Samo Šinik, učitelj AEQ metode 1. stupnja

Seminar za učitelja somatskih pokreta prema AEQ metodi prvog stupnja bio je jedan od najboljih obrazovanja na kojem sam sudjelovao. Osim toga što se održavao u vrlo ugodnom okruženju te su se za nas lijepo pobrinuli tijekom kratkih pauza, Aleš je svojim znanjem i osjećajem za prenošenje znanja dodatno zablistao.

Pred više od dvije godine u ruke sam dobio knjigu Thomasa Hanne – Somatics. Teorija i razmišljanje u knjizi uvjerili su me da sam konačno pronašao pravu tehniku koja može pomoći meni i svima koji su dolazili kod mene na masaže i druge vrste terapija. Znajući da se većina tehnika ne može naučiti samo iz knjiga, počeo sam tražiti obrazovanje, ali sam otkrio da su obrazovanja dostupna samo u inozemstvu. Konačno sam otkrio www.aeq.si i Aleša Ernsta. Čim mi se ukazala prilika, prijavio sam se za četverosatnu radionicu u Dvorskoj Vasi i uskoro nakon toga i za drugu. Već na prvoj radionici sam dobio potvrdu “to je to – ono što sam tražio”.

Objašnjavanje teorije, vođenje vježbi – sve je bilo onako kako bi trebalo biti, iako je bilo potpuno drugačije od bilo koje druge radionice do sada. Osjećaj nakon radionice – izvrstan. Vježbe sam nastavio raditi kod kuće, gdje su se čarobni osjećaji s vremenom malo smanjili. Na drugoj radionici, dok sam izvodio istu vježbu, dobio sam potpuno nove osjećaje. Primijetio sam da se ponekad selektivno čuju upute. Kao što kaže Aleš, pokazalo se da se s povećanjem znanja povećava kontrola i osjećaj mišića i tijela. Istu vježbu sam smatrao još ugodnijom i učinkovitijom. Svijest o pokretima prenio sam iz prostora na podu i na hodanje, sjedenje na radnom mjestu…”

S nestrpljenjem sam iščekivao seminar za učitelje, budući da sam se nakon prethodnih radionica počeo sve više svjesno suočavati s činjenicom da se iza somatskih vježbi AEQ metode krije mnogo više od pukog opuštanja mišića i poboljšanja fizičkog osjećaja tijela. Na seminaru su se neprestano otvarala nova saznanja, uvidi, osjećaji te saznanje o tome koliko je širok i dubok utjecaj AEQ metode. Sada, iako je već prošlo više od mjesec dana od seminara, još uvijek uspješno integriram znanje koje sam stekao kroz izvođenje vježbi i vodstvo radionica.Na seminaru sam imao pored sebe opsežnu skriptu koju sam već prethodno proučio, kao i bilježnicu za bilješke, no sve ostalo je ostalo zatvoreno i netaknuto. Sva predana znanja na seminaru su bila lijepo povezana, logična i čak jednostavna, tako da nisam osjećao potrebu da dodatno zapisujem. Sve je već bilo napisano u skripti i, konačno, u samom nama; jedino što je potrebno jest da se promatramo. No, najljepši i najpoučniji dio seminara bio je promatranje djece kako se pravilno i s užitkom kreću, istražuju i napreduju.

S vremenom znanje, stečeno na seminaru, postaje sve smislenije i dobiva na vrijednosti. Nastojim podijeliti svoje novo stečeno znanje, svjestan da su ta saznanja u današnjem vremenu neophodna za svakoga.

Međutim, želja mi je nadograditi i proširiti svoje znanje, ne samo kroz samostalna istraživanja, već i kroz buduće seminare i radionice koje vodi Aleš Ernst.

 

Samo Šinik, Kranj, učitelj AEQ metode® 1.stupnja

 

Seminar za učitelja somatskih pokreta prema AEQ metodi prvog stupnja bio je jedan od najboljih obrazovanja na kojem sam sudjelovao. Osim toga što se održavao u vrlo ugodnom okruženju te su se za nas lijepo pobrinuli tijekom kratkih pauza, Aleš je svojim...

Za ogled celotne vsebine se prijavite spodaj

V kolikor že imate račun se lahko prijavite in si ogledate vsebino. V Kolikor pa svojega uporabniškega računa še nimate pa vas vabimo, da si ga ustvarite spodaj.

PRIJAVAREGISTRACIJA

Pročitajte još: