menu
ISKUSTVA | Marko Fržop - HR

Marko Fržop

Aleša poznajem od 1998 kada sam kupio kod njega u Brežicama svoj prvi "skupi" bicikl.

 

Od tada sam nebrojeno puta bio kod njega u trgovini, kupio ni sam ne znam koliko bicikli i opreme. Tako smo prije par godina u nekim pričama u trgovini se dotakli teme treninga, problema, bolova. Tad me je Aleš pozvao da dođem jednom do njega i objasnio mi s čim se bavi, kako sam ja daleko, cca. 350km nije mi baš svejedno bilo dolaziti samo radi jednog tretmana.

 

Sljedeći put kad sam išao u Zagreb sam se javio Alešu i dogovorio termin, dođem kod njega i uđem u neki sasvim drugi svijet. U potkrovlju je cijela sala sređena samo za ovakve stvari i krenemo s učenjem. Već nakon prvog tretmana sam ja osjetio ogromno olakšanje, a najvažnije je šta sam počeo na sebe skroz drukčije gledati. Ali trebalo je doći na više tretmana moja udaljenost me je sprečavala u tome. Svejedno ja sam kući radio vježbe i bio uporan i time sam barem svoje probleme s desnom stranom leda kontrolirao.

 

Nakon šta sam u 3.mjesecu prošle godine odvozio Cape Epic, nikako se nisam mogao vratiti na 100%. Pogotovo jer je krenula sezona utrka, a ja nisam htio propustiti nijednu. Bio sam sve manje efikasan, sve krući, nervozniji i tad sam odlučio da idem kod Aleša na nekoliko tretmana.

 

Napravio sam malo odmora od bicikle i došao na 4 tretmana u Brezicama. Rezultat je bio malo je reći začuđujuć. Sva bol je nestala, počeo sam drukčije sjediti u autu, sav pogled na život se počeo mijenjati, znao sam zapaziti, kad nešto krivo i neefikasno radim, a o bicikli da i ne pričam.

Već kroz 20 dana sam se vratio 100% u trening, sjedio sam drukčije, pedalirao drukčije, spuštao sam se još dosta bolje, a najvažnije je bilo to što sam većom kontrolom mišića došao do povećanja snage od 10%.

Radim s već duže sa Power metrom i znam se jako dobro, ali rezultati su bili impresivni.

 

Svakodnevno posvetim vrijeme somatskim pokretima, osjećam se sretno, opušteno i kad imam težak dan imam na poslu ili treningu već nakon 20 min vježbi pred spavanje opustim se i spavam puno mirnije nego prije.

 

Regeneracija nakon treninga je duplo veća, prehlade od tad nisam imao, bolovi ako i dođu, riješim ih brzo. Uglavnom ja sam drugi čovjek zahvaljujući Somatici i Alešu! Puno hvala na svemu, jer napokon uživam u svakom pokretu koji radim!

 

Marko Fržop

 

Marko Fržop

tel. : 00386(0)74990871 
mail: info@aeq.si
YouTube Facebook
Oxygen-Advantage-Instructor