OSNOVE AEQ

Osnove AEQ metode®

 

NAŠA VLASTITA ODGOVORNOST


Naše psihofizičko stanje određeno je životnim stilom, mentalnim zdravljem i okolinom, čega smo i sami svjesni. Mnogima će, međutim, nova spoznaja biti i to da se kvaliteta našeg života smanjuje zbog opetovanih mišićnih napetosti, nepravilnog disanja i slabe svijesti o našem tijelu.

Čitaj više

NAŠA VLASTITA ODGOVORNOST

, 19.04.2020

Naše psihofizičko stanje određeno je životnim stilom, mentalnim zdravljem i okolinom, čega smo i sami svjesni. Mnogima će, međutim, nova spoznaja biti i to da se kvaliteta našeg života smanjuje zbog opetovanih mišićnih napetosti, nepravilnog disanja i slabe svijesti o našem tijelu. tukaj.

Osnovni principi AEQ metode


Kroz višegodišnju praksu primjećujem da je 50- 60% slučajeva kroničnih bolova uzrokovano senzorno-motornom amnezijom (SMA). To je stanje u kojem su senzorno-motorni neuroni cerebralnog korteksa izgubili dio spos...

Čitaj više

Osnovni principi AEQ metode

, 01.09.2019

Kroz višegodišnju praksu primjećujem da je 50- 60% slučajeva kroničnih bolova uzrokovano senzorno-motornom amnezijom (SMA). To je stanje u kojem su senzorno-motorni neuroni cerebralnog korteksa izgubili dio spos... tukaj.

Funkcija dikitra strukturu


Promotrimo li osobu, oblik njenog tijela, dužinu mišića te njihovih vezivnih struktura, oblik i strukturu zglobova možemo vrlo dobro odrediti pravilnost njihove funkcije.

Čitaj više

Funkcija dikitra strukturu

, 15.03.2018

Promotrimo li osobu, oblik njenog tijela, dužinu mišića te njihovih vezivnih struktura, oblik i strukturu zglobova možemo vrlo dobro odrediti pravilnost njihove funkcije. tukaj.

AEQ metoda™ i kretanje


Svaki bi čovjek morao biti svjestan kretanja svoga tijela. To znači da bi svakodnevno trebao promatrati način na koji se kreće i naučiti se zapažanju promjena koje mu se dešavaju pri kretanju, te ih svjesno mijenjati na bolje. Na taj bi način lakše dokučio uzrok bolova, čak i spriječio...

Čitaj više

AEQ metoda™ i kretanje

, 23.02.2018

Svaki bi čovjek morao biti svjestan kretanja svoga tijela. To znači da bi svakodnevno trebao promatrati način na koji se kreće i naučiti se zapažanju promjena koje mu se dešavaju pri kretanju, te ih svjesno mijenjati na bolje. Na taj bi način lakše dokučio uzrok bolova, čak i spriječio... tukaj.

Entropija i smisao boli


Glavna posljedica smanjenja važnosti učenja, a tako i vremena koje je u životu namijenjeno učenju i istraživanju, jest smanjenje sposobnosti produžavanja mišića.Time se rapidno smanjuje i usklađenost skraćivanja i produžavanja...

Čitaj više

Entropija i smisao boli

, 02.03.2017

Glavna posljedica smanjenja važnosti učenja, a tako i vremena koje je u životu namijenjeno učenju i istraživanju, jest smanjenje sposobnosti produžavanja mišića.Time se rapidno smanjuje i usklađenost skraćivanja i produžavanja... tukaj.

Smisao učenja AEQ metode®


Obrazovanje AEQ metodom® jest proces koji proširuje granice naše svijesti i slobodne volje. Začetnik somatike je Moshe Feldenkrais koju je dalje razvio u kliničku somatiku Thomas Hanna.

Čitaj više

Smisao učenja AEQ metode®

19.1.2015, 28.02.2017

Obrazovanje AEQ metodom® jest proces koji proširuje granice naše svijesti i slobodne volje. Začetnik somatike je Moshe Feldenkrais koju je dalje razvio u kliničku somatiku Thomas Hanna. tukaj.

Senzorno-motorna amnezija


Kao i kod svakog biološkog procesa, refleks ima osjetilno/opažajnu, te motornu komponentu. Kada refleks postane navikom to znači da smo izgubili kontrolu nad određenim pokretom ili vrstom kretanja. Takvo stanje naziva se senzorno-motorna amnezija (SMA).

Čitaj više

Senzorno-motorna amnezija

19.1.2015, 27.02.2017

Kao i kod svakog biološkog procesa, refleks ima osjetilno/opažajnu, te motornu komponentu. Kada refleks postane navikom to znači da smo izgubili kontrolu nad određenim pokretom ili vrstom kretanja. Takvo stanje naziva se senzorno-motorna amnezija (SMA). tukaj.

Kako ukloniti senzorno-motornu amneziju i naviku opetovanog refleksnog uzorka?


Kombinacijom aktivne terapije kliničke somatike, somatskih vježbi, te poznavanjem mehanizama senzorno-motorne amnezije, triju tipičnih refleksnih odgovora tijela i pandikulacije mogu se na relativno brz i bezbolan način ukloniti mnogi problemi suvremenog čovjeka, a dobro zdravlje zadržati dugi niz godina.

Čitaj više

Kako ukloniti senzorno-motornu amneziju i naviku opetovanog refleksnog uzorka?

6.1.2015, 26.02.2017

Kombinacijom aktivne terapije kliničke somatike, somatskih vježbi, te poznavanjem mehanizama senzorno-motorne amnezije, triju tipičnih refleksnih odgovora tijela i pandikulacije mogu se na relativno brz i bezbolan način ukloniti mnogi problemi suvremenog čovjeka, a dobro zdravlje zadržati dugi niz godina. tukaj.

Pandikulacija


Jezgra AEQ metoda® je pandikulacija. Ona nam pomaže vratiti osjećaj kontrole nad mišićima i ojačati željene uzorke kretanja. Pandikulacija je aktivni koncept sastavljen od tri koraka.

Čitaj više

Pandikulacija

9.11.2014, 25.02.2017

Jezgra AEQ metoda® je pandikulacija. Ona nam pomaže vratiti osjećaj kontrole nad mišićima i ojačati željene uzorke kretanja. Pandikulacija je aktivni koncept sastavljen od tri koraka. tukaj.

Refleks zamrzavanja


Refleks zamrzavanja nastaje istovremenom aktivacijom simatičkog i parasimpatičkog stanja autonomnog živčanog sustava. Do iste dolazi kada limbički sustav otkrije da nije prikladan ni bijeg ni boj te da je smrtna opasnost realna...

Čitaj više

Refleks zamrzavanja

, 24.02.2017

Refleks zamrzavanja nastaje istovremenom aktivacijom simatičkog i parasimpatičkog stanja autonomnog živčanog sustava. Do iste dolazi kada limbički sustav otkrije da nije prikladan ni bijeg ni boj te da je smrtna opasnost realna... tukaj.

Trauma refleks


Simptomi trauma refleksa su: nagnutost tijela na lijevo ili desno, nesrazmjer u visini ramena i nagnutost glave u jednu stranu. Također to može biti i šepanje, različita dužina koraka, te različite amplitude pokreta ruku tijekom hodanja.

Čitaj više

Trauma refleks

4.11.2014, 23.02.2017

Simptomi trauma refleksa su: nagnutost tijela na lijevo ili desno, nesrazmjer u visini ramena i nagnutost glave u jednu stranu. Također to može biti i šepanje, različita dužina koraka, te različite amplitude pokreta ruku tijekom hodanja. tukaj.

Refleks crvenog svjetla


Refleks crvenog svjetla suprotan je refleksu zelenog svjetla i svojstven je svim kralježnjacima. Služi kao obrana od iznenadne promjene i opasnosti.

Čitaj više

Refleks crvenog svjetla

4.11.2014, 22.02.2017

Refleks crvenog svjetla suprotan je refleksu zelenog svjetla i svojstven je svim kralježnjacima. Služi kao obrana od iznenadne promjene i opasnosti. tukaj.

Refleks zelenog svjetla


Ovaj refleks je poznat i kao Landau refleks. Javlja se u periodu trećeg i šestog mjeseca života; najprije u području vrata, a kasnije u lumbalnom području i/ili duž cijele kralježnice. Omogućuje kretanje čovjeka prema cilju.

Čitaj više

Refleks zelenog svjetla

4.11.2014, 21.02.2017

Ovaj refleks je poznat i kao Landau refleks. Javlja se u periodu trećeg i šestog mjeseca života; najprije u području vrata, a kasnije u lumbalnom području i/ili duž cijele kralježnice. Omogućuje kretanje čovjeka prema cilju. tukaj.

AEQ vježbe


AEQ vježbom reproduciramo jedan od tri osnovna refleksa. Refleks nastaje kao rezultat nesvjesne kontrole pokreta.

Čitaj više

AEQ vježbe

3.11.2014, 20.02.2017

AEQ vježbom reproduciramo jedan od tri osnovna refleksa. Refleks nastaje kao rezultat nesvjesne kontrole pokreta. tukaj.

Aktivna terapija AEQ metoda®


AEQ metodom® uklanjamo senzorno-motornu amneziju i učimo se svjesnom usmjeravanju tjelesnih pokreta; osjećaje pri pokretu naučimo spoznati do granice kada ih možemo lako kontrolirati ...

Čitaj više

Aktivna terapija AEQ metoda®

24.10.2014, 19.02.2017

AEQ metodom® uklanjamo senzorno-motornu amneziju i učimo se svjesnom usmjeravanju tjelesnih pokreta; osjećaje pri pokretu naučimo spoznati do granice kada ih možemo lako kontrolirati ... tukaj.

Pokret je zasnovan u smjeru od središta tijela prema ekstremitetima


Promatrajući strukturu tijela, oblik zdjelice i položaj najsnažnijih mišića u središtu tijela možemo uvidjeti da pokret nastaje u središtu tijela i širi se dalje prema ekstremitetima.

Čitaj više

Pokret je zasnovan u smjeru od središta tijela prema ekstremitetima

23.10.2014, 18.02.2017

Promatrajući strukturu tijela, oblik zdjelice i položaj najsnažnijih mišića u središtu tijela možemo uvidjeti da pokret nastaje u središtu tijela i širi se dalje prema ekstremitetima. tukaj.

Promjena uma, a ne “popravak” mišića i strukture tijela


Konvencionalni pristupi za uklanjanje tjelesnih poremećaja koje osjećamo u vidu kroničnih bolova, ograničenja pokretljivosti tijela ili neučinkovitog gibanja, proizlaze iz strukturalnosti tijela i spoznaja o funkcionalnosti mišića i tjelesnih procesa.

Čitaj više

Promjena uma, a ne “popravak” mišića i strukture tijela

22.10.2014, 17.02.2017

Konvencionalni pristupi za uklanjanje tjelesnih poremećaja koje osjećamo u vidu kroničnih bolova, ograničenja pokretljivosti tijela ili neučinkovitog gibanja, proizlaze iz strukturalnosti tijela i spoznaja o funkcionalnosti mišića i tjelesnih procesa. tukaj.

How CSE Techniques affect the Brain


CSE teaches with audio, visual and kinesthetic learning: clear communication, visual cues when necessary(and mirror exercises) and tons of sensory motor (kinesthetic) awareness.

Čitaj više

How CSE Techniques affect the Brain

15.10.2014, 16.02.2017

CSE teaches with audio, visual and kinesthetic learning: clear communication, visual cues when necessary(and mirror exercises) and tons of sensory motor (kinesthetic) awareness. tukaj.

Pokret je temeljen na sinergiji


Pokret uvijek uključuje aktivnost više mišića. Kontroliran je senzorno-motornim sustavom koji je sinergistički sustav u kojem se mišići koordinirano pomiču.

Čitaj više

Pokret je temeljen na sinergiji

29.8.2014, 14.02.2017

Pokret uvijek uključuje aktivnost više mišića. Kontroliran je senzorno-motornim sustavom koji je sinergistički sustav u kojem se mišići koordinirano pomiču. tukaj.

Razlika između istezanja i produžavanja mišića


Središnji živčani sustav nadzire funkciju mišića signalima koji do njega pristižu iz mišića. Kada se krećemo mozak iz tijela konstantno zaprima informacije o stanju u tijelu i okolini. Na temelju tih podataka oblikuju se zapovijedi koje u putuju u mišiće motoričkim dijelom živčanog sustava. Ta senzorno-motorna...

Čitaj više

Razlika između istezanja i produžavanja mišića

, 10.02.2017

Središnji živčani sustav nadzire funkciju mišića signalima koji do njega pristižu iz mišića. Kada se krećemo mozak iz tijela konstantno zaprima informacije o stanju u tijelu i okolini. Na temelju tih podataka oblikuju se zapovijedi koje u putuju u mišiće motoričkim dijelom živčanog sustava. Ta senzorno-motorna... tukaj.

Kako naučiti AEQ metodu™ sa učiteljem AEQ metode 5. stupnja


Najučinkovitiji i najbolji način za učenje AEQ metode i njene praktične uporabe jest kroz terapiju i edukaciju od strane učitelja AEQ metode 5. stupnja, što daljnjim prakticiranjem redovitog vježbanja kod kuće jača pravilne uzorke pokreta i gibanja mišića, čime sprječavamo njihovu ukočenost i povratak na stare, nepravilne...

Čitaj više

Kako naučiti AEQ metodu™ sa učiteljem AEQ metode 5. stupnja

, 10.02.2017

Najučinkovitiji i najbolji način za učenje AEQ metode i njene praktične uporabe jest kroz terapiju i edukaciju od strane učitelja AEQ metode 5. stupnja, što daljnjim prakticiranjem redovitog vježbanja kod kuće jača pravilne uzorke pokreta i gibanja mišića, čime sprječavamo njihovu ukočenost i povratak na stare, nepravilne... tukaj.

Pravilno učenje kroz AEQ vježbe


Neuspjeh ne postoji ukoliko ste iz pogreške nešto naučili i namjeravate to promijeniti. Imajte to na umu i više ćete postići. U biti, na taj način postići ćete sve što možete zamisliti, a što je realno moguće postići, samo ako si damo dovoljno vremena i uložimo odgovarajuću količinu energije, pažnje i znanja. Promatrajte taj proces na način da u životu ne doživljavamo neuspjeh, već ostv...

Čitaj više

Pravilno učenje kroz AEQ vježbe

, 01.02.2017

Neuspjeh ne postoji ukoliko ste iz pogreške nešto naučili i namjeravate to promijeniti. Imajte to na umu i više ćete postići. U biti, na taj način postići ćete sve što možete zamisliti, a što je realno moguće postići, samo ako si damo dovoljno vremena i uložimo odgovarajuću količinu energije, pažnje i znanja. Promatrajte taj proces na način da u životu ne doživljavamo neuspjeh, već ostv... tukaj.

tel. : 00386(0)30 322396 
mail: info@aeq.si
YouTube Facebook
Oxygen-Advantage-Instructor