ON-LINE PROGRAM AEQ DISANJA

13.02 započinjem program AEQ disanja u trajanju od 4 tjedna.
 
Program će se održavati svaki dan od ponedjeljka do petka od 18:30-19:20, putem Zoom aplikacije.
 
Program je namijenjen osobama koje žele promijeniti disanje i poboljšati ga, te procesom mijenjanja disanja utjecati na kronične probleme.
 
CILJ programa je naučiti pravilno disati, time unaprijediti rad i poboljšati funkciju respiratornog i imunosnog sistema i riješiti se ili ublažiti lakša kronična stanja i bolove.
 
Program omogućava i dublji pogled u teže oblike kroničnih stanja, time i razumijevanje kako ih sa vremenom učinkovito rješavati.
 
Čvrsta je povezanost između disanja i kroničnih problema i očituje se jedna zakonitost, a to je da onaj koji ima kronične probleme ima i neuredno disanje, pa je logično od disanja i krenuti prema otklanjanju kroničnih problema.
 
Na programu se uči udahnuti punim plućima, u širinu i u dubinu, kvalitetno izdahnuti i stvoriti dovoljne količine CO2 da bi postigli efikasniji transfer kisika iz udahnutoga zraka do krajnje destinacije i ugradnje u tkiva i stanice.
 
Da bi se osoba mogla riješila kroničnih stanja i bolova potrebno je da razumije sebe , da prepozna svoje stanje te da razumije što ju je dovelo do toga (uzrok). Kada se i u kojim situacijama ponašala u suprotnosti sa realnošću – vremenom kada se je što dešavalo/radilo te na koji način, kako (fizika energije).
 
Unaprijeđenjem disanja se utječe na kronična stanja i bolove, te se stvaraju uvjeti za njihovu eliminaciju.
 
Dovoljno kisika u zraku ne mora značiti da će dovoljno kisika stići u tkiva i organe i ugraditi se, jer to upravo ovisi o načinu i kvaliteti disanja.
Dugoročni cilj je da osoba u svojoj svakodnevici osjeti kakvo joj je disanje, te da ga može promijeniti u efikasnije i primjerenije situaciji ako za tim ima potrebe.
 
Program disanja polazniku osigurava više raspoložive životne energije koju će moći zrelo uložiti u nužne i prioritetne promjene svojeg unutrašnjeg stanja te da se promijeni smjer krivulje kretanja prema zdravlju i kvalitetnijem i dužem životu.
 
Kroz program se omogućuje stvaranje navike vježbanja jer se uči i vježba 5 dana u tjednu, 4 tjedna za redom što je dovoljno redovito da bi osoba kroz tako stečenu naviku mogla nastaviti dalje sama sa izvođenjem vježbi.
 
Takav pristup omogućava osobi da se pobrine za svoje zdravlje te tako smanjuje kronične bolove i kronična emotivno-psihološka stanja koja su stajala kao prepreka koja je onemogućavala da se podigne kvaliteta življenja.
 
Na programu ćete naučiti 4 AEQ vježbe i 4 modula disanja.

Program vam može pomoći u ublažavanju i u otklanjanju kroničnih bolova i stanja te vam pružiti pomoć prilikom sljedećeg:

 • plitko disanje
 • pretjerano disanje (hiperventilacija)
 • glavobolje
 • migrena
 • bolovi u vratu
 • bolovi u ramenima i rukama
 • smanjivanje napora prilikom svakodnevnog kretanja
 • smanjuje umor i povećava sposobnost kretanja, rada i bavljenja sportom
 • smanjuje kronični umor
 • poboljšava pažnju, posebno primjećivanje odstupanja od finog kretanja
 • poboljšava sposobnost učenja
 • poboljšava tjelesno držanje, disanje i oporavak nakon napora
 • opće podizanje zdravlja i sposobnosti funkcioniranja
 • omogućava podizanje samosvijesti
Cijena programa iznosi 120 eura
 
Prijavu za program pošaljite na mail: somaflowaeq@gmail.com
 
Također sva pitanja i dodatne informacije koje imate možete uputiti na mail.
 
Program vodi:
Staša Šimunović, prof.kin., učitelj AEQ metode® 3.stupnja, učitelj AEQ disanja ® 2. Stupnja