menu
TERAPIJE | Aktivna terapija AEQ metode

Aktivna terapija AEQ metode™

  

Pri terapiji ležite i izvodite vođene, nježne, jednostavne pokrete i pendikulaciju (protezanje). Cilj terapije jest zaustaviti Vaše specifične uzorke kronične mišićne napetosti. Ponajprije ćete ih osvijestiti, a zatim će Vas terapeut naučiti kako ih prekvalificirati na razini mozga čime ćete biti osposobljeni opustiti umorne mišiće i ponovno uspostaviti njihovu pravilnu duljinu i funkciju. Steći ćete sposobnost samonadzora, pravilno i samosvjesno držanje, njegovu prilagodbu, kretanje tijela i reakciju na stres. Svakim tretmanom usredotočujemo se na Vaše specifične potrebe, perzistirajuće bolove u mišićima i uzorke pokreta. Kako aktivna terapija AEQ metode uključuje fizički pokret potrebna je udobna, meka odjeća (klasične hlače, poslovna odjeća i suknje nisu prikladni).

 

Terapija AEQ metode započinje razgovorom; terapeut klijentu pomaže pronalazak najizraženijih podsvjesnih obrazaca. Istovremeno se dogovara protokol same terapije čiji slijed ovisi o trenutnom stanju klijenta. Terapeut pomaže – svojim rukama vodi, a kasnije nadzire pravilnost pokreta. Pokreti su spori, a dodirom terapeuta klijent sve jače osjeća pomanjkanje svjesnosti pokreta i motorike vlastitog tijela. Naime, razlika u pokretu kojega čovjek izvede i onoga kojeg želi izvesti jest posljedica utjecaja senzorno-motorne amnezije na tzv. senzorno-motornu povratnu petlju. Osjećaj nepotpune kontrole koji klijent osjeća kao „cukanje“ upozorava svjesni dio mozga da više pažnje usmjeri na pokret i tako dobije više senzornih informacija, čime poveća kontrolu i poboljša sam taj pokret. Dodir terapeuta olakšava i skreće pažnju na prava mjesta, a njegov glas omogućuje pravilno izvođenje pokreta čime se senzorno-motorna kontrola usmjerava u pravom smjeru. Pokrete povežemo u obrazac pokreta koji replicira jedan od tri osnovna tjelesna refleksa. Klijent se uči osjećati, ponovno izvesti, a potom otpustiti refleks kada za njega nema potrebe, a povećana kontrola nad vlastitim pokretima opušta postojeće nesvjesne obrasce kretanja. Omogućena je spoznaja izbora da li je refleks u određenom trenutku potreban i primjeren ili je samo rezultat navike. Sama terapija klijentu omogućuje znatno jači osjećaj promjene. Time osvijesti koliko je zapravo jak utjecaj uma na naše postojanje i našu sposobnost mijenjanja naizgled nepromjenjivih navika. Tako,naime, klijent može dobro osjetiti i razumjeti uzroke i njihove posljedice, uslijed kojih se i nalazi u trenutnom stanju. Nauči se mijenjati okolnosti u kojima se nalazi, a time dozvoli i mogućnost drugačijeg ishoda i drugačijeg osjećaja, iako je poremećaj koji ima prisutan već dugo. Ukoliko je uzrok za nj nepravilna mišićna napetost, lako je i brzo promijenimo u pravilnu.  

 

Sam mišić nema memoriju i ustrajnost, dobar je sluga, poslušno izvršava naredbe koje pristižu iz mozga, no ne razlikuje te naredbe kao dobre ili loše. Tijekom aktivne terapije klijent nauči dvije ili tri AEQ vježbe koje ožive novousvojeno znanje koje, potom, svakodnevnim svjesnim ponavljanjem usađuju dublje u memoriji mozga. Poticanjem novostečenih navika stare se potiskuju na periferiju. Sve se teže vraćamo na stare navike pa tako odmah osjetimo ukoliko smo aktivirali stari obrazac kretnje, što nam daje svjestan izbor; ostati u njem ili ga ispraviti.  

 

Svakim posjetom naučiti ćete AEQ pokrete koje ćete izvoditi kod kuće. Svakodnevno 5-15 minutno vježbanje okrijepiti će i povećati efekat novih spoznaja usvojenih aktivnom terapijom. To je recept za dugotrajno olakšavanje bolova i uspostavljanje stanja koje sprječava povratak istih.

 

Prva aktivna terapija AEQ metode (90 minuta, cijena 100€) uključuje:

  • detaljnu procjenu Vašeg držanja i hoda,
  • objašnjenje i označavanje nepravilnih uzoraka kretanja, razgovor o uzrocima i posljedicama pokreta i držanja tijela,
  • terapeutski tretman uklanjanja nepravilnih i uspostavljanje pravilnih uzoraka kretanja,
  • učenje AEQ pokreta namijenjenih jačanju efekta postignutog aktivnom terapijom,
  • učenje i otkrivanje razloga za trenutno stanje, kojim se postiže lakša i trajnija promijenja karakternih navika

 

Svaki posjet zasniva se na nadogradnji prethodno postignutog napredka.

 

 

Svaki slijedeći posjet (90 minuta, cijena 100€) uključuje:

  • ukupnu aktivnu terapiju,
  • pregled prethodnih AEQ vježbi i učenje i usvajanje novih.  
  • učenje i odkrivnaje razloga za trenutno stanje, kojim se postiže lakša i trajnija promjenja karatkernih navika

 

Cijena aktivne terapije AEQ metode za vrhunske sportaše po dogovoru i ovisna je o složenosti i zahtijevnosti primjera i dodatnog rada između tretmana

 

Trenutno se na početak cikluisa terapija zbog velike potražnje čeka 7 mjeseci.

 

 

 

 

Aktivna-terapija-AEQ-klinične-somatike-1

 

 

tel. : 00386(0)74990871 
mail: info@aeq.si
YouTube Facebook
Oxygen-Advantage-Instructor