Što više vremena i pažnje uložimo, to manje energije trebamo uložiti. Što manje vremena i pažnje ulažemo, to više energije moramo uložiti.

Sve tri količine su međusobno ovisne i što je jedna manja, to je više potrebno uložiti u drugu ili treću. Znanje i inteligencija kretanja imaju snažan utjecaj na omjer među njima. Za njihovo podizanje, naravno, potrebno je naučiti i usmjeriti vrijeme, pažnju i energiju u prošlosti, kako bismo danas uz isti utrošak energije za isti rad, trošili manje vremena i ulagali manje pažnje.

Određenu količinu pažnje možemo usmjeriti u određeno vrijeme, a pažnja ovisi o raspoloživoj energiji. Sve tri vrijednosti su ograničene, dok je vrijednost vremena  nepromjenjiva.

Upravo ovdje uključivanje AEQ metode omogućuje bolje razumijevanje značenja i odnosa između ovih vrijednosti te tako omogućuje napredak u njihovoj kontroli i povezivanju kako bi se poboljšala kvaliteta dobrobiti. Loše osjećanje i bol posljedica su nepažnje za funkcioniranje sustava i smanjenja učinkovitosti ulaganja energije za pravilnu regulaciju.

Prisjetimo se primjera slagalice; AEQ vježbe za poboljšanje urednosti some mogu nam pomoći da postignemo urednu sliku na stolu. Ako ne uložimo vrijeme, nećemo složiti slagalicu, ako uložimo vrijeme, ali ne i pažnju, ako sjedimo za stolom i razmišljamo o sasvim drugim stvarima, nećemo je složiti, jednako ako ne uložimo energiju u pomicanje ruku i mijenjanje položaja komadića na stolu. Samo pravilan omjer između sve tri vrijednosti omogućuje sastavljanje, a vježbanje sastavljanja omogućuje nam da to uradimo brže i uz manje potrošene energije. Tako postajemo majstori određene vještine i iskusni kako usvojiti najbolji omjer između ulaganja i postignutog.

Sve tri količine su međusobno ovisne i što je jedna manja, to je više potrebno uložiti u drugu ili treću. Znanje i inteligencija kretanja imaju snažan utjecaj na omjer među njima. Za njihovo podizanje, naravno, potrebno je...

Za ogled celotne vsebine se prijavite spodaj

V kolikor že imate račun se lahko prijavite in si ogledate vsebino. V Kolikor pa svojega uporabniškega računa še nimate pa vas vabimo, da si ga ustvarite spodaj.

PRIJAVAREGISTRACIJA

Pročitajte još: