4-TJEDNI ONLINE PROGRAM AEQ DISANJA

Koja je moja odgovornost? Moje zdravlje je moja odgovornost.

Jedna od najbitnijih stvari vezana za zdravlje čovjeka (fizičko i mentalno) je pravilno disanje, ono je ujedno najbolji način da pristupimo našem tijelu.
 
Svi dišemo, ali ne dišemo svi na pravilan način. Razlika između pravilnog i nepravilnog disanja je ekvivalentna razlici između življenja života punim plućima ili životarenja.
 
Da bi pravilno disali potrebno je obratiti pozornost na tri bitna čimbenika:
 • Mehaniku disanja: način na koji aktiviramo dijafragmu
 • Biokemiju disanja: da li izbacujemo preveliku količini Co2, da li hemoglobin oslobađa kisik u prisustvu Co2 (Bohrov efekt)
 • Ritam disanja: intervali udisaja i izdisaja
 
Jedan od glavnih čimbenika nepravilnog disanja je stres. Realno je stanje u modernom svijetu u kojem izuzetno brzo živimo da su ljudi generalno pod stresom. Kada je to stanje dugotrajno postaje naučeno, postaje obrazac. Stres izuzetno jako utječe na disanje koje nakon dužeg vremena postaje kronično nepravilno. Razumijevanjem funkcioniranja ljudskog organizma i djelovanjem možemo povoljno utjecati na ta kronična stanja.
Kako je ljudski organizam senzorno biće jedino što osjeti je promjena. Ljudsko biće je također i adaptivno, što znači da se na određenu vrstu stresa ukoliko on nije prevelik može polako adaptirati/naviknuti. Adaptacija iziskuje puno energije te se sustav sve teže nosi s održavanjem neprirodnog stanja. Polako se prilagođavamo na zahtjeve okoline koji su vrlo često pretjerani. Prilagodbu vrlo često radimo kroz promjenu disanja, obično na lošije, što uvelike utječe na sve ostale životne funkcije.
 
Posebnost ovog programa:
Utjecaj potisnutih, iskrivljenih emocija koje kroz pravilnije disanje podižemo te zbog preniske emotivne zrelosti nađemo razlog da smanjimo, kroz vrijeme odustanemo od promjene na bolje.
 
Kako se to odvija na podsvjesnoj razini, obično to doživljavamo nedovoljno jasno/iskrivljeno pa ni sami ne znamo kako bi djelovali. Često nam rezultati ukazuju da želja nije bila dovoljno usklađena s rezultatom. U tom slučaju možemo biti sigurni da se je podsvijest umiješala. Kroz program ću vam detaljno objasniti kako sa svjesnim djelom mozga možete dovoljno utjecati na podsvijest, tako da prvo smanjite utjecaj nepravilnih podsvjesnih obrazaca, a zatim ih uklonite te dugoročno zadržite pravilno disanje.
 
 

Program će biti posebno koristan za one koji se suočavaju sa:

 • prekomjernom izloženosti stimulaciji okoline
 • prečesto aktiviran simpatički odaziv živčanog sustava
 • anksioznošću, depresijom
 • nesanicom, plitkim i isprekidanim snom
 • dereguliranim djelovanjem imunološkog sustava, koji vodi u alergije i preosjetljivost na hranu
 • povećanjem krajnika
 • kroničnom upalom sinusa
 • čestim respiratornim infekcijama
 • astmom
 • devijacijom septuma
 • hrkanjem, apnejom
 • kroničnom boli mišićno zglobnog sustava
Svrha AEQ disanja je razumjeti utjecaj stresnih događaja, ozljeda i emocionalnih trauma na disanje.
 
U programu ću vam pomoći razumjeti zašto kronična hiperventilacija loše utječe na fizičku izvedbu, dobrobit, imunološki sustav i lošu učinkovitost kretanja.
 
U 4-tjednom programu disanja posebno ćemo se fokusirati na kronično stisnute mišiće leđa, trbuha, prsa, dijafragme, ramena i vrata te uzroke; zašto dolazi do negativnih promjena u držanju, kretanju i disanju.
 
Podučavati ću AEQ vježbe disanja koje smanjuju te uklanjaju podsvjesno napete mišiće, proširuju prsni koš i trbušnu šupljinu. Također ćete osjetiti dobrobiti utjecaja na respiratorni sustav kroz upotrebu AEQ dišnih modula.
 
Ključna stvar u ovom programu bit će kako kroz svjesni dio mozga promijeniti podsvjesni. Podsvjesni dio mozga je odgovoran za preveliku napetost mišića, a promjena istog nam onemogućava učinkovitije disanje. Bez promjene podsvjesnih obrazaca gotovo je nemoguće zadržati pravilno disanje. Prošlost je ona koju ne možemo promijeniti, no ispravnije djelovanje u sadašnjosti nam može omogućiti bolju budućnost, življenje života punim plućima.
 
Program počinje:
24. travnja, započinjem online program putem Zoom aplikacije koji će se odvijati od ponedjeljka do petka od 20h u trajanju od 60 minuta po terminu.
 
Cijena 4 tjednog programa iznosi 150€. U slučaju da nakon prva tri dana sudjelovanja shvatite da takav pristup nije za vas, nudim vam mogućnost povratka kotizacije u cijelosti.
 
Za više informacija o sadržaju programa i prijavu pišite na vukojevictomislav@gmail.com
 

Tomislav Vukojević učitelj AEQ metode 3.stupanj, učitelj AEQ disanja 2.stupnja