AEQ METODA™ | Kako naučiti AEQ metodu

Kako naučiti AEQ metodu™ sa učiteljem AEQ metode 5. stupnja 

 

Najučinkovitiji i najbolji način za učenje AEQ metode i njene praktične uporabe jest kroz terapiju i edukaciju od strane učitelja AEQ metode 5. stupnja, što daljnjim prakticiranjem redovitog vježbanja kod kuće jača pravilne uzorke pokreta i gibanja mišića, čime sprječavamo njihovu ukočenost i povratak na stare, nepravilne uzorke.  

 

Najučinkovitija je serija individualnih aktivnih terapija AEQ metode™ sa  na kojima se naučite samosvjesno osjetiti senzorno-motornu amneziju, te osvijestiti svoje tijelo i njegovo kretanje. 

 

Zbog velike potražnje je trenutna lista čekanja 7 mjeseci za početak učenja putem individualnog pristupa. 

 

AEQ metodu™ se možete učiti i kroz radionice AEQmetode™ koje održavam u Zagrebu jednom na dva mjeseca. 

 

Aktivna terapija AEQ metode (1,5 sata): 90 €

 

 • Pomoću AEQ metode™ uklanjamo senzorno-motornu amneziju i naučimo svjesno usmjeravanje pokreta tijela.
 • Osjet pri pokretu naučimo opažati do granice kada ga lako možemo kontrolirati; razvijamo senzibilitet za osjećaj vlastitog tijela. 
 • Za sve navedeno najboljom se pokazala aktivna terapija AEQ metode™. 
 • Učinkovitost temeljena na iskustvu međusobne suradnje klijenta koji leži na stolu i učitelja. Naučiti ćete kako sami sebi dugoročno ublažiti bolove u mišićima i napetost tijela. 
 • Osjetiti ćete razliku u osjećaju automatiziranih pokreta tijela i promjene koju uzrokuju pravilni pokreti. 
 • Naučiti ćete kako primijeniti i razumjeti AEQ vježbe™ koje ćete samostalno izvoditi u privatnosti svog doma kroz novootkrivene osjećaje i sposobnost otkrivanja i eliminacije starih navika. 
 • Većina klijenata svjedoči trenutnom olakšanju već po prvoj terapiji, dok većina simptoma nestaje nakon 6-10 tretmana.

 

Terapija se odvija samo na adresi Ulica bratov Gerjevič 1a, Brežice, Slovenija.

 

Radionica osnova AEQ metode u Zagrebu(8 sati) 120€

 

Svrha radionice je upoznavanje AEQ metode™ i njenu primjenu za poboljšanje osjećaja, bitka i učinkovitosti kao i ritma i harmonizacije gibanja. To omogućava napredak kvalitete kretanja kod rada kao i u sportskim aktivnostima kroz tumačenje osnova AEQ metode™ i učenja AEQ  vježbi.


Radionica je uvod u ovu vrlo učinkovitu, ali jednostavnu metodu učenja i poboljšanja funkcije neuro-muskularnog sustava kroz svjesno reguliranje kretanja, uklanjanje bolova te fizičkih i emocionalnih ograničenja.


Radionica je pogodna za početnike na području somatike, kao i za one koji žele dodatno produbiti svoje razumijevanje AEQ vježbi i principa za svoj osobni razvoj.


Pogodna je i za one koji se profesionalno bave pokretom kao što su fitness instruktori, fizioterapeuti, maseri i ostali koji žele naučiti osnove AEQ metode™ za primjenu najprije u svom životu, te kroz nastavak školovanja na području AEQ metode™ učinkovito ju koristiti za veću uspješnost svojih primarnih djelatnosti.


Na radionici ćete naučiti:

 

 • Osnovnu filozofiju AEQ metode, negativan utjecaj entropije i važnost postizanja uvjeta za sintropiju i potrebu jačanja uređenosti sustava i učinkovitosti
 • Što je senzorna atrofija, senzorno-motorna amnezija, način na koji se očituje u mozgu, centralnom živčanom i muskularnom sustavu, te zašto je upravo to stanje uzrokom većine kroničnih bolova i ograničenja pokretljivosti
 • Način na koji ljudi reagiraju na stres i kako kroz AEQ metodu smanjiti negativni dio tih reakcija a zadržati pozitivne
 • Razliku između rastezanja i produženja mišića i učenje somatskih vježbi, koje koristimo za povratak nadzora nad mišićima i omogućavanje produženja sa svim beneficija koje to donosi na učinkovitost kretanja
 • Kako održati funkciju reguliranog, učinkovitog i gipkog kretanja s AEQ  vježbama
 • Kako vaši uzorci pokreta i refleksne reakcije na stres pridonose i omogućavaju nastanak problema kao što su bol u vratu, leđima, ramenima, kukovima i zglobovima, išijasu i kroničnim glavoboljama
 • Skupinu somatskih vježbi koje će osvježiti vašu svijest i nadzor nad mišićima ukoliko ih budete redovito izvodili
 • Kako bolje razumjeti upliv emocionalnih trauma na prisutne teškoće i osjet, te osnovnu logiku utjecaja potisnutog bijesa i osjećaja na tjelesnu zakočenost i kronične bolove
 • Kako isključiti nepotrebno aktiviran simpatički način djelovanja autonomnog živčanog sustava i naučiti kako aktivirati parasimpatički način rada kada je to prikladno i nužno.

 

Učenje AEQ metode na daljinu

 

Učenje na daljinu moguće je preko FaceTimea, FB video chata ili Skypa

 

Za koga je prikladno?

 

Prikladno je učiti AEQ metodu™ putem video veze u slučajevima, kada nema potrebe za aktivnom terapijom ili osobnim kontaktom za daljnji napredak u razumijevanju AEQ metode™ i odnosa između uma i tijela.

 

Na taj način možete razjasnite pitanja i sumnje, koje ste dobili kroz redovitu provedbu AEQ vježbi™ i mijenjanja karaktera i obrazaca kretanja. Dakle, vožnja do terapije u Brežicama nije više potrebna što omogućuje uštedu troškova i uštedu vremena s istim pozitivnim učinkom zajedničkog rada.

 

Što vi dobivate time?

 

To vam omogućuje znatno kraće vrijeme čekanja za učenje, a to omogućava brži napredak.

Često nejasnosti nisu toliko velike da bih zahtijevale vrijeme cijele terapije (90 minuta), tako da se učenje na daljinu može obaviti i u kraćim intervalima, što će vam omogućiti veću učinkovitost korištenja vašeg vremena.

 

Rad uz video vezu također je prikladan za razjašnjenje i popunjavanje nejasnosti oko ispravnog izvođenja AEQ vježbi™ (u ovom slučaju, prilikom dogovaranja za sastanak, molimo da naznačite da želite provjeriti ispravnost vježbi, da primite upute o primjernom instaliranju fotoaparata i smještaju okoline za dobru izvedbu vježbe).

 

Pregled / konzultacija prije prvog posjeta aktivne terapije Razgovor preko video veze također je pogodan za pregled / konzultacije prije prvog posjeta aktivne terapije u fazi dogovaranja i određivanju najprikladnijeg pristupa učenja AEQ metode™, kao i u složenijim slučajevima (skolioza, teške autoimune bolesti ...) kad dogovaranje putem e-maila ili telefona nije prikladno, ili nije dovoljno točno.

 

Cjenik

 

30 minuta 30€

60 minuta 60€

90 minuta 90€

 

Pošaljite mi e-mail na info@aeq.si da se dogovorimo za sastanak.

 

Učenje sa učiteljem AEQ metode 1. i 2. stupnja

 

U Hrvatskoj i Crnoj Gori poučavaju učitelji AEQ metode™ 1. i 2. stupnja kroz individualno učenje AEQ vježbi i objašnjavanju principa AEQ metode™, koji vam omoguće učinkovito poboljšanje osjeta i kvalitete života. Njihove kontaktne podatke kao i opis znanja i mogućnosti možete pronaći na: https://aeqhrvatska.com/hrvatska/

tel. : 00386(0)30 322396 
mail: info@aeq.si
YouTube Facebook
Oxygen-Advantage-Instructor