Jelena Antić, učiteljica AEQ metode 1. stupnja -Informacijski vakuum

Informacijski vakuum je pojam s kojim sam se prvi puta susrela učeći AEQ metodu. Pretraživajući internet vrlo je malo informacija o pojmu informacijskog vakuuma, a neke od njih su upravo članci učitelja AEQ metode na tu temu. U svijetu koji je preplavljen informacijama i dezinformacijama te je njihova dostupnost  nikad veća postoji još veći prostor/vakuum u kojem nema adekvatnih informacija, pojašnjenja ili ih nema uopće. Taj zrakoprazni prostor siromašan informacijama kojih uopće nema ili ih nismo sposobni razumjeti zovemo informacijski vakuum.

Informacijski vakuum među ljudima u procesu komunikacije možemo svjedočiti skoro pa svakodnevno, upravo iz činjenice da smo mi jedan od glavnih aktera u komunikaciji. Polazeći od sebe sve više osvještavam informacijski vakuum unutar same sebe. Jedan dio tog vakuuma  ispunjava prostor vlastitih misli, razmišljanja, potreba i želja koje nedovoljno kristaliziram i posložim. Jednostavno se s njima ne bavim i pustim ih da levitiraju. Takve neposložene misli povlače za sobom neposloženu komunikaciju u govoru i pismu i već tu dolazimo do zrakopraznog prostora unutar nas samih i početka kreiranja nereda u vlastitom sustavu. U ovom dijelu još se nismo ni dotaknuli informacijskog vakuuma koji se stvara u komunikaciji s drugom osobom no vrlo je izgledno da će komunikacija i odnos biti nezadovoljavajući, jer nerazumijevanje raste nejasnom komunikacijom. Kako nered podržava i hrani još veći nered, moja otuđenost od sebe same omogućava da sve teže mogu razlikovati istinite, korisne informacije, bitne stvari razlikovati od nebitnih već sve puno lakše prolazi nedetektirano kroz moju membranu i informacijski vakuum ili otuđenost se samo povećava i unutrašnji tlak raste.

Informacijskom vakuumu se svakako može doskočiti, te raditi na njegovom smanjivanju kroz uvođenjem reda u taj isti prostor. Red započinje čišćenjem, a čišćenje možemo započeti tek kada možemo razaznati što treba počistiti i što treba zadržati a što trajno ukloniti. Ta sposobnost  svijesti da znamo di stojimo, di su nam misli i kakva su nam dijela početak je smanjivanja senzorno-motorne iluzije/amnezije koje možemo postići jedino kroz AEQ pokret kojim ćemo otvoriti i vrata informacijskog vakuuma. Kao i u svim stvarima u životu, tek kada stvari razumijemo, imamo jasne upute i dovoljno objašnjenja koje ishode ćemo dobiti i možemo očekivati, onda će i naše djelovanje biti preciznije, pa i lakše jer ne tapkamo u mraku ili kako sam već napisala ne levitiramo i prepušteni smo sudbini. Kada dobijemo spoznaju/informaciju koju razumijemo automatizmom s tim dobivamo i odgovornost, a ako je ne prihvatimo onda je to ludost.

Jelena Antić, učiteljica AEQ metode 1. stupnja

Informacijski vakuum je pojam s kojim sam se prvi puta susrela učeći AEQ metodu. Pretraživajući internet vrlo je malo informacija o pojmu informacijskog vakuuma, a neke od njih su upravo članci učitelja AEQ metode na tu temu.

Za ogled celotne vsebine se prijavite spodaj

V kolikor že imate račun se lahko prijavite in si ogledate vsebino. V Kolikor pa svojega uporabniškega računa še nimate pa vas vabimo, da si ga ustvarite spodaj.

PRIJAVAREGISTRACIJA

Pročitajte još: