Učitelj AEQ metode® 4. stupnja

Preduvjeti

Zbog cjelovitosti i složenosti ovog programa te odgovornosti koju učitelj 4. razine nosi bit će prihvaćeni samo oni učitelji 3. stupnja koji zadovoljavaju sljedeće uvjete:

Školovanje se odvija u Centru AEQ metode, Brežice, Slovenija.

Sadržaj modula

Razumijevanje uloge fascije u funkciji membrane i donjeg dijela tijela. Razumijevanje utjecaja okoliša na dijete i oblike SMA za prilagođavanje djeteta obitelji. Načini na koje dijete uravnotežuje odnos između roditelja te tako oblikuje membranu za pravilno samoizražavanje, što utječe na stabilnost djetetove osobnosti. Učenje protokola prilagođenih osobama čija je SMA vrlo jaka i izvire iz intenzivnih emocionalnih trauma.

Spoznavanje protoka energije unutar membrane, potrebne za razumijevanje oblika tijela, držanja, pokreta, govora, boje glasa i izraza lica. Produbljivanje u ulogu fascije i učenje AEQ fascije gornjeg dijela tijela. Razumijevanje utjecaja prošlosti roditelja i društvenih promjena nakon Drugog svjetskog rata. Nastavak učenja protokola za pridobivanje informacija o emocionalnim blokadama. Produbljeno učenje utjecaja i odnosa između načela zadovoljstva i stvarnosti, akcija i reakcija emocija te ega i superega.

Učenje pravilnog pristupa roditeljima čije dijete ima poteškoće. Odgovarajuće usmjeravanje roditelja na spoznaju njihove emocionalne zrelosti te za odnose na 2. i 3. stupnju. Način na koji to povezati s djetetovim ponašanjem i problemima koji proizlaze iz nerealnog izražavanja emocija. Suočavanje s vlastitim 2. stupnjem prikazanim ponašanjem djeteta. Učenjem AEQ metode to se mijenja i djetetu daje primjerenu fizičku i emocionalnu zrelost. Nastavak učenja odgovarajuće upotrebe AEQ fascije protokolima AEQ metode i AEQ disanja.

Prodiranje u prethodno naučene modele razmišljanja, zapažanja, osjećanja, vještina aktivne terapije te AEQ fascije za učinkovitu, jasnu i dugoročnu promjenu klijenta. Povećanje integracije učitelja i klijenta kako bi se povećala sposobnost suočavanja sa sadašnjom i prošlom entropijom, a što sprečava prijenos neuređenih odnosa naših predaka. Završni ispit za stjecanje zvanja učitelja AEQ metode 4. stupnja.

Sastav modula se ovisno o skupini može mijenjati.

Raspored

Program se sastoji od četiri modula. Svaki modul traje od ponedjeljka do subote i to od 9:00 do 18:00 sati sa stankom za ručak od 90 minuta u 12:30.

Uz teorijske lekcije učenici će kao dodatak tijekom svakog modula izvoditi i dokumentirati po 10 aktivnih terapija. Dokumentacija može biti u pisanom obliku ili u video formatu, gdje će biti moguće procijeniti prikladnost pristupa i izvedbe same aktivne terapije (150 sati).

Između modula učenici će izvesti po dvije aktivne terapije pod nadzorom učitelja AEQ metode 5. stupnja u Centru AEQ metode (20 sati).

Aktivno će sudjelovati u raspravama u zatvorenoj fb grupi učitelja AEQ metode 4. stupnja.; izvesti će bar jednu 8-satnu radionicu o osnovama AEQ metode sa 7 do 10 sudionika (30 sati) između svakog modula.

Tijekom svakog modula objavit će najmanje 5 članaka s vlastitim razmišljanjima o temama povezanim s AEQ metodom (30 sati).

Tijekom svakog modula čita se i ažurira određena stručna literatura (180 sati).

 

Ukupan broj sati: 560

Dozvola za licenciranje 4. stupnja

Uvjeti potrebni za dobivanje licence su:

Cijena jednog modula iznosi 4.500 eura. U cijenu modula uključen je i ručak.

Plaćanje svakog modula mora biti uplaćeno mjesec dana prije samog početka.

Nakon upisa u program učenici će dobiti link za zatvorenu fb grupu za učenike 4. stupnja.

Učenik se sam mora pobrinuti za prijevoz, smještaj i hranu.

Broj učenika po modulu je ograničen na 8.

Zadnji rok za prijavu obrazovanja 4. stupnja je 1. srpnja 2021.

Prijave na mail: education@aeq.si

Očekivani početak 1. modula je rujan 2021.

Vaš učitelj

Aleš Ernst, učitelj AEQ metode® 5. stupnja.

Svakodnevno radim s klijentima koji mi se obraćaju prvenstveno zbog kroničnih bolova u mišićima. Učim ih drugačijoj perspektivi za uzorke bolova i ograničenja koje svakodnevno osjećaju. Boljim razumijevanjem i redovitim izvođenjem vježbi uklanjaju bolove i poboljšavaju kretanje i loše držanje tijela. Klijenti su mi i profesionalni sportaši, treneri, rekreativci koji žele zadržati uspjeh do kojeg su došli napornim radom i trudom. AEQ metoda® omogućuje uspješno prevladavanje stresa i bolova uz povećanje učinkovitosti i nadzora nad kretanjem, te tako poboljšava rezultate, vraća motivaciju i redefinira ciljeve i ambicije i to bez bolova. Njome učimo kontrolirati svoje tijelo, um i povećavamo složenost i uređenost kretanja i rada. Autor sam knjige „ Lahkotno iz kroničnih bolečin“. Svakodnevni sam svjedok velikih pozitivnih promjena koje AEQ metoda® donosi u živote i rezultate mojih klijenata.

Slike sa seminara AEQ metode