Petra Košmrlj, učiteljica AEQ metode 1. stupnja

Izuzetno me je dugo vuklo prema obuci za učitelja AEQ metode prvog stupnja, jer sam željela produbiti svoje znanje o AEQ metodi i istražiti je još dublje. S druge strane, osjećala sam strah, jer biti učitelj znači prenositi znanje drugima, a ta ideja mi nije baš prijala jer sebe ne vidim u toj ulozi. No, na kraju je želja za znanjem prevladala, pa sam se ipak odlučila prijaviti na obuku.

Seminar je bio iznimno bogat s obrazloženjima i primjerima koji su teoriji dali dublji uvid. Mnogo toga sam već čula, ali bilo je i puno novih informacija ili informacija, prezentiranih na drugačiji način. Tvoje izlaganje je zanimljivo, privlačno, bez napora prelaziš s jedne teme na drugu i povezuješ se s onim što si prethodno rekao. Željela sam zapamtiti sve što si rekao. Sve mi se činilo istinito i logično. Nitko mi do sada nije tako objasnio određene stvari kao ti. U tvojim objašnjenjima sam pokušavala pronaći obrasce svog ponašanja i djelovanja, prepoznala sam neke od njih, a za neke sam počela postavljati pitanja i istraživati ih. Kao grupa, prvog vikenda bili smo možda malo suzdržani, ali drugog vikenda je kao da su pale sve kočnice. Osjećala sam se vrlo dobro. Imala sam osjećaj da razgovaramo o zaista važnim stvarima, da smo u prostoru gdje smo prihvaćeni i da je sve u redu, te da se neće dogoditi ništa loše, naprotiv, samo dobro. Tu misao sam izrekla naglas tijekom ručka posljednjeg dana. To je osjećaj koji bih željela osjetiti kao dijete. Na neki način, zaista sam se vratila u to razdoblje jer sam počela “razgovarati” s podsviješću. Što sve ima pohranjeno, u kojim situacijama mi pomaže i u kojima me ruši, blokira, ometa ili na drugi način nanosi štetu.

AEQ metoda je promijenila mnoge dijelove mog života. Više ne osjećam stalno stisnutost u prsima, niti se bojim postavljati pitanja. Pristup učenju svega postao je drugačiji. Ne tražim više potvrdu i pohvalu izvana. Sada razumijem važnost disanja i kako ono utječe na tijelo. Pažljivo promatram svoju okolinu i njezine reakcije na moje postupke, i obrnuto. Ove promjene su utjecale na moje odnose unutar obitelji i šire. Prepoznajem svoje podsvjesne obrasce i uvjerenja te se trudim promijeniti ih ako vidim da nisu ispravni. Održavanje dobrih odnosa s drugima ima zaista iscjeljujući učinak. Kronične tjelesne bolove sve manje osjećam, lakše se krećem, radim i razmišljam. Da, promijenio se i moj stav prema bolu. I prema trudu također. Ne prelazim više sve granice i ideja da, ako se ne potrudim dovoljno, neću uspjeti, nema više toliku snagu kao prije. Sada se čak veselim boli kad radim AEQ vježbe i osjetim je, jer to znači da sam otkrila što trebam ispraviti.

Seminar mi je donio obilje uvida u moja pitanja i istraživanje vezano uz bol, neugodne osjećaje i njihove uzroke. Pružio mi je alat kojim mogu vladati i aktivno upravljati svojim životom. Sada donosim odluke i postupam u skladu s vlastitim vrijednostima i uvjerenjima, umjesto da se vodim pogledima svojih roditelja, predaka i drugih. Želim podijeliti iskustvo u prenošenju AEQ znanja drugima. Kao što znaš, tijekom tvog objašnjenja o poučavanju drugih i organiziranju predavanja, osjetila sam trnce po tijelu i podsvjestan otpor prema tome. Ta misao mi je nekako bila nezamisliva i, kao što sam već na početku rekla, to je bio razlog zbog kojeg sam oklijevala sa svojom prijavom. Tjedan dana nakon seminara, prijateljica me pitala kako je bilo na obuci. Počela sam iznositi svoje dojmove. Zainteresirano me slušala, postavljala pitanja i davala svoje komentare. Kad sam završila, pogledala sam na sat i shvatila da sam govorila punih 37 minuta. Bila sam iznenađena i zapanjena jer mi se činilo da to nije nešto što bih inače mogla učiniti. A nisam ni iznijela sve što sam htjela.

Vrijedilo je i postoji želja za još. Hvala ti.

Srdačan pozdrav.

 

Petra, učiteljica AEQ metode® 1. stopnje

 

Izuzetno me je dugo vuklo prema obuci za učitelja AEQ metode prvog stupnja, jer sam željela produbiti svoje znanje o AEQ metodi i istražiti je još dublje. S druge strane, osjećala sam strah, jer biti učitelj znači prenositi znanje drugima, a ta ideja mi nije baš...

Za ogled celotne vsebine se prijavite spodaj

V kolikor že imate račun se lahko prijavite in si ogledate vsebino. V Kolikor pa svojega uporabniškega računa še nimate pa vas vabimo, da si ga ustvarite spodaj.

PRIJAVAREGISTRACIJA

Pročitajte još: