POKRET JE ZASNOVAN U SMJERU OD SREDIŠTA TIJELA PREMA EKSTREMITETIMA

Promatrajući strukturu tijela, oblik zdjelice i položaj najsnažnijih mišića u središtu tijela možemo uvidjeti da pokret nastaje u središtu tijela i širi se dalje prema ekstremitetima. 

AEQ metoda™ mijenja nepravilnosti pokreta u ekstremitetima (vrat, laktovi, ramena, koljena, stopala) utjecajem na i učenjem pravilnih pokreta u središtu tijela (kukovi, leđa, trbuh i torzo). Jedino kada promijenimo osjećaj i kontrolu na središtem tijela, možemo se usredotočiti na ekstremitete i ispraviti postojeće nepravilnosti. Tada, svi ti, jednom naučeni pokreti polako prerastaju u novi uzorak pokreta. Promjene u središtu tijela i pravilniji pokreti pomoći će nam smanjiti postojeće poteškoće ili ih u potpunosti ukloniti.

Čak i neznatne nepravilnosti u središtu tijela vremenom mogu prerasti u znatno veće, što se očituje u vidu nepravilnosti u pokretima ruku i nogu. Tome se neuspješno pokušavamo prilagoditi ili kupujemo novu opremu u nadi da će nam to pomoći ( sportska obuća, bicikl, štapovi za hodanje, nove pedale i sl.). Osjećajući promjenu u središtu tijela povećavamo učinkovitost kretanja.

Manja je vjerojatnost ozljede i trošimo manje energije čime smanjujemo uzroke upala i bolova. Pravilni pokreti su učinkoviti i zahtijevaju manje uloženog napora. Mozak se prilagođava novom načinu kretanja, našim željama i ciljevima, a naše potrebe možemo ostvariti bez prekomjernog naprezanja.

Veća svjesnost samoga sebe doprinosi učinkovitosti i pravilnoj uporabi energije našega tijela.

Aleš Ernst, autor AEQ metode i AEQ disanja

Promatrajući strukturu tijela, oblik zdjelice i položaj najsnažnijih mišića u središtu tijela možemo uvidjeti da pokret nastaje u središtu tijela i širi se dalje prema ekstremitetima.  AEQ metoda™ mijenja nepravilnosti pokreta u...

Za ogled celotne vsebine se prijavite spodaj

V kolikor že imate račun se lahko prijavite in si ogledate vsebino. V Kolikor pa svojega uporabniškega računa še nimate pa vas vabimo, da si ga ustvarite spodaj.

PRIJAVAREGISTRACIJA

Pročitajte još: