VISOKA RAZINA

Školovanje visokog stupnja 

 

 

Bazične razlike između 3. i 4. stupnja školovanja: 

 

Školovanje srednjeg, 3. stupnja: 

 

  • naglasak je na poznavanju fizičkog dijela some (membrane i poprečnoprugastih skeletnih mišića); 
  • učenje postizanja odgovarajuće reakcije klijenta dok leži na stolu. 

Klijenti su posvećeni povezivanju svog tijela i svijesti. Uređuju mišićnu ukočenost i uče razumjeti vlastite reakcije tijela u određenim odnosima. U radu s klijentima učitelj prepoznaje uzroke i zna ih razlikovati od posljedica. Razumljivo zna pojasniti zašto dolazi do gubitka čula te na koji način promijeniti vezu između membrane i svijesti. 

 

 

Školovanje visokog, 4. stupnja: 

Fokusiramo se na srž some: svijest, podsvijest, fascija. To je nadogradnja pristupa koja učitelju omogućuje holistički način pristupanja i dublje razumijevanje psihofizičkih procesa koji su doveli do kroničnih bolova. Klijent se suočava s nezrelim emocionalnim reakcijama. 

Naglasak obrazovanja je na razumijevanju uloge životne energije, mijenjanju osjećaja i emocija, obrascu odrastanja gdje se oblikuje odnos između svijesti i podsvijesti, kompleksnom preplitanju čuvstava 3., 2. i dubokog 2. stupnja. 

Naučit ćete refleks dubokog crvenog i zelenog svjetla i ulogu fascije u izražavanju emocija. Znatan dio školovanja usmjeren je na međuovisnost načela užitka i realnosti u prirodnom razvoju djeteta u funkcionalnom odnosu oba roditelja, jer je neravnoteža uglavnom posljedica duboke SMA. 

 

 

Trajanje i nastavni plan 

Školovanje se sastoji od četiri šestodnevna modula. Naučit ćemo raditi na fasciji i razumjeti odnose gibanja membrane između protokola. Reakcijama klijenta spoznavat ćemo njegovu osobnost kako bismo što preciznije odredili SMA u određenim područjima membrane. Sve to se odražava u određenim reakcijama, pritiscima i odnosima, a što sve omogućuje detaljniju analizu blokada, a time i razloge kronične neravnoteže izražene u obliku kroničnih bolova i neuravnoteženih odnosa. 

Znanje visokog stupnja nužno je potrebno za uklanjanje poteškoća kod djece koje proizlaze iz nezrelih roditeljskih odnosa – alergije, nepravilno držanje i kretanje, skolioza, nesposobnost zadržavanja mokraće, disleksije, oslabljenog vida, sluha, mirisa i okusa i poteškoća u govoru i učenju. Stečeno znanje omogućuje učinkovit rad s klijentima koje koči iznimno jaka SMA koja se javlja nakon zlostavljanja, teških fizičkih i mentalnih trauma i dubokog jaza između tijela i svijesti. 

Za vrijeme između modula obavezno je čitanje određene stručne literature iz područja fascije, psihologije i emocija. 

 

 

 

PROGRAM ŠKOLOVANJA AEQ METODE 4. STUPNJA 

   

Preduvjeti

Zbog cjelovitosti i složenosti ovog programa te odgovornosti koju učitelj 4. razine nosi bit će prihvaćeni samo oni učitelji 3. stupnja koji zadovoljavaju sljedeće uvjete:

-          uspješno završeno učenje AEQ metode 3. stupnja za rad s pojedincima i skupinama;

-          dovoljno prepoznavanje vlastitih osjećaja i razumijevanje utjecaja prošlosti na kretanje i karakterne obrasce;

-          dovoljno dobro povećanje sposobnosti kontrole nad mišićnim napetostima u svakodnevnom životu;

-          prikladnost razvoja određuje se razgovorom (osobno ili preko video poziva)

-          redovito pisanje tekstova i članaka o temama koje pokriva AEQ metoda

-          sudjelovanje u zatvorenoj FB grupi;

-          adekvatno poznavanje anatomije i mišića;

-          organizirana i aktivna web stranica svakog pojedinačnog učitelja AEQ metode;

-          poštivanje etičkog kodeksa AEQ metode i pravila javnih objava i oglašavanja povezanih s AEQ metodom.

 

Školovanje se odvija u Centru AEQ metode, Brežice, Slovenija.

 

Sadržaj modula

 

Modul 1

Razumijevanje uloge fascije u funkciji membrane i donjeg dijela tijela. Razumijevanje utjecaja okoliša na dijete i oblike SMA za prilagođavanje djeteta obitelji. Načini na koje dijete uravnotežuje odnos između roditelja te tako oblikuje membranu za pravilno samoizražavanje, što utječe na stabilnost djetetove osobnosti. Učenje protokola prilagođenih osobama čija je SMA vrlo jaka i izvire iz intenzivnih emocionalnih trauma.

 

Modul 2

Spoznavanje protoka energije unutar membrane, potrebne za razumijevanje oblika tijela, držanja, pokreta, govora, boje glasa i izraza lica. Produbljivanje u ulogu fascije i učenje AEQ fascije gornjeg dijela tijela. Razumijevanje utjecaja prošlosti roditelja i društvenih promjena nakon Drugog svjetskog rata. Nastavak učenja protokola za pridobivanje informacija o emocionalnim blokadama. Produbljeno učenje utjecaja i odnosa između načela zadovoljstva i stvarnosti, akcija i reakcija emocija te ega i superega.

 

 

Modul 3

Učenje pravilnog pristupa roditeljima čije dijete ima poteškoće. Odgovarajuće usmjeravanje roditelja na spoznaju njihove emocionalne zrelosti te za odnose na 2. i 3. stupnju. Način na koji to povezati s djetetovim ponašanjem i problemima koji proizlaze iz nerealnog izražavanja emocija. Suočavanje s vlastitim 2. stupnjem prikazanim ponašanjem djeteta. Učenjem AEQ metode to se mijenja i djetetu daje primjerenu fizičku i emocionalnu zrelost. Nastavak učenja odgovarajuće upotrebe AEQ fascije protokolima AEQ metode i AEQ disanja.

 

Modul 4

Prodiranje u prethodno naučene modele razmišljanja, zapažanja, osjećanja, vještina aktivne terapije te AEQ fascije za učinkovitu, jasnu i dugoročnu promjenu klijenta. Povećanje integracije učitelja i klijenta kako bi se povećala sposobnost suočavanja sa sadašnjom i prošlom entropijom, a što sprečava prijenos neuređenih odnosa naših predaka. Završni ispit za stjecanje zvanja učitelja AEQ metode 4. stupnja.

Sastav modula se ovisno o skupini može mijenjati.

 

 

Raspored

 

Program se sastoji od četiri modula. Svaki modul traje od ponedjeljka do subote i to od 9:00 do 18:00 sati sa stankom za ručak od 90 minuta u 12:30.

Uz teorijske lekcije učenici će kao dodatak tijekom svakog modula izvoditi i dokumentirati po 10 aktivnih terapija. Dokumentacija može biti u pisanom obliku ili u video formatu, gdje će biti moguće procijeniti prikladnost pristupa i izvedbe same aktivne terapije (150 sati).

Između modula učenici će izvesti po dvije aktivne terapije pod nadzorom učitelja AEQ metode 5. stupnja u Centru AEQ metode (20 sati).

Aktivno će sudjelovati u raspravama u zatvorenoj fb grupi učitelja AEQ metode 4. stupnja.; izvesti će bar jednu 8-satnu radionicu o osnovama AEQ metode sa 7 do 10 sudionika (30 sati) između svakog modula.

Tijekom svakog modula objavit će najmanje 5 članaka s vlastitim razmišljanjima o temama povezanim s AEQ metodom (30 sati).

Tijekom svakog modula čita se i ažurira određena stručna literatura (180 sati).

 

Ukupan broj sati: 360

 

 

 

Dozvola za licenciranje 4. stupnja

 

Uvjeti potrebni za dobivanje licence su:

Uspješno položeni praktični i teorijski ispiti između modula.

Aktivno sudjelovanje u obrazovnom procesu.

Sudjelovanje na praksi u Centru AEQ metode u Brežicama između modula na mjesečnom stažu i na možebitnim mentorskim predavanjima na daljinu.

Uspješno završeni domaći zadaci, uključujući 40 dokumentiranih aktivnih terapija u pisanom ili video obliku; predane u odgovarajućem broju (10) prije svakog sljedećeg modula.

Odgovarajuća prolazna ocjena praktičnog rada učenika na praksi u Centru AEQ metode.

Sudjelovanje u sva 4 pisana modula.

Konačna ocjena uspješnosti u 4. modulu.

 

Cijena jednog modula iznosi 4.500 eura. U cijenu modula uključen je i ručak.

 

Plaćanje svakog modula mora biti uplaćeno mjesec dana prije samog početka.

 

Nakon upisa u program učenici će dobiti link za zatvorenu fb grupu za učenike 4. stupnja.

 

Učenik se sam mora pobrinuti za prijevoz, smještaj i hranu.

 

Broj učenika po modulu je ograničen na 8.

 

Zadnji rok za prijavu obrazovanja 4. stupnja je 1. srpnja 2022.

 

Prijave na mail: education@aeq.si

 

Očekivani početak 1. modula je  rujan 2022.

 

 

tel. : 00386(0)74990871 
mail: info@aeq.si
YouTube Facebook