Pokret i disanje mogu biti ljekoviti. AEQ metoda otvara nam novu priliku za rješavanje kroničnih bolova, tjelesnih i mentalnih problema 21. stoljeća


VIŠE O AEQ METODI


KAKO POČETI

Prepoznajete li se u nevolji?
Nisi sam

Bole li vas mišići jer ste nedavno ozlijeđeni? Nešto vas u tijelu već dugo boli, ali mislite li da je to posljedica dugotrajnog sjedenja, pogrešnog koraka, napetosti na poslu ili u obitelji? Možda već godinama imate kroničnu bol, koju je kao takvu definirala medicinska struka, i ublažavate je tabletama protiv bolova, ali ni ove ni fizioterapija vam ne pomažu? Jeste li stalno pod stresom, što već znate o svom zdravlju? Budite li se suhog grla?

NAJČEŠĆI PROBLEMI S KOJIMA METODA AEQ MOŽE POMOĆI:

 • Kronični bolovi u leđima
 • Hernija diska
 • Istrošenost zglobova
 • Glavobolja
 • Skolioza
 • Migrena
 • Kronični bolovi u nogama
 • Kronični bolovi u rukama
 • Astma
 • Alergije
 • Dermatološka stanja
 • Apneja za vrijeme spavanja
 • Izgorjelost
 • Kronični umor
 • Nesanica

Za navedene probleme, koje svi znamo, rješenje nudi metoda AEQ, koju je Aleš Ernst duže vrijeme razvijao iz kliničke somatike Thomasa Hanne i bitno unaprijedio somatski pristup riješavanja kroničnih stanja.

Dopustite nam da vam pomognemo da vratite kontrolu u svoje ruke pomoću AEQ metode

AEQ metodom® sigurno, nježno, racionalno i dugoročno uklanjamo uzroke kronične boli. To je obrazovni proces kroz koji se ‘prekvalificiramo’ i svjesno mijenjamo svoje ponašanje, držanje i kretanje. To je aktivna, a ne pasivna metoda, to je uspješan način senzorno-motoričkog organskog učenja koji nas uči uklanjanju uzroka većine kroničnih bolova u mišićima i ograničenja kretanja u životu.

Naučit ćete pravilno kretanje uz pomoć laganih AEQ vježbi i promijeniti svoje navike i navike koje uzrokuju fizičku neravnotežu. AEQ vježbe omogućuju našem mozgu da preusmjeri i zatim kontrolira novi način kretanja. Lakše kretanje, bolji osjet i razumijevanje sebe će vam olakšati svakodnevicu i omogućiti jasniji pogled u budućnost kod odluka kojima određujete djelovanje u sadašnjosti.

Zamislite koliko bolje se je ujutro probuditi sa manje bolova i umora. Koliko je lakše živjeti kada bolje razumijemo zašto nismo dobro i učimo znanje i vježbe koje nam omogućavaju postepen napredak u višu povezanost svjesti i tijela.

Veća mogućnost opustiti se je nužna za veći užitak, koji nam povećava učestalost i razinu radosti. A prava cjelovita radost iz opuštenog i uvažavanog tijela je najbolji lijek za kronička stanja.

Što naši klijenti misle o AEQ metodi


Nema više bolova u leđima.

“Bol koju sam osjećao utjecao je na moju dobrobit, ograničio mi je tijek treninga i uskratio loš mjesec u sezoni u sezoni 16/17. Osim bolova u leđima, imao sam problema i sa spavanjem te nesanicom zbog umora i prekomjernog rada. Nisam uspio shvatiti i shvatiti zašto toliko problema i odakle sve to dolazi. Znao sam da je umor nakon svih količina treninga i obaveza i stresa koji to donosi normalno, ali tog se umora nisam mogao riješiti ni s potpunim odmorom. “

Stefan Hadalin, alpski skijaš


Trajno zategnuti mišići leđa.

Kad me Aleš upoznao s AEQ metodom kliničke somatike, koja se bavi kroničnom ukočenošću mišića kao reakcijom na traumu ili stres, postao sam svjestan da je problem u mišićno-koštanoj amneziji. Također sam razvio kronične grčeve u mišićima, što sam pripisao starenju tijela i pretjeranom fizičkom naporu. Ali samo starost ovdje ne igra ulogu; mišićni refleksi postaju stvar navike zbog svega što radimo u životu. Ono što biste mogli pomisliti zbog starenja zapravo je izravna posljedica senzorno-motoričke amnezije koja nastaje uslijed nagomilanog stresa i ozljeda. Kronična ukočenost mišića, koja s godinama postaje naše prirodno stanje, otporna je na bilo koji lijek, čak i ručnom terapijom nisam je mogao eliminirati.

Marjan Ogorevc, atletski trener i autor priručnika za samopomoć

Do Aleša me zapravo doveo Google, kad sam polako očajnički tražio bilo što što bi mi pomoglo kod problema s kralježnicom i nogama. posebno bolno hodanje, koje nije uklonjeno ni nadomještanjem kuka u 44. godini.
Sanja Pirc
Sanja PircLjubljana
Što je AEQ metoda? AEQ metoda je inovativan pristup koji je razvio moj divni učitelj Aleš Ernst, kojeg redovno učim i vježbam posljednje 3 godine. Izgleda kao mješavina između yin joge i tai chija, ali kad zapravo osjetite metodu, vidite da je puno više od toga – revolucionarnija i naprednija. Uključuje AEQ disanje koja je posebna vrsta tehnike disanja i poseban pokret mišića koji omogućuje duboko opuštanje emocionalnih trauma i kronične boli.
Janja Gabrijel
Janja GabrijelCEO
Prošlo je više od godinu dana otkako sam počeo učiti AEQ metodu uz vodstvo i objašnjenje učitelja AEQ metode Aleša Ernsta.
Kroz redovite AEQ vježbe sve više razumijem holističku povezanost. Također razumijem da je promjena moguća samo cjelovito, kao što je slučaj s preuzimanjem odgovornosti.
Jana Špeh
Jana ŠpehKoper
Previous
Next

POGLEDAJTE SVA MIŠLJENJA (65)

Kako uklopiti AEQ u svoj život

KORAK 1

UPOZNAJTE METODU AEQ

Pročitajte sadržaj na našem portalu, gdje vas sistematski vodimo kroz učenje o metodi, a iznad svega, nudimo vam drugačiji pogled na kroničnu bol i probleme s kojima se susrećete iz dana u dan. 

RJEŠAVANJE PROBLEMA SA AEQ METODOM


KORAK 2

POČNITE SA UČENJEM AEQ METODE

Želite li zaroniti dublje u svijet AEQ metode? Naručite knjigu “Put iz kroničnih bolova” i naučite  više o AEQ kliničkoj somatici i AEQ metodi, novom načinu rješavanja kronične boli te fizičkih i mentalnih nuspojava. 


PUT IZ KRONIČNIH BOLOVA

KORAK 3

AEQ U ŽIVO

Spremni ste za AEQ metodu, za naše vodstvo kroz postupak. Kliknite donji gumb, gdje je popis certificiranih učitelja koji će vam pomoći na putu do boljitka i slobodnijeg života.


AKTIVNO UČENJE KOD AUTORA METODE


PRONAĐITE UČITELJA AEQ METODE


Iako većina metoda ublažavanja boli pokušava eliminirati bol u određenom dijelu tijela (vrat, bokovi, leđa …), AEQ metoda® razumije da je bol u tijelu samo sastavni dio šireg obrasca naše disfunkcije. Ti obrasci odražavaju naše karakteristične odgovore na stres, koji uključuju kontrakciju mišića.

 

Osjetilno-motorička amnezija (možemo koristiti i izraz senzorno-motorička amnezija) i disfunkcije koje uzrokuje očituju se u tri posebna integrirana uzorka kretanja koja se nazivaju refleks zelenog svjetla (ići naprijed), refleks crvenog svjetla (zaustaviti, vratiti se natrag ), refleks traume (rezultat ozljede) i refleks smrzavanja (panika ili strah od paralize).

O osnivaču

Strastveni sam sportaš od malena, a karijeru sam započeo podučavajući ljude u području fitnesa i girji, podučavajući klijente pravilnom vježbanju pod opterećenjem.

 

Dugo godina pokušavao sam izliječiti bolove u kukovima raznim hvataljkama, medicinskom pomoći, jačanjem mišića, masažama, kiropraktičarima i fizioterapijom, ništa nije pomoglo, pa sam se jednostavno navikao na bol. Kasnije, kad sam počeo tražiti u moguće uzroke, naišao sam na različita tumačenja u svjetlu somatike Thomasa Hanne. Kad sam počeo uviđati prva moguća rješenja, bez invazivnih intervencija, s Martom Peterson i drugim stručnjacima zalazio sam u duboko istraživanje i učenje kliničke somatike. Nakon samo nekoliko dana izvođenja vježbi na sebi, primijetio sam nevjerojatno poboljšanje: pa sam želio još više.

 

PROČITAJTE CIJELU PRIČU

Učitelj AEQ metode
Učitelj AEQ metode 1. stupnja
Učitelj AEQ metode 2. stupnja
Učitelj AEQ metode 3. stupnja
Učitelj AEQ disanja 1. stupnja
Učitelj AEQ metode

Klikom na karticu možete saznati više o svakoj razini učitelja AEQ metode.

Učitelj AEQ metode 1. stupnja

Ovlašteni učitelj AEQ metode® 1. razina zna:

Naučite primarne AEQ pokrete kako biste poboljšali osjećaj, kontrolu, urednost i učinkovitost pokreta i kontrole mišića.
Poznaje osnove senzorno-motorne amnezije i somatske reakcije na stres i ozljede.

– Svladava osnovne principe AEQ metode® i kliničku somatiku te zna kako pomoći u promjeni senzorno-motoričkih obrazaca koji uzrokuju kroničnu bol, bolove u pokretu i smanjuju kvalitetu života.

– Vrlo je korisno u svim uvjetima u kojima osjećamo da imamo problema zbog skučenih, prekratkih, napetih mišića, koje se ne možemo opustiti ni s najvećom pažnjom i željom.

– Učenje pomaže kada imamo osjećaj da ne osjećamo tijelo, kontroliramo i imamo otuđenost, bespomoćnost nad trenutnim stanjem.

– Učeći poboljšati kontrolu mišića i povećati učinkovitost pokreta, pomaže u uklanjanju ponavljajućih ozljeda uslijed naprezanja prisilnog držanja na poslu ili velike količine ponavljajućih pokreta u sportu.

– Učenjem principa AEQ metode® i AEQ vježbi, ublažava i olakšava uklanjanje sljedećih kroničnih bolova i problema: bolovi u leđima, bolovi u vratu, išijas, teniski lakat, karpalni tunel, bolovi u koljenu, petna ostruga, hiperlordoza, hiperkifoza, sindrom piriformis, torakalni sindrom, smrznuto rame, glavobolja, plitko disanje, migrene, tendinitis, grčevi u mišićima, bolovi u zglobovima, kronični umor, trnci u dlanovima i prstima

Učitelj AEQ metode 2. stupnja

Ovlašteni učitelj AEQ metode® 2. razina zna:

– Naučite osnovne i dodatne AEQ vježbe te ih kombinirajte za poboljšanje osjećaja, kontrole, urednosti i učinkovitosti pokreta i kontrole mišića u teškim oblicima senzorno-motoričke amnezije i jačih i dugotrajnijih kroničnih bolova i problema

– On dublje poznaje uzroke i posljedice senzomotorne amnezije te prepoznaje i utječe na somatske reakcije na stres i ozljede.

– Razumije principe AEQ metode® i kliničke somatike i sposoban je pomoći u promjeni senzorno-motoričkih obrazaca koji uzrokuju ozbiljniju kroničnu bol, ozbiljnija ograničenja pokreta i smanjiti kvalitetu života.

– Izvrsna je pomoć u svim uvjetima jako skupljenih, prekratkih, napetih mišića, koji se ne mogu opustiti ni s najvećom pažnjom i željom.

– Učenje može pomoći kada imamo osjećaj da ne osjećamo tijelo, imamo kontrolu i imamo osjećaj otuđenosti i bespomoćnosti nad trenutnim stanjem.

– Učeći poboljšati kontrolu mišića i povećati učinkovitost pokreta, pomaže u uklanjanju ponavljajućih ozljeda uslijed naprezanja prisilnog držanja na poslu ili velike količine ponavljajućih pokreta u sportu.

– Može povećati koordinaciju pokreta i tako pomoći sportašu da poboljša rezultate većom motoričkom inteligencijom i učinkovitim opsegom pokreta.

– Može prepoznati somatske obrasce kretanja, čiji su uzroci emocionalne prirode, i mijenjati ih individualnim učenjem pokreta, olakšavajući tako promjene u emocionalnim obrascima i osobnom rastu.

– Učenjem principa AEQ metode® i AEQ vježbi ublažava i omogućava uklanjanje sljedećih kroničnih bolova i problema: bolova u leđima, vrata, išijasa, teniskog lakta, karpalnog tunela, bolova u koljenu, potkoljenice pete, hiperlordoze, hiperkifoze, sindrom piriformis, torakalni sindrom, smrznuto rame, glavobolje, plitko disanje, migrene, tendinitis, grčevi u mišićima, bolovi u zglobovima, kronični umor, trnci u dlanovima i prstima, fibromialgija, skolioza, plantarni fasciitis, Ahilova tetiva …

Učitelj AEQ metode 3. stupnja

Ovlašteni učitelj AEQ metode® 2. razina zna:

– Školovanje na trećem stupnju traje tri godine i sastoji se od pet modula u kojima učenici treće razine uče o protokolima aktivnog učenja AEQ metode i stječu sve veću dubinu razumijevanja uporabe AEQ metode® za individualno aktivno učenje AEQ metode®. Popis uključuje učenike 3. razreda i šifru završenih modula. Nakon uspješno završenih svih 5 modula, studentu 3. razreda dodjeljujem licencu učitelja za AEQ metodu 3. razine.

– Student već može s vama aktivno naučiti AEQ metodu i naučiti vas kako osjećati i kontrolirati kroz dosad naučene protokole i AEQ vježbe®. Na taj način može vam pomoći da puno bolje promijenite svoju samosvijest osjetilne motorike i povećate sposobnost snižavanja kronično povišenog tonusa mišića.

Učitelj AEQ disanja 1. stupnja

Ovlašteni učitelj disanja AEQ na razini zna:

– Učitelj disanja AEQ 1. razine sposoban je podučavati osnovne AEQ vježbe disanja kako bi učeniku omogućio povećanje trbušne šupljine (što je preduvjet pravilnog udisanja u cijelo pluće), podizanjem sposobnosti opuštanja mišića trupa između ramena i zdjelice. Zna i zna podučavati i savjetovati prikladan pristup za uklanjanje tjelesnih problema uzrokovanih neučinkovitim disanjem i omogućuje povećanje sposobnosti rekreativaca.

– Učenje AEQ disanja® vrlo pozitivno utječe na dobrobit i poboljšava učinke učenja AEQ metode® i njihovu psihofizičku dobrobit te značajno podiže kvalitetu života.

– Poznavanje AEQ disanja® omogućuje potpunu i bržu regulaciju stanja kao što su: bolovi u križima, vratu i ramenima, visoki krvni tlak, srčane aritmije, glavobolje i migrene. na hranu i depresiju.

UČITELJ AEQ METODE 1. STUPNJA

UČENIK AEQ METODE 3. STUPNJA

UČITELJ AEQ METODE 5. STUPNJA