Moj Camino

Ko sem se odločila za moje drugo prečenje Camina, nisem vedela, kako začeti s pripravami, saj me je močno bolela desna rama, včasih tudi kolki in še marsikaj. Slučajno sem v Ljubljani izvedela, da ravno v našem mestu živi terapevt Aleš Ernst, ki uspešno pomaga pri bolečinah. Po prvem srečanju in prvih somatskih vajah sem vse nekako razumela, a telo je delalo po svoje, kot prej. A z vztrajno vsakodnevno večerno vadbo sem začela o vajah razmišlati tudi med vsakodnevnim gibanjem.

Najprej sem si umirila spanje, rama me je bolela le ob težjem delu, gibanje je postalo lažje. Pa je nastopila obnova stanovanja, pakiranje, premeščanje, beljenje,… in bolečine v križu. Po nasvetu Aleša je sledilo umirjanje, nato pa delo brez naglice in samo dokler mi je bilo še v užitek. En teden sem pripravljala gredo za jagode in bila nato zelo zadovoljna, brez bolečin,… Z Alešom sva predelala vse pomembne vaje, na koncu tudi KRPO. Kar ne morem verjeti, da sedaj lahko prehodim zelo dolge razdalje sproščeno, brez bolečin in brez nabijanja kondicije, kot pred prejšnim Caminom.

Danes ponoči odpotujem proti Portugalski, od koder me bo pot peš vodila do Santiaga di Compostelle in nato dalje do oceana v La Corunji in še do Finnistere. Vse skupaj nekje med 600 in 700 kilometri v enem mesecu. Ko pa se vrnem vam sporočim, kako mi je pomagala klinična somatika.

Andreja Ogorevc

Ko sem se odločila za moje drugo prečenje Camina, nisem vedela, kako začeti s pripravami, saj me je močno bolela desna rama, včasih tudi kolki in še marsikaj. Slučajno sem v Ljubljani izvedela, da ravno v našem mestu živi terapevt Aleš Ernst...

Za ogled celotne vsebine se prijavite spodaj

V kolikor že imate račun se lahko prijavite in si ogledate vsebino. V Kolikor pa svojega uporabniškega računa še nimate pa vas vabimo, da si ga ustvarite spodaj.

PRIJAVAREGISTRACIJA

Pročitajte još: