Primjetio sam da su mi mnoge vjezbe bile lakse i bezbolnije

Alesa sam upoznao prije vise od dvije godine, prilikom kupovine mojih prvih kettlebella.

Tada sam, zahvaljujuci svakodnevnom radu za racunalom, dugim periodima sjedenja, stresu i redovitim bolovim u ledjima, odlucio da uvedem zdravije rutine u svoj zivot i da se vise posvetim vjezbanju sa kettlebeom i jacanju “core”-a.  U iducih dvije godine, uspio sam da uvedem zdravije rutine, kao sto su svakodnevna meditacija i redovito vjezbanje kettlebelom, hodanje, itd.  Cak sam i polozio za Strong First kettlebell i bodyweight instruktora.

U cijelom procesu, postao sam mnogo fokusiraniji, smireniji, snazniji i sa mnogo boljom tjelesnom kondicijom, ali sam poceo i osjecati gubitak fleksibilnosti, bolove, ukocenost i sl.  Poceo sam sve vise uvoditi streching-a, razne vjezbe flekisbilnosti i mobilnosti, ali nista nije davalo ocekivane rezultate.

Na radionicu Klnicke Somatike sam dosao bez prevelikih ocekivanja.  Spori i kontrolirani pokreti, bili su vrlo cudni i zbunjujuci za moj natjecateljski mozak.  Ipak sam odradio cijelu radionicu i odlucio da uvedem vjezbe Klinicke Somatike u svoju jutarnju rutinu, kao i prije i poslije treninga sa kettlebelom.  Poceo sam vec iduci dan i odlucio da probam kettlebel military press. Na moje iznenadjenje, MP je bio puno ujednaceniji na obje ruke i kettlebell je lakse i brze isao gore.  Kasnije sam hodao nekih pola sata i primjetio da mi ruksak na ledjima puno vise ide lijevo-desno, kao i da mi je korak dulji i meksi nego obicno.  U nepovjerenju sam nastavio svakodnevnu rutinu sa vjezbama Klinicke Somatike i nakon nekoliko dana probao kettlebell MP sa 1RM tezinom.  Po prvi put, moja 1RM press tezina, postala je 2RM press tezina.  Za vrijeme treninga mobilnosti, primjetio sam da su mi mnoge vjezbe bile lakse i bezbolnije, a opseg pokreta je bio mnogo veci.

Nakon tri tjedna iskustva sa Klinickom Somatikom, mislim da sam pronasao kariku koja je nedostajala i koja mi je omogucila da ponovno uzivam u pokretu i vjezbanju.

Slavko Radman

Tada sam, zahvaljujuci svakodnevnom radu za racunalom, dugim periodima sjedenja, stresu i redovitim bolovim u ledjima, odlucio da uvedem zdravije rutine u svoj zivot i da se vise posvetim vjezbanju sa kettlebeom i jacanju "core"-a.  U iducih dvije...

Za ogled celotne vsebine se prijavite spodaj

V kolikor že imate račun se lahko prijavite in si ogledate vsebino. V Kolikor pa svojega uporabniškega računa še nimate pa vas vabimo, da si ga ustvarite spodaj.

PRIJAVAREGISTRACIJA

Pročitajte još: