Učitelj AEQ metode® 2. stupnja

O seminaru

U pola godine ili godinu dana praktičnog rada na sebi, znatiželje i učenja drugih te sudjelovanja na cjelodnevnoj radionici kao asistent, steći ćete dovoljno znanja i iskustva za vlastitu promjenu što će biti dobra polazna točka za upis na seminar učitelja AEQ metode® 2. stupnja. Mogućnost upisa imaju oni učitelji 1. stupnja koji će pokazati natprosječno znanje i zanimanje za učenje te primjerenu širinu znanja i upotrebe AEQ metode®.

Seminar AEQ metode® 2. stupnja zahtijeva znatno veću horizontalnu i vertikalnu povezanost od seminara AEQ metode® 1. stupnja. Sposobnost osjećaja, nadzora i jasnoća komunikacije su temeljni kriteriji za nastavak obrazovanja.

Seminar za učitelja AEQ metode® 2. stupnja vodi u produbljivanje znanja o uzrocima SMA i u principe AEQ metode®. Uvodi poznavanje te važnost membrane i utjecaj emocija na djelovanje i osjećajnost some. Postojećoj širini znanja dodati ćete nove pokrete za poboljšanje stanja kao što su zamrznuto rame, skolioza i ponavljajuće sportske ozljede. Seminar uključuje učenje aktivne pomoći učitelja pri pravilnijem izvođenju vježbi polaganjem i pritiskom dlana na određene dijelove tijela, što povećava osjetilnu percepciju.

To će učitelju 2. stupnja omogućiti kvalitetnu pomoć i pri težim oblicima somatskih problema. Između ostalog, omogućuje liječenje i poboljšanje bolova u leđima, vratu, koljenima i zglobovima, ishijasa, teniskog lakta, sindroma karpalnog tunela, petnog trna, hiperlordoze, hiperkifoze, sindroma piriformisa, torakalnog sindroma, zamrznutog ramena, glavobolje, plitkog disanja, migrene, tendinitisa, mišićnih spazama, kroničnog umora, trncima u dlanovima i prstima ruku, fibromialgije, skolioze, ahilove tetive.

Znanje stečeno na 2. stupnju omogućiti će kvalitetnu pozornost nužnu za pravilno i primjereno vođenje 4-erosatnih radionica AEQ metode®.

Licenca 2. stupnja je preduvjet za nastavak obrazovanja višeg stupnja AEQ metode®, koji omogućuje klinički rad sa klijentima, aktivnu individualnu terapiju i stjecanje zvanja Učitelj AEQ metode® 3. i AEQ metode® 4. stupnja. Savladati ćete kliničke protokole i aktivni rad sa klijentima na individualnoj terapiji. Takav je rad najučinkoviti način podučavanja AEQ metode® koji u iznimno kratkom vremenu značajno mijenja samosvijest, uređenost gibanja, kontrolu i učinkovitost, a što je potrebno za rješavanje težih tegoba u klijenata. Učitelj AEQ metode® 3. i 4. stupnja ima dovoljno široko znanje neophodno za pomoć pri uklanjanju većine stanja koji su posljedica gubitka svjesnog senzorno-motornog nadzora. Pomaže uspješnoj rehabilitaciji i oporavku nakon težih ozljeda na fizičkoj i emocionalnoj razini.

Preduvjeti za sudjelovanje na 2. stupnju

Tečaj je namijenjen samo za sudionike s uspješno završenim 1. stupnjem obrazovanja za učitelja AEQ metode® 1. stupnja po AEQ metodi®. Između seminara prvog stupnja i sudjelovanja na seminaru drugog stupnja mora proći najmanje šest mjeseci. Od svih se sudionika očekuje da su aktivni učitelji AEQ vježbi®, s odgovarajućim iskustvom u učenju AEQ vježbi® na individualnom i/li grupnom učenju.

Učitelj AEQ metode® će sa svakim zainteresiranikom obaviti razgovor i procijeniti da li je njegovo razumijevanje AEQ metode® primjereno za sudjelovanje na seminaru.

Program seminara 2. stupnja uključuje podučavanje grupe i dublje razumijevanje pricipa AEQ metode®. Sudionici seminara integriraju i nadograđuju znanje iz prvog stupnja kroz učenje i odgovore na nejasnoće koje zapažaju kroz praktičan rad sa klijentima.

Uspješno završen seminar drugog stupnje omogućuje dobivanje licence učitelja AEQ metode® 2. stupnja. Uspješan završetak seminara je također uvjet za početak obrazovanja za učitelja AEQ metode® 3. stupnja.

Pregled seminara 2. stupnja

Osim pregleda principa neurofiziologije, fizike, termodinamike, procjene somatskih refleksa iz držanja tijela i gibanja klijenta te stanja koji se odnose na podučavanje AEQ vježbi® i izazove s kojima se susreću pri podučavanje, sudionici će naučiti koristiti dodatne AEQ vježbe®. Njihova je namjena poboljšanje točno određenih stanja kao što je ishijas, bolovi u vratu i ramenima, disfunkcija ileosakralnih zglobova, bolovi u nogama, koljenima i kukovima, bolovi u leđima kao i aktivna integracija  AEQ  metode® pri poboljšanju učinkovitosti gibanja sportaša. 

Na tečaju sudionici će nastaviti s obrazovanjem koje uključuje:

Na seminaru 2. stupnja veći je naglasak na tumačenju načela, veza i posljedica nepoštivanja fizikalnih zakona na sintropiju života i kvalitetu kretanja i života.

Sadržaj seminara:

Priprema na AEQ metodu 2. stupnja

Od sudionika se očekuje da na seminar dođu pripremljeni za podučavanje 60-etminutne AEQ radionice ovisno o svojim iskustvima, koristeći znanje iz 1. stupnja AEQ obrazovanja. To će pospješiti tehniku vođenja i dublje razumijevanje vježbi AEQ metode®, kako upotrijebiti AEQ vježbe® za pomoć ljudima s azličitim stanjima bolnih mišića i tako ih naučiti kako poboljšati kvalitetu života. Mnogo će se učiti o mišićnoj kontroli i njenoj upotrebi pri poboljšanju fizičkih performansi pri sportu i radu te utjecaju emocija na kroničnu mišićnu zakočenost tijela.

Vaš učitelj

Aleš Ernst, učitelj AEQ metode® 5. stupnja.

Svakodnevno radim s klijentima koji mi se obraćaju prvenstveno zbog kroničnih bolova u mišićima. Učim ih drugačijoj perspektivi za uzorke bolova i ograničenja koje svakodnevno osjećaju. Boljim razumijevanjem i redovitim izvođenjem vježbi uklanjaju bolove i poboljšavaju kretanje i loše držanje tijela. Klijenti su mi i profesionalni sportaši, treneri, rekreativci koji žele zadržati uspjeh do kojeg su došli napornim radom i trudom. AEQ metoda® omogućuje uspješno prevladavanje stresa i bolova uz povećanje učinkovitosti i nadzora nad kretanjem, te tako poboljšava rezultate, vraća motivaciju i redefinira ciljeve i ambicije i to bez bolova. Njome učimo kontrolirati svoje tijelo, um i povećavamo složenost i uređenost kretanja i rada. Autor sam knjige „ Lahkotno iz kroničnih bolečin“. Svakodnevni sam svjedok velikih pozitivnih promjena koje AEQ metoda® donosi u živote i rezultate mojih klijenata.

Slike sa seminara AEQ metode

Uroš Petan, Ljubljana, učitelj AEQ metode® 2. stupnja
Samo Šinik,Kranj, učitelj AEQ metode 2. stupnja
Dragana Djuric, Podgorica, učitelj AEQ metode® 2. stupnja
Simona Lesar, Brežice, učitelj AEQ metode® 2. stupnja
Stjepan Ostroški, mag.cin., Feričanci, učitelj AEQ metode 2.stupnja
Matija Sabljak, Učitelj AEQ metode 2. stupnja
Lidija Jakljevič, Metlika, učiteljica AEQ metode® 2. stupnja

Seminar 2. stupnja nije samo nadogradnja 1. stupnja. Osim logičke/očekivane nadogradnje fizikalno-motornog dijela metode – učenja novih vježbi za uklanjanje određenih bolova/bolesti – upoznaje sudionike i s najvažnijom vezom…

Seminar je bio vrlo dinamičan i informativan zbog odabira sudionika s različitim razmišljanjem (različitih osobnosti i karaktera). Učio si nas vježbe i teoriju kroz AEQ metodu i to na način, koji je pokrenuo naše dugo potisnute…

Temelj AEQ metode® je činjenica da su telo i um integrisani u celini. Ono sto se dogadja u umu je odraz dogadjaja u telu i obrnuto. Soma je nedeljiva veza izmedju dva dela-tela i uma. Po završetku drugog stepena usledio je realan…

Ovisimo o uspjehu, ali uspjeha nema ili ne ostaje dugo. Vrtimo se na kotačima nemoći, zamrzavanja, bijesa, boli, žrtvi, … Godine i godine takvih odnosa, sa sobom i sa drugima, nagomilale su mnoge navike i odnose, koji više nisu potrebni…

Čuo sam da tamo negdje iza neke ograde postoji dvorište u koje ako uđete, dobijete sreću, dobijete ono za čim tragate. Krenuo sam i ja put tog dvorišta. Blještavi putokazi do tog, mjesta, pokazivali su na smjer. Došao sam na deset kilometara od ulaza…

Prošlo je dvije godine otkako sam upisao seminar za učitelja AEQ metode prvog stupnja. Mislio sam da će seminar biti samo nešto ugodno, lijepo, smireno i opušteno, ali kada sam nakon izvođenja prve vježbe osjetio da je podloga ispod…

Kažu, da se učitelj pojavljuje kada je učenik spreman; bili su u pravu. Na AEQ seminar 2. stupnja sam se upisala bez posebnog očekivanja. Htjela sam nadograditi svoje znanje, ali nisam očekivala takve turbulencije u glavi i time tako veliki…

October 2023
No event found!