Janez Logar, učitelj AEQ metode 2. stupnja

U godini 2021., upoznao sam se s AEQ metodom i s Alešom Ernstom. Aktivno sam sudjelovao u četiri AEQ programa te sam redovito izvodio vježbe po vlastitom izboru. To je bila osnova za moje sudjelovanje na seminaru za učitelja prvog stupnja.

Na seminaru smo stekli dodatna znanja o AEQ metodi. Iako su se neke teme ponavljale, različita tumačenja su mi pomogla da dublje shvatim njihovu suštinu. Tijekom studija psihoterapije (2012-2015), često sam se samom sebi čudio što moram ponavljati određene teme, posebno one vezane uz emocije, kako bih shvatio njihovu bit. Slično sam doživljavao i objašnjenja Aleša Ernsta o senzomotornoj amneziji, zakonu ravnoteže, zakonu vremena, Newtonovim zakonima, anatomiji ljudskog tijela i emocijama. Jednostavno, moram više puta čuti nešto kako bih ga mogao unutarnje prihvatiti. Ponovno slušanje pomaže u boljem integriranju novih saznanja u moje prethodno znanje. Posebno su mi se svidjela Alešova objašnjenja o odnosima, emocijama, prijenosu trauma kroz generacije, skrivenim sadržajima u čovjeku koje ne želimo priznati, a koji imaju ogroman utjecaj na naš život. Do sada sam stjecao svoje znanje o čovjeku od dr. Gostečnika i njegovog tima, dr. Levina, dr. Gendlina, dr. Schorea, dr. Rothschilda, dr. Trstenjaka i drugiih, svaki na svoj znanstveni način tumači čovjeka i njegove odnose. Ono što me posebno privuklo Alešu Ernstu su njegova jednostavna i razumljiva objašnjenja. Ono što on govori, svatko može odmah shvatiti. Aleš osvjetljava teme, koje već poznajem, na drugačiji način, na svoj jedinstven i prije svega razumljiv način. Možda malo tehnički, racionalno, muški, ali vrlo jasno. Uživao sam slušajući njegova predavanja.

Ono što je također vrijedno u seminarima je grupna dinamika, koja svakom pojedincu daje krila. Slušali smo jedni druge i istovremeno iskusili sami sebe. Osobne priče drugih nas uvijek dotaknu i ostavljaju pečat u našem životu. Kao govornici i slušatelji, sazrijevamo zajedno.

AEQ znanje, koje sam stekao, primjenjujem u vlastitom životu. Na drugačiji način percipiram svoje tijelo, osjećam ga više, te sam svjesniji sadržaja koji su prisutni u njemu. Svijest o sebi mi pomaže postavljati granice okolini, posebno ljudima koji ne poštuju moje granice. Korištenjem AEQ znanja također mijenjam način terapije. Dobio sam dodatno znanje i alat za pristup čovjeku. Na drugačiji način pristupam ljudima preko tijela, preko svijesti o njihovom tijelu i položaju pojedinih dijelova tijela. Najviše mi pomaže raditi s ljudima koji su disociirani od sebe te imaju slab kontakt sa svojim osjećajima ili senzacijama u tijelu. AEQ metoda mi omogućava lakši kontakt s primjerice visokoobrazovanim muškarcima koji uglavnom žive na racionalnoj razini. Pomoću AEQ metode lakše dolazimo do emocionalno-tjelesnog svijeta gdje se tek započinju prave terapije.

AEQ metoda je primjerena za osobni rast, kao i za mnoge profesije koje se bave ljudima. Meni se pokazalo vrlo korisnim to što sam sudjelovao u više AEQ programa.

 

Janez Logar, Učitelj AEQ metode® 1. stupnja

 

U godini 2021., upoznao sam se s AEQ metodom i s Alešom Ernstom. Aktivno sam sudjelovao u četiri AEQ programa te sam redovito izvodio vježbe po vlastitom izboru. To je bila osnova za moje sudjelovanje na seminaru za učitelja prvog stupnja.

Za ogled celotne vsebine se prijavite spodaj

V kolikor že imate račun se lahko prijavite in si ogledate vsebino. V Kolikor pa svojega uporabniškega računa še nimate pa vas vabimo, da si ga ustvarite spodaj.

PRIJAVAREGISTRACIJA

Pročitajte još: