čini slabima i stvara u nama strah od života. Život je zahtjevan i težak. A svjesnom ili nesvjesnom upotrebom laži i samog života činimo slabima i nepotrebno patimo zbog toga, neizbježno ćemo postati...

Za ogled celotne vsebine se prijavite spodaj

V kolikor že imate račun se lahko prijavite in si ogledate vsebino. V Kolikor pa svojega uporabniškega računa še nimate pa vas vabimo, da si ga ustvarite spodaj.

PRIJAVAREGISTRACIJA

Pročitajte još: