Učitelj AEQ metode® 2. stupnja

O seminaru

U pola godine ili godinu dana praktičnog rada na sebi, znatiželje i učenja drugih te sudjelovanja na cjelodnevnoj radionici kao asistent, steći ćete dovoljno znanja i iskustva za vlastitu promjenu što će biti dobra polazna točka za upis na seminar učitelja AEQ metode® 2. stupnja. Mogućnost upisa imaju oni učitelji 1. stupnja koji će pokazati natprosječno znanje i zanimanje za učenje te primjerenu širinu znanja i upotrebe AEQ metode®.

Seminar AEQ metode® 2. stupnja zahtijeva znatno veću horizontalnu i vertikalnu povezanost od seminara AEQ metode® 1. stupnja. Sposobnost osjećaja, nadzora i jasnoća komunikacije su temeljni kriteriji za nastavak obrazovanja.

Seminar za učitelja AEQ metode® 2. stupnja vodi u produbljivanje znanja o uzrocima SMA i u principe AEQ metode®. Uvodi poznavanje te važnost membrane i utjecaj emocija na djelovanje i osjećajnost some. Postojećoj širini znanja dodati ćete nove pokrete za poboljšanje stanja kao što su zamrznuto rame, skolioza i ponavljajuće sportske ozljede. Seminar uključuje učenje aktivne pomoći učitelja pri pravilnijem izvođenju vježbi polaganjem i pritiskom dlana na određene dijelove tijela, što povećava osjetilnu percepciju.

To će učitelju 2. stupnja omogućiti kvalitetnu pomoć i pri težim oblicima somatskih problema. Između ostalog, omogućuje liječenje i poboljšanje bolova u leđima, vratu, koljenima i zglobovima, ishijasa, teniskog lakta, sindroma karpalnog tunela, petnog trna, hiperlordoze, hiperkifoze, sindroma piriformisa, torakalnog sindroma, zamrznutog ramena, glavobolje, plitkog disanja, migrene, tendinitisa, mišićnih spazama, kroničnog umora, trncima u dlanovima i prstima ruku, fibromialgije, skolioze, ahilove tetive.

Znanje stečeno na 2. stupnju omogućiti će kvalitetnu pozornost nužnu za pravilno i primjereno vođenje 4-erosatnih radionica AEQ metode®.

Licenca 2. stupnja je preduvjet za nastavak obrazovanja višeg stupnja AEQ metode®, koji omogućuje klinički rad sa klijentima, aktivnu individualnu terapiju i stjecanje zvanja Učitelj AEQ metode® 3. i AEQ metode® 4. stupnja. Savladati ćete kliničke protokole i aktivni rad sa klijentima na individualnoj terapiji. Takav je rad najučinkoviti način podučavanja AEQ metode® koji u iznimno kratkom vremenu značajno mijenja samosvijest, uređenost gibanja, kontrolu i učinkovitost, a što je potrebno za rješavanje težih tegoba u klijenata. Učitelj AEQ metode® 3. i 4. stupnja ima dovoljno široko znanje neophodno za pomoć pri uklanjanju većine stanja koji su posljedica gubitka svjesnog senzorno-motornog nadzora. Pomaže uspješnoj rehabilitaciji i oporavku nakon težih ozljeda na fizičkoj i emocionalnoj razini.

Preduvjeti za sudjelovanje na 2. stupnju

Tečaj je namijenjen samo za sudionike s uspješno završenim 1. stupnjem obrazovanja za učitelja AEQ metode® 1. stupnja po AEQ metodi®. Između seminara prvog stupnja i sudjelovanja na seminaru drugog stupnja mora proći najmanje šest mjeseci. Od svih se sudionika očekuje da su aktivni učitelji AEQ vježbi®, s odgovarajućim iskustvom u učenju AEQ vježbi® na individualnom i/li grupnom učenju.

Učitelj AEQ metode® će sa svakim zainteresiranikom obaviti razgovor i procijeniti da li je njegovo razumijevanje AEQ metode® primjereno za sudjelovanje na seminaru.

Program seminara 2. stupnja uključuje podučavanje grupe i dublje razumijevanje pricipa AEQ metode®. Sudionici seminara integriraju i nadograđuju znanje iz prvog stupnja kroz učenje i odgovore na nejasnoće koje zapažaju kroz praktičan rad sa klijentima.

Uspješno završen seminar drugog stupnje omogućuje dobivanje licence učitelja AEQ metode® 2. stupnja. Uspješan završetak seminara je također uvjet za početak obrazovanja za učitelja AEQ metode® 3. stupnja.

Pregled seminara 2. stupnja

Osim pregleda principa neurofiziologije, fizike, termodinamike, procjene somatskih refleksa iz držanja tijela i gibanja klijenta te stanja koji se odnose na podučavanje AEQ vježbi® i izazove s kojima se susreću pri podučavanje, sudionici će naučiti koristiti dodatne AEQ vježbe®. Njihova je namjena poboljšanje točno određenih stanja kao što je ishijas, bolovi u vratu i ramenima, disfunkcija ileosakralnih zglobova, bolovi u nogama, koljenima i kukovima, bolovi u leđima kao i aktivna integracija  AEQ  metode® pri poboljšanju učinkovitosti gibanja sportaša. 

Na tečaju sudionici će nastaviti s obrazovanjem koje uključuje:

Na seminaru 2. stupnja veći je naglasak na tumačenju načela, veza i posljedica nepoštivanja fizikalnih zakona na sintropiju života i kvalitetu kretanja i života.

Sadržaj seminara:

Priprema na AEQ metodu 2. stupnja

Od sudionika se očekuje da na seminar dođu pripremljeni za podučavanje 60-etminutne AEQ radionice ovisno o svojim iskustvima, koristeći znanje iz 1. stupnja AEQ obrazovanja. To će pospješiti tehniku vođenja i dublje razumijevanje vježbi AEQ metode®, kako upotrijebiti AEQ vježbe® za pomoć ljudima s azličitim stanjima bolnih mišića i tako ih naučiti kako poboljšati kvalitetu života. Mnogo će se učiti o mišićnoj kontroli i njenoj upotrebi pri poboljšanju fizičkih performansi pri sportu i radu te utjecaju emocija na kroničnu mišićnu zakočenost tijela.

Vaš učitelj

Aleš Ernst, učitelj AEQ metode® 5. stupnja.

Svakodnevno radim s klijentima koji mi se obraćaju prvenstveno zbog kroničnih bolova u mišićima. Učim ih drugačijoj perspektivi za uzorke bolova i ograničenja koje svakodnevno osjećaju. Boljim razumijevanjem i redovitim izvođenjem vježbi uklanjaju bolove i poboljšavaju kretanje i loše držanje tijela. Klijenti su mi i profesionalni sportaši, treneri, rekreativci koji žele zadržati uspjeh do kojeg su došli napornim radom i trudom. AEQ metoda® omogućuje uspješno prevladavanje stresa i bolova uz povećanje učinkovitosti i nadzora nad kretanjem, te tako poboljšava rezultate, vraća motivaciju i redefinira ciljeve i ambicije i to bez bolova. Njome učimo kontrolirati svoje tijelo, um i povećavamo složenost i uređenost kretanja i rada. Autor sam knjige „ Lahkotno iz kroničnih bolečin“. Svakodnevni sam svjedok velikih pozitivnih promjena koje AEQ metoda® donosi u živote i rezultate mojih klijenata.

Slike sa seminara AEQ metode

Dragana Djuric, Podgorica, učitelj AEQ metode® 2. stupnja
Lidija Jakljevič, Metlika, učiteljica AEQ metode® 2. stupnja
Matija Sabljak, Učitelj AEQ metode 2. stupnja
Samo Šinik,Kranj, učitelj AEQ metode 2. stupnja
Simona Lesar, Brežice, učitelj AEQ metode® 2. stupnja
Lana Bauman, učiteljica AEQ metode 2. stupnja
Teja Šinkovec, učiteljica AEQ metode 2. stupnja
Uroš Petan, Ljubljana, učitelj AEQ metode® 2. stupnja
Stjepan Ostroški, mag.cin., Feričanci, učitelj AEQ metode 2.stupnja
Janez Logar, učitelj AEQ metode 2. stupnja

Temelj AEQ metode® je činjenica da su telo i um integrisani u celini. Ono sto se dogadja u umu je odraz dogadjaja u telu i obrnuto. Soma je nedeljiva veza izmedju dva dela-tela i uma. Po završetku drugog stepena usledio je realan…

Kažu, da se učitelj pojavljuje kada je učenik spreman; bili su u pravu. Na AEQ seminar 2. stupnja sam se upisala bez posebnog očekivanja. Htjela sam nadograditi svoje znanje, ali nisam očekivala takve turbulencije u glavi i time tako veliki…

Prošlo je dvije godine otkako sam upisao seminar za učitelja AEQ metode prvog stupnja. Mislio sam da će seminar biti samo nešto ugodno, lijepo, smireno i opušteno, ali kada sam nakon izvođenja prve vježbe osjetio da je podloga ispod…

Seminar je bio vrlo dinamičan i informativan zbog odabira sudionika s različitim razmišljanjem (različitih osobnosti i karaktera). Učio si nas vježbe i teoriju kroz AEQ metodu i to na način, koji je pokrenuo naše dugo potisnute…

Ovisimo o uspjehu, ali uspjeha nema ili ne ostaje dugo. Vrtimo se na kotačima nemoći, zamrzavanja, bijesa, boli, žrtvi, … Godine i godine takvih odnosa, sa sobom i sa drugima, nagomilale su mnoge navike i odnose, koji više nisu potrebni…

Od završetka obuke za učitelja AEQ metode prvog stupnja, moj se život okrenuo naglavačke. Počela sam promatrati život iz drugačije perspektive – kroz prizmu uzroka i posljedica fizikalnih zakona te njihovog kršenja ili poštivanja. Sada shvaćam da…

Prvi put sam se susrela s AEQ metodom i AEQ vježbama u proljeće 2021. Nakon prve vježbe, napetost ili bol u mišićima koja me mučila posljednje tri godine, čudesno je nestala. Tokom vježbanja mučnine su bile stalno prisutne, a u bedrima sam osjetila nepoznate…

Seminar 2. stupnja nije samo nadogradnja 1. stupnja. Osim logičke/očekivane nadogradnje fizikalno-motornog dijela metode – učenja novih vježbi za uklanjanje određenih bolova/bolesti – upoznaje sudionike i s najvažnijom vezom…

Čuo sam da tamo negdje iza neke ograde postoji dvorište u koje ako uđete, dobijete sreću, dobijete ono za čim tragate. Krenuo sam i ja put tog dvorišta. Blještavi putokazi do tog, mjesta, pokazivali su na smjer. Došao sam na deset kilometara od ulaza…

U godini 2021., upoznao sam se s AEQ metodom i s Alešom Ernstom. Aktivno sam sudjelovao u četiri AEQ programa te sam redovito izvodio vježbe po vlastitom izboru. To je bila osnova za moje sudjelovanje na seminaru za učitelja prvog stupnja.

October 2023
No event found!