Sve u svemu jako sam zadovoljan i osjećajem nakon utrke.

Nakon dosta mjeseci netreniranja radi razno raznih ozljeda, što padovima što uzrokovanih velikim naporom došao je i red na mene da se konačno popnem na taj montić kako treba.

Ovim putem bi se htio zahvaliti Aleš Ernst, AEQ klinična somatika koji me naučio korisnim vježbama koje su rezultirale vraćanjem na natjecanja bez pretjeranih priprema tokom zimskih mjeseci osim laganih vožnji i prakticiranja klinične somatike. Još jedan odličan okidač da potakne glad za utrkama je bila i utrka u Premanturi koju sam cijelu proveo u feedzoni i uvidio da je to mjesto za mene samo kada sam spriječen voziti. Isto tako vrlo sam sretan radi ekipe s kojom sam se proveo jednostavno nezaboravno Martina Vujnović, Matko Grujic, Jasmina Šarotar, Matej Posavec, Dea Pavičić, Marko Fržop, Markov kum kao domaćin apartmana i svi ostali koji ste se našli tada u Vodicama na utrci.

Subotu smo posvetili ”snimanju” staze na kojoj sam napravio 2 kruga u nešto slabijem tempu nego što vozim na utrci te jedan zadnji full lagano uz korigiranje grešaka na spustevima i tražeći najbolje linije koje su se pokazale odličnim.

Nedjelja i sami start utrke je krenuo u prašini koju smo digli sa startne ravnine. Krenuo sam dosta jako da vidim kako stojim i kakav mi osjećaj pruža takav tempo. Zaključio sam da je za prvu ovogodišnju utrku prejak te sam smanjio ušavši u drugi krug u kojem počinju zanimljivosti. Tu počinju pretjecanja vozača iz klubova koji su okruženi kamenim stazama i vidi se razlika da se bolje snalaze na kamenom terenu,ali ne zamaram se time i dalje vozim u svom ritmu sve do prije zadnjeg zavoja prije ulaska u 3 krug. Tu dolazi greška na naplatu jer nisam dovoljno dotegnuo osovinu stražnjeg kotača i izvlači se te mi blokira kotač.Uspijevam riješiti problem u minutu/dvije ali tu me dostiže Dario Juran moj odličan konkurent iz kontinentalne Hrvatske. On pak ima problema s mjenjačima ali borio se do zadnjega i skidam mu kapu na tome. Treći krug smo vozili žustro,malo on naprijed malo ja i onda naletim na kamen koji se odronio na stazu i padam u lijevu stranu ali uspješno se dižem i opet trka za Dariom. Do uspona pred drugu feedzonu ga dostižem i malo mu brusim ripne na stražnjem kotaču. Zadnji krug mi je odgovarao ritam te nastavljam tako sve do pred ciljnu ravninu gdje uspjevam uturati prednji kotač taman isped Darijevog. Bilo bi još interesantnije da nije imao tehničkih problema. Tako da smo imali zakon sprint finish.

Sve u svemu jako sam zadovoljan i osjećajem nakon utrke. Još jednom zahvaljujem dečkima iz GIANT HRVATSKA na odlično složenim kotačima koje su opremili Maxxis Hrvatska Ardent i Ardent Race gumama složenim u tubeless sistem koji na ovakvim stazama pokazuje svoju nezamjenjivu stranu. Zahvaljeujem se i svom novom klubu BK BIKER Biciklistički Magazin.

Branko Pondeljak

Nakon dosta mjeseci netreniranja radi razno raznih ozljeda, što padovima što uzrokovanih velikim naporom došao je i red na mene da se konačno popnem na taj montić kako treba. Ovim putem bi se htio zahvaliti Aleš Ernst, AEQ klinična somatika...

Za ogled celotne vsebine se prijavite spodaj

V kolikor že imate račun se lahko prijavite in si ogledate vsebino. V Kolikor pa svojega uporabniškega računa še nimate pa vas vabimo, da si ga ustvarite spodaj.

PRIJAVAREGISTRACIJA

Pročitajte još: