Učitelj AEQ metode® 2. stupnja

O seminaru

U pola godine ili godinu dana praktičnog rada na sebi, znatiželje i učenja drugih te sudjelovanja na cjelodnevnoj radionici kao asistent, steći ćete dovoljno znanja i iskustva za vlastitu promjenu što će biti dobra polazna točka za upis na seminar učitelja AEQ metode® 2. stupnja. Mogućnost upisa imaju oni učitelji 1. stupnja koji će pokazati natprosječno znanje i zanimanje za učenje te primjerenu širinu znanja i upotrebe AEQ metode®.

Seminar AEQ metode® 2. stupnja zahtijeva znatno veću horizontalnu i vertikalnu povezanost od seminara AEQ metode® 1. stupnja. Sposobnost osjećaja, nadzora i jasnoća komunikacije su temeljni kriteriji za nastavak obrazovanja.

Seminar za učitelja AEQ metode® 2. stupnja vodi u produbljivanje znanja o uzrocima SMA i u principe AEQ metode®. Uvodi poznavanje te važnost membrane i utjecaj emocija na djelovanje i osjećajnost some. Postojećoj širini znanja dodati ćete nove pokrete za poboljšanje stanja kao što su zamrznuto rame, skolioza i ponavljajuće sportske ozljede. Seminar uključuje učenje aktivne pomoći učitelja pri pravilnijem izvođenju vježbi polaganjem i pritiskom dlana na određene dijelove tijela, što povećava osjetilnu percepciju.

To će učitelju 2. stupnja omogućiti kvalitetnu pomoć i pri težim oblicima somatskih problema. Između ostalog, omogućuje liječenje i poboljšanje bolova u leđima, vratu, koljenima i zglobovima, ishijasa, teniskog lakta, sindroma karpalnog tunela, petnog trna, hiperlordoze, hiperkifoze, sindroma piriformisa, torakalnog sindroma, zamrznutog ramena, glavobolje, plitkog disanja, migrene, tendinitisa, mišićnih spazama, kroničnog umora, trncima u dlanovima i prstima ruku, fibromialgije, skolioze, ahilove tetive.

Znanje stečeno na 2. stupnju omogućiti će kvalitetnu pozornost nužnu za pravilno i primjereno vođenje 4-erosatnih radionica AEQ metode®.

Licenca 2. stupnja je preduvjet za nastavak obrazovanja višeg stupnja AEQ metode®, koji omogućuje klinički rad sa klijentima, aktivnu individualnu terapiju i stjecanje zvanja Učitelj AEQ metode® 3. i AEQ metode® 4. stupnja. Savladati ćete kliničke protokole i aktivni rad sa klijentima na individualnoj terapiji. Takav je rad najučinkoviti način podučavanja AEQ metode® koji u iznimno kratkom vremenu značajno mijenja samosvijest, uređenost gibanja, kontrolu i učinkovitost, a što je potrebno za rješavanje težih tegoba u klijenata. Učitelj AEQ metode® 3. i 4. stupnja ima dovoljno široko znanje neophodno za pomoć pri uklanjanju većine stanja koji su posljedica gubitka svjesnog senzorno-motornog nadzora. Pomaže uspješnoj rehabilitaciji i oporavku nakon težih ozljeda na fizičkoj i emocionalnoj razini.

Preduvjeti za sudjelovanje na 2. stupnju

Tečaj je namijenjen samo za sudionike s uspješno završenim 1. stupnjem obrazovanja za učitelja AEQ metode® 1. stupnja po AEQ metodi®. Između seminara prvog stupnja i sudjelovanja na seminaru drugog stupnja mora proći najmanje šest mjeseci. Od svih se sudionika očekuje da su aktivni učitelji AEQ vježbi®, s odgovarajućim iskustvom u učenju AEQ vježbi® na individualnom i/li grupnom učenju.

Učitelj AEQ metode® će sa svakim zainteresiranikom obaviti razgovor i procijeniti da li je njegovo razumijevanje AEQ metode® primjereno za sudjelovanje na seminaru.

Program seminara 2. stupnja uključuje podučavanje grupe i dublje razumijevanje pricipa AEQ metode®. Sudionici seminara integriraju i nadograđuju znanje iz prvog stupnja kroz učenje i odgovore na nejasnoće koje zapažaju kroz praktičan rad sa klijentima.

Uspješno završen seminar drugog stupnje omogućuje dobivanje licence učitelja AEQ metode® 2. stupnja. Uspješan završetak seminara je također uvjet za početak obrazovanja za učitelja AEQ metode® 3. stupnja.

Pregled seminara 2. stupnja

Osim pregleda principa neurofiziologije, fizike, termodinamike, procjene somatskih refleksa iz držanja tijela i gibanja klijenta te stanja koji se odnose na podučavanje AEQ vježbi® i izazove s kojima se susreću pri podučavanje, sudionici će naučiti koristiti dodatne AEQ vježbe®. Njihova je namjena poboljšanje točno određenih stanja kao što je ishijas, bolovi u vratu i ramenima, disfunkcija ileosakralnih zglobova, bolovi u nogama, koljenima i kukovima, bolovi u leđima kao i aktivna integracija  AEQ  metode® pri poboljšanju učinkovitosti gibanja sportaša. 

Na tečaju sudionici će nastaviti s obrazovanjem koje uključuje:

Na seminaru 2. stupnja veći je naglasak na tumačenju načela, veza i posljedica nepoštivanja fizikalnih zakona na sintropiju života i kvalitetu kretanja i života.

Sadržaj seminara:

Priprema na AEQ metodu 2. stupnja

Od sudionika se očekuje da na seminar dođu pripremljeni za podučavanje 60-etminutne AEQ radionice ovisno o svojim iskustvima, koristeći znanje iz 1. stupnja AEQ obrazovanja. To će pospješiti tehniku vođenja i dublje razumijevanje vježbi AEQ metode®, kako upotrijebiti AEQ vježbe® za pomoć ljudima s azličitim stanjima bolnih mišića i tako ih naučiti kako poboljšati kvalitetu života. Mnogo će se učiti o mišićnoj kontroli i njenoj upotrebi pri poboljšanju fizičkih performansi pri sportu i radu te utjecaju emocija na kroničnu mišićnu zakočenost tijela.

Vaš učitelj

Aleš Ernst, učitelj AEQ metode® 5. stupnja.

Svakodnevno radim s klijentima koji mi se obraćaju prvenstveno zbog kroničnih bolova u mišićima. Učim ih drugačijoj perspektivi za uzorke bolova i ograničenja koje svakodnevno osjećaju. Boljim razumijevanjem i redovitim izvođenjem vježbi uklanjaju bolove i poboljšavaju kretanje i loše držanje tijela. Klijenti su mi i profesionalni sportaši, treneri, rekreativci koji žele zadržati uspjeh do kojeg su došli napornim radom i trudom. AEQ metoda® omogućuje uspješno prevladavanje stresa i bolova uz povećanje učinkovitosti i nadzora nad kretanjem, te tako poboljšava rezultate, vraća motivaciju i redefinira ciljeve i ambicije i to bez bolova. Njome učimo kontrolirati svoje tijelo, um i povećavamo složenost i uređenost kretanja i rada. Autor sam knjige „ Lahkotno iz kroničnih bolečin“. Svakodnevni sam svjedok velikih pozitivnih promjena koje AEQ metoda® donosi u živote i rezultate mojih klijenata.

Slike sa seminara AEQ metode