PROMJENA I TRANZICIJA

Promjena je obično ono što želimo od drugih, zar ne?
Sami se ne želimo mijenjati iako očekujemo da će se promijeniti svi ostali što će zauzvrat promijeniti i naš život ili na njega utjecati. No, nužno je da sve promjene koje očekujemo moraju proisteći iz naše unutrašnjosti.

Promjena znači oslobođenje od sprege osjećaja odvojenosti, izolacije, usamljenosti, straha i boli. Promjena označava stvaranje života u kojem se možete opustiti i uživati “punim plućima”. Ako na promjenu gledate kao na unutarnje čišćenje malo po malo sve bude uspješno sređeno. Da biste počeli primjećivati rezultate ne morate učiniti naglu promjenu iz korijena. Ukoliko učinite i mali pomak osjećati ćete se bolje.

Na Novu godinu poslušao sam stihove O.C. Smith čije riječi su me potakle na razmišljanje.

Kaže: ”Nova godina je, ali mora ti biti jasno da te to neće promijeniti. Nova godina ne znači da će u tvom životu nešto biti drugačije. Promjena će se desiti samo ako si na nju spreman i ako je želiš.” To je cijela istina. S početkom godine ljudi olako donose mnoge odluke i to bez promišljenog htijenja i spremnosti na promjenu, te one vrlo brzo splasnu. Poput “Neću zapaliti više niti jednu cigaretu”. Takva odluka ima negativnu konotaciju umjesto pozitivne sugestije vlastitoj podsvijesti. U tom slučaju bolje je reći si “Prošla me želja za cigaretama, oslobodio sam se ovisnosti.”

Sve dok ne provedemo unutarnju promjenu u sebi i ne budemo spremni na mentalni napor da bismo uspjeli neće doći do napretka. Ta unutarnja promjena je jednostavna jer sve što moramo jest promijeniti tijek naših misli. Što pozitivno za sebe mogu učiniti ove godine, a nisam uspio prošle? Razmislite o tomu. Što biste rado promijenili, postigli ili napustili ovaj puta?

Što u svom životu želite promijeniti na bolje? Jeste li na to spremni? Kada ste spremni na promjenu posegnite za svim izvorima informacija koje bi vam u tome mogle biti od pomoći. Nevjerojatno je i kako kozmos priskače u pomoć ukoliko ste željni promjene. Pobrine se za ono što vam je u tom trenutku potrebno; knjiga, audio zapis, učitelj ili čak i prijatelj čija prolazna primjedba iznenada dobije dublje značenje. Ponekad se okolnosti pogoršaju u samom početku prije nego uslijedi poboljšanje, no ne treba tome pridavati veliku pozornost jer to je samo znak da je proces u tijeku. Stare niti se raspliću, prepustite se tome. Ne dajte da vas obuzme panika i strah od neuspjeha.

Ustrajte na svojim željama i novim uvjerenjima i njegujte ih.

Aleš Ernst, autor AEQ metode i AEQ disanja

Promjena je obično ono što želimo od drugih, zar ne? Sami se ne želimo mijenjati iako očekujemo da će se promijeniti svi ostali što će zauzvrat promijeniti i naš život ili na njega utjecati. No, nužno je da sve promjene koje očekujemo moraju...

Za ogled celotne vsebine se prijavite spodaj

V kolikor že imate račun se lahko prijavite in si ogledate vsebino. V Kolikor pa svojega uporabniškega računa še nimate pa vas vabimo, da si ga ustvarite spodaj.

PRIJAVAREGISTRACIJA

Pročitajte još: