menu
ISKUSTVA | Sanjin Crnković

Sanjin Crnković, Active Fitnes, Rijeka o kliničkoj somatici

 

25.9.2015  

 

Kao fitnes trener koji priprema sportaše i rekreativce, uvijek težim novim znanjima, boljim metodama. Ciljevi su uvijek isti – zdravlje, sportske performanse, estetika, a da sve skupa bude zanimljivo i da se čovijek može baviti sportskom aktivnošću cijeli život.

 

Svake sezone isprobam nešto novo, neki sustav koji na tržištu znanja iskače iz prevelike ponude noviteta. Ove godine sam se upoznao sa kliničkom somatikom.

 

U potrazi za ublažavanjem ozljeda koljena i kralježnice, kao i boljim rezultatima na sportskim natjecanjima isprobao sam puno metoda, terapeuta i savjeta kolega trenera. Čini mi se da je upravo somatika ono što je nedostajalo kako bi nesmetano nastavio svoj sportski život približavajući se 40-ima.

 

Kroz 3 mjeseca aktivne terapije, naučio sam više o svom tijelu, smanjio posljedice napornih treninga a vidljiv je i napredak u brojkama. Dogodila se i još jedna neočekivana stvar – počeo sam drugačije gledati svoje vježbače na treninzima i sa manje truda im mogu pomoći oko razumijevanja njihovih pogrešaka i problema u pokretu.

 

 

Ovo istraživanje je tek počelo, a ima veliku perspektivu u mojem sportskom i privatnom životu.

 

Sanjin Crnković 

 

tel. : 00386(0)74990871 
mail: info@aeq.si
YouTube Facebook
Oxygen-Advantage-Instructor