REFLEKSNI OBRASCI

Thomas Hanna identificirao je i definirao tri općenita refleksna uzorka koji su ljudska prilagodba stresu. Svatko od nas ih može prepoznati i osjetiti. Iako su sastavni dio svakog čovjeka, on ih nije nužno uvijek svjestan, a što je najgore mogu ostati aktivirani kronično i podsvjesno. Ti obrasci imaju i dobre i loše strane.

Kada se pojavi odgovarajući uzrok ili potreba, aktivira se određeni refleks in kombinacija više refleksa. Iako je njegovo često aktiviranje, na primjer tijekom stresa, koji se nastavlja događati korisno, da nam omogući odaziv na promjenu u okolini se može na kraju pretvoriti u stanje kojega više nismo svjesni i ne možemo kontrolirati. Ovo stanje prepoznajemo u posebnom držanju i pokretu. Za opću dobrobit i našu svakodnevnu učinkovitost važno je da prepoznamo te reflekse, razumijemo njihovo pokretanje i znamo kako ih voditi; možemo čak i namjerno ući i izaći iz njih. Većina ljudi starenjem razvija jedinstvenu kombinaciju dva ili tri refleksa. Njihov osjećaj i kontrola, koji se mogu povratiti uz pomoć AEQ metode®, omogućuju nam ograničenje i smanjenje, ali također možemo u potpunosti ukloniti posljedice i poboljšati zdravlje, dobrobit i sposobnosti.

Dolje navedeni uvjeti nisu rezultat starenja, što je uobičajeno mišljenje, ali je zabluda!

 

Thomas Hanna identificirao je i definirao tri općenita refleksna uzorka koji su ljudska prilagodba stresu. Svatko od nas ih može prepoznati i osjetiti. Iako su sastavni dio svakog čovjeka, on ih nije nužno uvijek...

Za ogled celotne vsebine se prijavite spodaj

V kolikor že imate račun se lahko prijavite in si ogledate vsebino. V Kolikor pa svojega uporabniškega računa še nimate pa vas vabimo, da si ga ustvarite spodaj.

PRIJAVAREGISTRACIJA

Pročitajte još: