Urban Urbanc, učitelj AEQ metode 1. stupnja

Sve više shvaćam da se nijedna stvar u životu ne dogodi  slučajno, a ni moji problemi,  vezani uz herniju diska, nisu bili slučajnost. Riječ ‘slučajnost’ koristimo kada nemamo informacija o uzrocima i ta riječ je samo poseban oblik shvaćanja posljedica onoga što nam se dogodilo ili s čime se susrećemo u životu. Međutim, kako se sam  ne zadovoljavam tako lako prosječnim ili paušalnim odgovorima koji pokušavaju odvući pažnju od uzroka, pokušavam ući u srž stvari.

Shvativši da nitko ne može ništa promijeniti umjesto mene, počelo sam tražiti rješenja za svoje probleme, koji nisu bili samo fizički, već uglavnom vezani uz potisnute emocije.

U to sam vrijeme počeo dublje proučavati AEQ metodu®. Sve što sam pročitao i slušao činilo mi se vrlo logičnim jer je Aleš uspio predstaviti AEQ metodu® i njezino djelovanje na jednostavan i vrlo smislen način.  Metodom sam bio toliko oduševljen da sam odlučio prisustvovati 30-dnevnom programu za povećanje emocionalne zrelosti, i tu je sve tek dobro počelo.

Potiho sam se nadao da ću pomoću AEQ metode® ukloniti herniju, ali situacija se pogoršavala. Naravno, da sam tražio krivca i skoro ga našao u samoj metodi. Alešu mogu samo zahvaliti što je nesebično stajao uz mene te mi kroz dopisivanje putem e-pošte i kroz osobne razgovore pružao suosjećanje kakvo do tada nisam poznavao. U jednom trenutku, kada sam kroz naše dopisivanje shvatio razliku između milosrđa/žrtve i zdravog suosjećanja, odlučio sam da želim učiti od njega.

Te iste večeri prijavila sam se za učiteljski seminar AEQ metode®.

Seminar je nadmašio moja očekivanja, jer sam tijekom obrazovanja naučio više o sebi nego prije toga u cijelom životu. Suočavanje sa svojim sjenama i iluzijama u kojima sam veći dio vremena živio, naravno, nije bilo ugodno, ali je bilo nužno ako sam želio napredovati prema kvalitetnijem životu. Proučavajući AEQ metodu®, shvatio sam da sam u isto vrijeme žrtva, počinitelj i spasitelj te da samo o meni i stupnju moje emocionalne zrelosti ovisi što ću izabrati za sebe. Svatko može sam sebe uništiti, sabotirati ili spasiti – ja sam izabrao ovo potonje.Reakcija drugih na moje promijenjeno ponašanje i vladanje bila je različita, a mnogima se moja promjena nije svidjela, jer su ljudi navikli na starog Urbana, koji se ponašao na način da se mora svidjeti svijetu ako želi (pre)živjeti); no, danas shvaćam da je prije svega važno ugoditi sebi i biti autentičan u svom izražavanju. Na to je jako utjecalo učenje kod Aleša.

Obrazovanje odnosno sudjelovanje na seminaru ne samo da mi je dalo naziv učitelja 1. stupnja AEQ metode®, već i mogućnost dubokog uvida u sebe i mogućnost podizanja kvalitete života i prije svega svoje svjesne i podsvjesne emocionalne zrelosti na svim područjima na višu razinu te da se pobrinem da ću, tako u sadašnjosti kao i u budućnosti, učinkovitije i osmišljenije koristiti svoje vrijeme i energiju.

AEQ metodu®  sam uspješno počeo uključivati u svoj terapeutski rad s klijentima i odaziv u relativno kratkom vremenu je vrlo dobar.

 

Urban Urbanc, Učitelj AEQ metode® 1. stupnja

 

Sve više shvaćam da se nijedna stvar u životu ne dogodi  slučajno, a ni moji problemi,  vezani uz herniju diska, nisu bili slučajnost. Riječ 'slučajnost' koristimo kada nemamo informacija o uzrocima i ta riječ je samo poseban oblik shvaćanja posljedica onoga što nam...

Za ogled celotne vsebine se prijavite spodaj

V kolikor že imate račun se lahko prijavite in si ogledate vsebino. V Kolikor pa svojega uporabniškega računa še nimate pa vas vabimo, da si ga ustvarite spodaj.

PRIJAVAREGISTRACIJA

Pročitajte još: