OSNOVNA RAZINA

Osnovna razina AEQ metode®

 

Redovno obrazovanje i praksa značajno povećavaju svijest o vlastitim pokretima i neredu te konstantni razvoj novih modela razmišljanja. Istovremeno smanjuju informacijski vakuum.


Za učitelja AEQ metode® od iznimne je važnosti horizontalna i vertikalna povezanost jer je jedini način na koji može osjetiti, zapažati, promatrati i opisati stanje, držanje i dobrobit svojih klijenata. Potrebno je da dovoljno dobro poznaje, osjeća, razumije i može mijenjati svoju somu kako bi mogao zapažati, razumjeti i znati naučiti sve potrebno za uklanjanje entropije i bolova kod klijenata.

 

Većom samosvijesti učitelj pokazuje više samopouzdanja i sposobnosti za bolju i trajnjiju pažnju klijenta. To je nužno kako na individualnim terapijama tako i na grupnim radionicama. Time osigurava pravilan odnos s klijentom i spriječava ga da se preispituje hoće li zaista dobiti dovoljno onoga za što je platio. Ukoliko je taj omjer jednakovrijedan sintropija je osigurana, pa tako i obostrano zadovoljstvo.

O svemu navedenome budući su učitelji AEQ metode® upoznati već na radionici na kojoj učimo osnove metode. Učenje odnosa i osjećaja odvija se istovremeno s učenjem produžavanja mišića i uklanjanjem nereda pri kretanju. Učimo prepoznati senzorno motornu amneziju, tehniku pandikulacije, somatske reflekse i AEQ vježbe®. Na taj način si i na radionici i vlastitim istraživanjem kod kuće postupno stalno poboljšavaju svijest, kontrolu i uređenost kretanja tijela te su bolje pripremljeni na obrazovanje za učitelja AEQ metode® 1. stupnja.

 

Moram naglasiti da samo prisustvovanje jednoj ili dvjema radionicama osnova AEQ metode® ne pruža adekvatno znanje za odgovorno i temeljito učenje AEQ metode® jer je poduka na radionicama te opseg i odnos obrađene tematike prilagođen isključivo osobnoj upotrebi i boljem razumijevanju mogućnosti koje AEQ metoda pruža onima koji su spremni ili zbog bolova prisiljeni uložiti vrijeme i pažnju u sebe po AEQ logici. Ukoliko kroz vlastito prakticiranje i istraživanje otkrijete da biste rado podučavali druge AEQ metodi ili njome kvalitetno nadopunili svoju primarnu praksu potrebno vam je AEQ obrazovanje osnovne razine.

AEQ obrazovanjem nadalje sami određujete koliko duboko želite nastaviti te je iz tog razloga i sastavljena od više stupnjeva koji omogućuju tome primjerenu pomoć svojim klijentima.

Za sve upite u svezi obrazovanja obratite se na education@aeq.si.

 

tel. : 00386(0)74990871 
mail: info@aeq.si
YouTube Facebook