Lana Bauman, učiteljica AEQ metode 2. stupnja

Od završetka obuke za učitelja AEQ metode prvog stupnja, moj se život okrenuo naglavačke. Počela sam promatrati život iz drugačije perspektive – kroz prizmu uzroka i posljedica fizikalnih zakona te njihovog kršenja ili poštivanja.

Sada shvaćam da slučajnosti ne postoje, da svaki “slučaj, sreća ili nesreća” ovisi o našem stanju, uvjerenjima, razumijevanju, djelovanju i kretanju. Znanje koje sam stekla na seminaru omogućilo mi je dublje razumijevanje sebe i drugih ljudi, bolju percepciju situacija, stanja tijela i općenito promijenilo moj pogled na život.

Nipošto ne mogu tvrditi da su spoznaje jednostavne; iskreno, ponekad maštam o tome koliko bi život bio bezbrižniji da nisam upoznata s okrutnom stvarnošću. No, s druge strane, sada sam emocionalno stabilnija i razumnija. Preuzimam odgovornost za svoje postupke i manje dramatično gledam na stvari. Također, moj stav je optimističniji jer shvaćam da sve što činim danas ima posljedice u budućnosti.

Sve bolje razumijem smjer u kojem me život vodi i imam povjerenje u njega jer vjerujem u sebe i svoje postupke.

Lakše prihvaćam izazove koje život donosi jer sada barem donekle shvaćam njihove uzroke i prvi put osjećam smjer u kojem trebam ići da bi budućnost bila svjetlija, laganija i učinkovitija.

Posljednjih mjeseci sam prošla kroz vrtuljak emocija, osjećaja, reakcija i spoznaja. Bilo je iznimno teško. Osjećala sam kako mi srce doslovno puca, kao da ga izvlače iz prsnog koša. No istovremeno sam shvatila da imam snagu mijenjati svoje postupke i barem umanjiti intenzitet takvih osjećaja u budućnosti. Razumijem zašto osjećam ono što osjećam, zašto je tijelo ukočeno i što želim promijeniti. Shvatila sam zašto je bol tako

Zahvaljujući dubokom razumijevanju fizikalnih zakona koji vladaju svemirom, lakše prihvaćam odgovornost za svoje prošle postupke. Iako to nije jednostavno, svjesno prihvaćam posljedice kršenja tih zakona i smatram da mi stečeno znanje na seminaru pomaže da se ne pokušavam izvući od “kazni”, već da ih dostojanstveno podnesem i suočim se s njima. Shvaćam da se fizikalni zakoni ne mogu zaobići, pa se usredotočujem na suočavanje s teškim trenucima. Razumijem zašto se takvi trenuci događaju i usmjeravam se prema budućnosti u kojoj će njihov utjecaj biti manji. To me motivira i daje mi osjećaj snage u oblikovanju vlastite sudbine.

Napokon sam postala svjesna toga da mogu prevladati traume iz prošlosti koje su mi prenijeli moji preci. Ne osjećam se zarobljenikom vlastitog tijela i života. Sada lakše razumijem druge ljude, njihove postupke i reakcije. Prihvaćam ih bez snažnog emotivnog utjecaja na sebe. Osjećam da čvrsto stojim na svojim nogama, samouvjereno i stabilno čak i usred nestabilnosti svijeta koji me okružuje i događaja kojima sam svjedok.

Osjećam kako se polako, postepeno i korak po korak oslobađam okova prošlosti, okova predaka i potisnutih emocija i trauma. Učim živjeti svoj život, duboko disati i slobodno se vinuti u svijet koji sama oblikujem.

Iskreno sam zahvalna na svom stečenom znanju, na Alešu i na “kolegama” s kojima sam gotovo svakodnevno u kontaktu. Razgovaramo, razmišljamo i podržavamo se međusobno. AEQ zajednica djeluje kao nevjerojatno predana skupina koja se bori za podizanje kvalitete ljudskog života.

 

Lana Bauman, Učiteljica AEQ metode® 1. stupnja

 

Od završetka obuke za učitelja AEQ metode prvog stupnja, moj se život okrenuo naglavačke. Počela sam promatrati život iz drugačije perspektive - kroz prizmu uzroka i posljedica fizikalnih zakona te njihovog kršenja ili poštivanja. Sada shvaćam da...

Za ogled celotne vsebine se prijavite spodaj

V kolikor že imate račun se lahko prijavite in si ogledate vsebino. V Kolikor pa svojega uporabniškega računa še nimate pa vas vabimo, da si ga ustvarite spodaj.

PRIJAVAREGISTRACIJA

Pročitajte još: