Jure Brekalo, Učitelj AEQ metode 1. stupnja

S AEQ metodom sam se susreo prije par godina, a u to vrijeme zdravlje mi je već bilo ozbiljno narušeno. Problemi s probavom, jaki bolovi u mišićima i zglobovima, glavobolje, nesanica i kronični umor  postaju moj stalni pratioc. Unatoč obilju svega oko mene izgubio sam apetit prema životu i upao u depresiju. Tada nisam mnogo uzimao u obzir svoju prošlost ni utjecaj  današnjeg života na moje stanje. Dani  su se  pretvorili  u  traženje uzroka i rješenja, a nakon brojnih medicinskih pregleda kratkoročno ublažavanje bolova, najbolje je što su mi je medicina mogla ponudit. Šta se tiče uzroka stanja nisam dobio puno a neurolog koji spominje moguću deregulaciju autonomnog živčanog sistema naglašava nužnost tableta za spavanje i objašnjava da će takvo stanje proći samo od sebe jer sam mlad.

Odbijao sam prihvatit takav pristup te nastavio čitat i istraživat, tražiti odgovore putujući u inozemstvo posjećujući stručnjake u raznim poljima. Postajem očajan i nakon razočarenja u dotadašnji pristup krećem u iskustva s psihodelicima, meditacije, joge, povlačenje u prirodu, ali sve skupa daje samo kratkotrajno olakšanje. Osjećaj usamljenosti i neshvaćanja pojačava želju za odlaskom iz modernog načina života koji me samo potiče da utišam svoje tijelo, naoružam se maskama te uhvatim tempo, što sam i radio jako dugo.

Početci rada na sebi kroz AEQ  činili su se nestvarno dobri, da nakon toliko traženja za stanje i događaje iz daleke prošlosti  netko izloži tako precizna logična objašnjenja koja su sva vezana uz zakone prirode. Objašnjenja imaju jak odjek u meni i shvaćam, da je moje stanje jednostavno prilagodba organizma hipnotičkom ritmu koji mi je nametnut od uze i šire okoline. Kroz aktivne terapije mi se pale lampice i aha momenti o epigenetici o kojoj sam prije toliko učio, ali sad predstavljena toliko jasno, da ostavlja  manje dvojbe koliko je jak njen utjecaj  bio na mene.

Korak po korak, dan po dan, vježbama i učenjem kroz ovaj proces  mogu više vremena bit u parasimpatičkom  stanju, lakše se umirim  i usudim  poslušat svoj unutarnji svijet. Zbog duboke SMA mogla me uzdrmat samo glasna buka, a sad sve češće čujem i šapat svog tijela te reagiram i  bolje branim svoj privatni prostor od ljudi i odnosa koji me crpe ali isto tako od glasne buke digitalnog doba. Uzrok nije nešto o čemu se nagađalo kao kod prijašnjih iskustava nego uz duboka i široka objašnjenja te smanjivanje SMA  na tijelu kroz vježbe  osjećao sam i sve više potvrđivao istinitost ovog pristupa i uzroka za moje stanje.

Nakon skoro 4 god ovog procesa izgradio sam panoramski pogled na moju prošlost , pogled u kojem se sve bolje vidi zašto biramo prečice na koje nas današnji svijet potiče i gdje nas one dugoročno  vode. Smatram, da su  principi koje učim i primjenjujem kroz AEQ metodu  danas toliko potrebni ljudima, da nađu ravnotežu. Izgradnja društva samo na objektivnoj tehnologiji po meni je slijepa ulica i već sad po događanjima u svijetu je očita  prevelika razlika između destruktivne snage potpuno objektivne tehnologije i nemoći nezrele some čovjeka koji s tom tehnologijom barata, te je sve teže kontrolirati nastale devijacije i štetne posljedice po cijelu zajednicu.

Sve veća svjetska depresija neizbježna je kao što je bila i moja vlastita ali vrijeme koje priroda troši u pogledu nadovezivanja posljedica za uzroke uvijek ovisi o okolnostima, a okolnosti 21.stoljeca su takve, da je  tehnologija koju najčešće zlorabimo, da ne čujemo šapate naših tijela i s kojom toliko odgodimo probleme, da kad dođe buka već je prekasno. Svima nam je potrebno ogledalo da bi vidjeli masku a upravo to ogledalo je AEQ metoda.

Jure Brekalo, Učitelj AEQ metode® 1. stupnja

Sve više shvaćam da se nijedna stvar u životu ne dogodi  slučajno, a ni moji problemi,  vezani uz herniju diska, nisu bili slučajnost. Riječ 'slučajnost' koristimo kada nemamo informacija o uzrocima i ta riječ je samo poseban oblik shvaćanja posljedica onoga što nam...

Za ogled celotne vsebine se prijavite spodaj

V kolikor že imate račun se lahko prijavite in si ogledate vsebino. V Kolikor pa svojega uporabniškega računa še nimate pa vas vabimo, da si ga ustvarite spodaj.

PRIJAVAREGISTRACIJA

Pročitajte još: