menu
ISKUSTVA | Albert i Jasmina

Albert & Jasmina

Moje ime je Jasmina. Poznanstvo s Alešom započelo je prije par godina. Moj suprug, Albert, poznaje se s njim još i duže, kad je posjećivao njegovu trgovinu biciklima i opremom za taj sport.

 

Uvijek je imao povjerenje u njega zbog kvalitetnih stvari i usluga koje pruža. Mnogi bi dolazili iz još udaljenijih krajeva radi dobre preporuke.

 

Primijetili smo da Aleš u svom dućanu ima girje za vježbanje i zatražili savjet u vezi toga. On nam je stručno i prijateljski objasnio o čemu se radi i predložio da nas trenira. Svidjela nam se ideja, kao i njegov pristup treningu. Pitao je jednostavno znamo li zašto želimo vježbati s girjom. Mi smo htjeli fizički ojačati. Aleš nam je na treningu pokazao kako te vježbe pružaju puno vise, ne samo da razvijaju fizičku nego i mentalnu snagu, koncentraciju, ravnotežu, kontrolu i svijest o pokretu.

 

Krenuli smo od osnovne vježbe, tursko dizanje, sa vlastitom težinom, bez girje. Trebalo mi je neko vrijeme kako bih postigla pravilno izvođenje vježbe, kasnije i sa girjom. Vježbajući raslo je samopouzdanje i bila sam zadovoljna napretkom. Kroz trening i razgovor Aleš nam se uspio približiti i prepoznati tjeskobe koje nas koce u vježbi i koje se odražavaju u našem životu. Tada smo krenuli dalje sa vježbama kliničke somatike. To je bilo nešto novo, drugačije, pomalo neočekivano ali svakako dobrodošlo. Podsjetilo me na jogu koju sam isto vježbala neko vrijeme. Kroz jednostavne pokrete mi je klinička somatika otkrila moć koncentracije i osjećanja sadašnjeg trenutka.

 

Aleš je primijetio da smo bili u fazi kad nam je bilo jako potrebno osvrnuti se na sebe i osvijestiti sebe kroz pokret i disanje. I Albert i ja smo se trebali riješiti negativnog stava i besciljnog pogleda na život. Nije bilo toliko lose, ali Aleš nam je dao uvid kako stvari možemo preusmjeriti na bolje. Obratio je pažnju i na naše izražavanje, te predložio svaki put bolju riječ, suprotnu od negativne, koja bi nama najprije pala na pamet. Bilo je sasvim prirodno poslušati tako pametan princip.

 

Aleš bi pratio koliko uspješno primjenjujemo kliničku somatiku u svakodnevnom životu. Uvijek bi pitao kako smo i bio dostupan za pomoć i koji dobar prijedlog. Bilo je korisno svaki put kad bi nas naučio kako se opustiti, osnažiti i posvetiti onome sto nam je bitno i potrebno.

Mogu reci da nam je Aleš uvelike pomogao pokrenuti se i ostvariti neke ciljeve u životu. Sretna je, dobra i potrebna bila okolnost da poznajemo Aleša. Drago mi je da je uspješan u svom radu i da pomaže ljudima na prirodan i jednostavan način.

 

L.P. Albert & Jasmina

 

Albert&Jasmina

tel. : 00386(0)74990871 
mail: info@aeq.si
YouTube Facebook
Oxygen-Advantage-Instructor