menu
ISKUSTVA | Vid Oštrbenk - HR

Vid Oštrbenk

Sve brojnijoj skupini sportaša, koji pri postizanju i održavanju vrhunske forme uspješno koriste AEQ Kliničku somatiku, ove godine se pridružio i veslač Vid Oštrbenk iz Čateža ob Savi. Nakon lanjske ozljede imao je znatne poteškoće i bolove desne strane leđa.

 

Poslije nekoliko aktivnih terapija i uključivanja somatskih vježbi u trenažni proces nepravilno se je gibanje desnog ramena, bol i asimetrično kretanje trupa znatno promijenilo na bolje. Vid je dobio više razumijevanja u važnost kontrole kretanja i održavanje učinkovite funkcije mišića. Smanjenjem senzorno-motorne amnezije podigla se motivacija i vještina kako sa manje truda postići maksimum. Napredak je okrunjen osvajanjem Europskog kupa ECA mladih kajakaša u pojedinačim disciplinama za kajak i kanu i dominacijom u Sloveniji.


Očuvanje svjesne kontrole nad tijelom, te izbjegavanje standardnog pristupa "više je bolje" osigurava mu dugu i uspješnu sportsku karijeru.
Zadovoljstvo mi je pomoći mladima u očuvanju lakoće pokreta i udružiti je sa muškom snagom i željom za pobjedom. To je nezaustavljiva kombinacija koja će se vidjeti u godinama koje slijede. Iskrene čestitke na iznimnom uspjehu.

 

Vid II

tel. : 00386(0)74990871 
mail: info@aeq.si
YouTube Facebook
Oxygen-Advantage-Instructor