Keti Mastrović, Zagreb, učitelj AEQ metode® 1. stupnja

Za AEQ kliničku somatiku saznala sam od sportski aktivnog poznanika koji je s vremena na vrijeme odlazio na aktivnu terapiju kod g. Aleša Ernsta.

Njegovo oduševljenje učincima AEQ somatike, ne samo zbog otklanjanja boli, već i zbog poimanja uzroka boli kao i promjene našeg fokusa razmišljanja u smjeru svrsishodnog učinkovitog i kontinuiranog korištenja vlastite energije, pobudilo je u meni veliki interes za AEQ somatiku – osobito iz razloga što sam i sama suočena s boli koja je posljedica intenzivnih treninga i povećanja volumena.

Netom nakon našeg razgovora organizirana je radionica i u Zagrebu, a meni se pružila prilika da iz prve ruke saznam o čemu se točno radi.
Na cjelodnevnoj, edukativnoj i inspirativnoj radionici Aleš nas je vodio kroz AEQ somatske vježbe, uz puno pojašnjenja zašto i kako izvodimo somatske pokrete. Na svaki upit u svezi problematike neučinkovitosti kretnji i boli kao njene izravne posljedice, dobili smo jasan i racionalan odgovor. 

Toliko «puno» priče, a puno manje pokreta, napočetku je bivalo i pomalo zbunjujuće, no uskoro je sve bilo matematički jasno. Tada sam shvatila koliko sam nepotrebne energije trošila u treninzima vođenim žarkom željom za sudjelovanje na natjecanjima, prilikom čega sam nerijetko posezala i za instant rješenjima, a samo da se ponovno vratim u trening… 

Nakon što sam počela svakodnevno prakticirati AEQ somatske pokrete, moj fokus se počeo mijenjati jer sam počela odvajati vrijeme za učenje i proučavanje pokreta. 

Moji pokreti su postajali kvalitetniji, pa ni rezultati nisu izostali. Sada se puno više veselim i svojim natjecanjima.
Kroz seminar za učitelja AEQ somatskih pokreta I. stupnja stekla sam dublju spoznaju. 

Danas, AEQ somatske vježbe prakticiram, na obostrano zadovoljstvo, i u radu sa svojim sportašima i rekreativcima.
Nema stajanja, potrebno je cjeloživotno učenje. Stalno!

Keti Mastrović, Zagreb, učitelj AEQ metode® 1. stupnja

Njegovo oduševljenje učincima AEQ somatike, ne samo zbog otklanjanja boli, već i zbog poimanja uzroka boli kao i promjene našeg fokusa razmišljanja u smjeru svrsishodnog učinkovitog i kontinuiranog korištenja...

Za ogled celotne vsebine se prijavite spodaj

V kolikor že imate račun se lahko prijavite in si ogledate vsebino. V Kolikor pa svojega uporabniškega računa še nimate pa vas vabimo, da si ga ustvarite spodaj.

PRIJAVAREGISTRACIJA

Pročitajte još: