Keti Mastrović, Zagreb, učitelj AEQ metode® 1. stupnja

Za AEQ kliničku somatiku saznala sam od sportski aktivnog poznanika koji je s vremena na vrijeme odlazio na aktivnu terapiju kod g. Aleša Ernsta.

Njegovo oduševljenje učincima AEQ somatike, ne samo zbog otklanjanja boli, već i zbog poimanja uzroka boli kao i promjene našeg fokusa razmišljanja u smjeru svrsishodnog učinkovitog i kontinuiranog korištenja vlastite energije, pobudilo je u meni veliki interes za AEQ somatiku – osobito iz razloga što sam i sama suočena s boli koja je posljedica intenzivnih treninga i povećanja volumena.

Netom nakon našeg razgovora organizirana je radionica i u Zagrebu, a meni se pružila prilika da iz prve ruke saznam o čemu se točno radi.
Na cjelodnevnoj, edukativnoj i inspirativnoj radionici Aleš nas je vodio kroz AEQ somatske vježbe, uz puno pojašnjenja zašto i kako izvodimo somatske pokrete. Na svaki upit u svezi problematike neučinkovitosti kretnji i boli kao njene izravne posljedice, dobili smo jasan i racionalan odgovor. 

Toliko «puno» priče, a puno manje pokreta, napočetku je bivalo i pomalo zbunjujuće, no uskoro je sve bilo matematički jasno. Tada sam shvatila koliko sam nepotrebne energije trošila u treninzima vođenim žarkom željom za sudjelovanje na natjecanjima, prilikom čega sam nerijetko posezala i za instant rješenjima, a samo da se ponovno vratim u trening… 

Nakon što sam počela svakodnevno prakticirati AEQ somatske pokrete, moj fokus se počeo mijenjati jer sam počela odvajati vrijeme za učenje i proučavanje pokreta. 

Moji pokreti su postajali kvalitetniji, pa ni rezultati nisu izostali. Sada se puno više veselim i svojim natjecanjima.
Kroz seminar za učitelja AEQ somatskih pokreta I. stupnja stekla sam dublju spoznaju. 

Danas, AEQ somatske vježbe prakticiram, na obostrano zadovoljstvo, i u radu sa svojim sportašima i rekreativcima.
Nema stajanja, potrebno je cjeloživotno učenje. Stalno!

Keti Mastrović, Zagreb, učitelj AEQ metode® 1. stupnja

Prije nego što sam došla na prvo individualno učenje AEQ metode, mislila sam da ću tamo naučiti neke vježbe koje ću redovito raditi nekoliko mjeseci i da će moja kronična nedefinirana tjelesna bol biti smanjena ili čak nestati. Nakon nekoliko godina polakog upoznavanja metode, mogu reći da nisam pogriješila. Moja misija bila je potpuno iluzorna. Nikad nisam zamišljala da ću iči tamo gdje definitivno ne želim biti.

Za ogled celotne vsebine se prijavite spodaj

V kolikor že imate račun se lahko prijavite in si ogledate vsebino. V Kolikor pa svojega uporabniškega računa še nimate pa vas vabimo, da si ga ustvarite spodaj.

PRIJAVAREGISTRACIJA