Jure Koščak, učitelj AEQ metode 1. stupnja

Nakon što sam završio tri različita AEQ programa, odlučio sam se prijaviti na seminar za učitelje AEQ prvog stupnja. Osjetio sam da je vrijeme za dodatno usavršavanje znanja i iskustva u području AEQ-a. Svaki od programa na kojima sam sudjelovao pružio mi je mnogo uvida, poveznica, razumijevanja i, prije svega, primjene u odnosima. Stjecao sam informacije i počeo upoznavati svijet AEQ-a i emocionalne zrelosti. Bilo je mnogo odgovora za tijelo, kako za donji tako i za gornji dio, te čak i na programu AEQ disanja. Ti odgovori su me usmjeravali i povezivali s prethodno stečenim znanjem, ali ovaj put s više dubine jer je počelo mijenjati moje shvaćanje vlastite prošlosti.

Svi ovi programi dotiču teme koje se kasnije obrađuju na seminaru za učitelje, ali su samo dijelovi moćne cjeline. Zbog toga sam od prvog programa osjećao privlačnost prema seminaru za učitelje, s ciljem produbljivanja i boljeg razumijevanja samoga sebe. No, dao sam si vremena. Vjerojatno prvi put u životu nisam žurio prema novim obvezama, novim programima i novim koracima. To je rezultat završenih AEQ programa koji su mi omogućili da sebi dozvolim osjećati i budem spreman prihvatiti čekanje za pravi trenutak.

Nakon što je Aleš objavio datume za seminar, sve se promijenilo. Od samog početka seminara, počelo je sve se povezivati u organiziranu cjelinu, pružajući stabilnost i unutarnju snagu. Temeljno znanje o podsvijesti, koje pokreće sve što nam se događa u životu, bilo je predstavljeno kroz situacije i iskustva svih sudionika. Kroz to smo se otvarali, povezivali i postajali sve više povjereni. Osjećali smo. Svaki je pojedinac dobio svoju dozu “operacije ega” i dubokih spoznaja o podsvijesti. Stara uvjerenja prema kojima smo djelovali iznenada su izgledala vrlo pogrešno, neuređeno, nemoćno. S takvom jasnoćom, Aleš je bio u stanju objasniti način na koji djelujemo i kako nastaviti na novi način. Bilo je potrebno prihvatiti proces i svakodnevno voditi sebe i druge.

Nakon seminara za učitelje, svakodnevno se događaju nove spoznaje i borbe s vlastitom podsviješću. Podsvijest je uporna i zahtijeva poseban pristup i nježnost. Kroz vježbe AEQ-a koje izvodim sam i koje također vodim druge, mogu se suočiti na najučinkovitiji način, stvarajući trajne promjene u podsvijesti. Više nije riječ o besmislenom tumaranju ili brzoj promjeni koju preuzimamo iz knjiga ili časopisa. Više ne težimo ka želji i žurbi za novom trendi verzijom koja je trenutno popularna na YouTubeu i diljem svijeta. Promjene koje proizlaze iz izvođenja i vođenja AEQ vježbi su duboke, sveobuhvatne, trajne i prije svega pravilno postavljene. One nisu doživljene kao napad ili nasilno prodiranje u programe preživljavanja od strane naše podsvijesti.

Ovaj način je napokon ono što sam dugo osjećao, tražio i potrebovao u svom životu. Već više od 25 godina posvećujem se istraživanju i osobnom razvoju, uranjanju u svoju unutrašnjost i transformaciji. Kao vrhunski sportaš, uvijek sam bio izložen pritiscima rezultata i neprestano sam se uspoređivao s drugima. Studirao sam sportske znanosti i razvijao nove psihološke pristupe na sebi. Sudjelovao sam u raznovrsnim programima, obrazovanjima, seminarima, tehnikama i metodama, kako u Londonu, Ljubljani, tako i online. Ti pristupi omogućili su mi dublje razumijevanje sebe i života općenito. Kao rezultat toga, odabrao sam životnu svrhu dijeljenja svih tih znanja i mudrosti koje sam stekao. Kroz godine, barem jedan sat ili čak više, podučavao sam i reprogramirao podsvijest više od 5 tisuća ljudi, dok sam tisućama drugih pružao smjernice gotovo svakodnevno tijekom godine ili više. Unatoč tome, uvijek sam osjećao da mi nešto nedostaje, kao da postoji jedan mali dio slagalice koji bi omogućio da se promjene dogode na trajan način.

I tako je AEQ došao, ovaj pristup koji se temelji na fizičkom svijetu i tijelu, i ispunio je tu važnu prazninu. Sada struktura, funkcioniranje i svrha promjena su mnogo jasniji i precizno definirani. Sada se indirektno dotičem podsvijesti putem AEQ vježbi kod sebe i ljudi koji mi vjeruju i slijede moje vodstvo. Sada je korak prema promjeni konkretniji, snažniji i trajniji. Emocionalna zrelost, unutarnja snaga, promišljenost, jasnoća, red i ravnoteža su temelj svega toga.

Zahvaljujem AEQ-u i Alešu na ovom daru.

 

Jure Koščak, učitelj AEQ metode 1. stopnje

 

Nakon što sam završio tri različita AEQ programa, odlučio sam se prijaviti na seminar za učitelje AEQ prvog stupnja. Osjetio sam da je vrijeme za dodatno usavršavanje znanja i iskustva u području AEQ-a. Svaki od programa na kojima sam sudjelovao...

Za ogled celotne vsebine se prijavite spodaj

V kolikor že imate račun se lahko prijavite in si ogledate vsebino. V Kolikor pa svojega uporabniškega računa še nimate pa vas vabimo, da si ga ustvarite spodaj.

PRIJAVAREGISTRACIJA

Pročitajte još: