4-TJEDNI PROGRAM ZA PODIZANJE EMOCIONALNE ZRELOSTI AEQ METODOM

Koja je moja odgovornost? Moje zdravlje je moja odgovornost.

Uz AEQ metodu naučit ćete kako opustiti kronično napete mišiće, poboljšati osjet, svijest o tijelu i ublažiti, te ukloniti kronične bolove.

Program je namijenjen svima koji imaju bolove koji se ponavljaju, kroz naviku nauče suživot s njima, no osjećaju da ih ograničavaju, te im svijest periodično govori da bi kroz ignoriranje ti problemi mogli biti veći, ponekada nas to ignoriranje dovede do operacije. Ako imamo funkcionalni problem s bilo kojim mišićem, u biti imamo problem s čitavim živčanim sustavom (mišić radi samo ono što mu mozak putem živčanog sustava naredi, ništa više), a nelagode/bolovi nas upozoravaju na disbalans koji nam stvara određeni mišić/mišići.

Akutna bol je edukacijska, ona nas uči što da ne radimo, kronična bol dolazi nakon što smo ignorirali akutnu bol kroz duži period. Kroničnu bol bi usporedio s upaljenom servisnom lampicom na instrument ploči automobila. Svima nam je poznat ishod ignoriranja, jako je slično s ignoriranjem kroničnih bolova, napravimo veću štetu, ponekada i onu koja je nepopravljiva. Tijelo nam šalje upozorenja, ali ih zbog brzine života više ne znamo pravodobno iščitati ili ih namjerno ignoriramo i često prepoznamo kada je šteta već toliko velika da ju više ne možemo ignorirati.

Senzorno motorna amnezija se pojavljuje kada imamo kronične probleme, to je funkcionalni problem senzorno-motornog sustava i utječe na fizičku strukturu te mijenja držanje i kretanje. AEQ metodom možemo napraviti reedukaciju neuromišićnog pokreta, te ponovno steći voljnu kontrolu nad mišićima koji su kronično kontrahirani zbog prilagodbe na nesreće, ozljede, operacije, emocionalni ili fizički stres koji se stalno ponavlja.

Učeći AEQ metodu možete otkloniti kronične bolove, biti ponovno sposobni osjetiti lakoću pokreta, užitak kretanja, radost života. U programu ću koristiti vježbe i alate iz AEQ metode®.

U proces reedukacije neuro-muskularne veze povećat ćete samorazumijevanja.

U ovom periodu pokrit ćemo sljedeća područja:

  • Kako podsvijest utječe na naše držanje
  • Senzorno-motorna amnezija
  • Uloga bolova
  • Kako kroz svjesni dio mozga možete utjecati na podsvjesne nepravilne obrasce
  • Rad autonomnog živčanog sustava
  • Pandikulacija
  • Razliku između istezanja i produljivanja mišića
  • Mišiće koje aktiviraju somatski refleksi
  • Kako informacijsku vakuum utječe na kronične bolove

Nadalje, podučavat ću AEQ vježbe koje smanjuju, te uklanjaju podsvjesno napete mišiće, proširuju prsni koš i trbušnu šupljinu. Također ćete osjetiti dobrobiti utjecaja na respiratorni sustav kroz upotrebu AEQ dišnih modula.

Ključna stvar u ovom programu bit će kako koristeći svjesni dio mozga možete smanjiti senzorno motornu amneziju, senzorno motornu otuđenost te senzorno motornu iluziju i tako zavrijediti cjelovitu veću emotivnu zrelost.

Program počinje:
28. kolovoza, započinjem online program putem Zoom aplikacije koji će se odvijati od ponedjeljka do petka od 20h u trajanju od 60 minuta po terminu.
 
Cijena 4 tjednog programa iznosi 160€. U slučaju da nakon prva tri dana sudjelovanja shvatite da takav pristup nije za vas, nudim vam mogućnost povratka kotizacije u cijelosti.
 
Za više informacija o sadržaju programa i prijavu pišite na vukojevictomislav@gmail.com
 

Tomislav Vukojević učitelj AEQ metode 3. stupanj, učitelj AEQ disanja 2. stupnja