Niko Akrap, učitelj AEQ metode 1. stupnja

Moje prvo iskustvo s AEQ metodom seže oko 3 godine unatrag. Sjećam se da je bila riječ o kineziološkim danima i da nisam imao namjeru otići na prezentacijsko predavanje. Kako je jedan od predavača otkazao svoju prezentaciju, satnica predavanja se promijenila i tako smo ja i moja partnerica mogli slušali predavanje o AEQ kliničkoj somatici. Nismo znali ništa o temi ili predavaču, ali samu prezentaciju smo doživjeli kao nešto sasvim drugačije. Najveći dio predavanja bio je namijenjen AEQ disanju koje mi se toliko urezalo u pamćenje da nisam mogao prestati razmišljati o tome te sam nekoliko mjeseci kasnije odlučio prisustvovati radionici disanja koju je pripremio jedan od učitelja AEQ metode.

Metoda mi je postajala sve zanimljivija. Naime, bavim se profesionalnim treniranjem, terapeutskim vježbama i radom s sportašima. Već prije nego što sam se detaljnije upoznao s AEQ metodom i disanjem, kao trener sam puno pažnje posvećivao regeneraciji, disanju, snu i ritmu života. Na cjelinu, a ne samo na trening i prehranu. AEQ metoda je stoga bila logičan korak naprijed, pa sam se prijavio na seminar za učitelja AEQ metode.

Radovao sam se posjeti Brežica u rujnu i što se seminar približavao, to sam više želio biti spreman. Slušao sam dva dijela podcasta o AEQ metodi i pregledao udžbenik koji mi je poslao Aleš. Mislio sam da sam spreman i da ću naučiti mnogo novih stvari o tome kako bolje razumjeti druge. Međutim, kada je stigao prvi dan seminara, shvatio sam da je to još mnogo dublje i povezano nego što sam mislio, i to mi je “oduzelo dah”. Nakon prvog dana sam bio bez riječi. Doslovno sam bio u šoku, ali ne zbog toga što je bilo nešto krivo. Samo spoznaje i veze između zakona vremena, ravnoteže, termodinamike i Newtonovih zakona s djelovanjem čovjeka bili su “previše” za moju podsvijest. Preko noći sam se prehladio. Drugi i treći dan su mi potvrdili da to nije znanje koje se može steći u nekoliko tjedana čitanja i dobivanja nove licence.

Shvatio sam da neću biti u stanju poučavati i razumjeti druge, bez da prvo razumijem sebe. Znao sam da me čeka rad na sebi. Otišao sam kući pun nade, novih spoznaja ali istovremeno i zabrinut i malo uplašen. Bio sam uplašen jer sam shvatio što sam sve pogrešno radio u prošlosti. Kao da sam u tri dana naučio više nego što sam cijeli život prije. Naučio sam o sebi, svom ponašanju, odnosima, kretanju i prirodnim zakonitostima kojima se ponašaju sva živa bića i čak i neživa okolina. Također sam upoznao još 9 “kolega” s kojima smo bili zajedno na seminaru. Čini mi se da ih bolje poznajem nego neke prijatelje iz djetinjstva. Bili smo zajedno šest dana, uključujući i drugi dio seminara.

Nakon seminara ostali smo u kontaktu preko Facebook grupe gdje smo vježbali AEQ vježbe, puno razgovarali i pomagali jedni drugima. Osjećaj nakon drugog dijela seminara bio je kao da tek počinjem sa svojim putovanjem. Licenca koju sam doduše dobio, otišla je odmah u okvir i na zid, ali sebe ću zaista doživjeti kao učitelja AEQ metode kad napišem sve domaće zadaće, proučim i shvatim sva znanja.

Nakon seminara za AEQ učitelja osjećao sam se kao svoje ponovno rođenje.  Bilo je kao da sam postojao ja prije seminara i ja poslije seminara. Nikad prije nisam dobio tako široko znanje, podršku i mogućnosti istraživanja kao u ovih 6 dana. Ovo iskustvo bih preporučio svakome tko “nešto traži”. Ja sam definitivno tražio to “nešto”. Tražio sam odgovore koje nisam dobio u školi, od roditelja, na drugim obrazovanjima ili u knjigama koje sam pročitao prije seminara. Bilo je kao da sam uzeo crvenu tabletu u Matrici i otkrio novi svijet. Sada me čeka put koji moram sam prijeći, ali imam podršku, uzor i jasnu sliku kamo želim ići.

 

Niko Akrap, Učitelj AEQ metode® 1. stupnja

 

Moje prvo iskustvo s AEQ metodom seže oko 3 godine unatrag. Sjećam se da je bila riječ o kineziološkim danima i da nisam imao namjeru otići na prezentacijsko predavanje. Kako je jedan od predavača otkazao svoju prezentaciju, satnica predavanja se promijenila...

Za ogled celotne vsebine se prijavite spodaj

V kolikor že imate račun se lahko prijavite in si ogledate vsebino. V Kolikor pa svojega uporabniškega računa še nimate pa vas vabimo, da si ga ustvarite spodaj.

PRIJAVAREGISTRACIJA

Pročitajte još: