Janez Logar, učitelj AEQ metode 1.stupnja

Odlučio sam prisustvovati seminaru za učitelja AEQ metode prvog stupnja kao nastavak četiri AEQ programa. Želio sam nadograditi svoje znanje. Prednosti seminara su mnogobrojne. Prvi put sam se upoznao s važnošću kretanja i koliko mogu naučiti o sebi (i drugima) kada poznajem kretanje, položaj tijela, način hodanja i govora, naginjanje ramenog obruča, rotaciju kralježnice, položaj zdjelice…Naučio sam nešto malo o anatomiji i posebno o važnosti zategnutosti, ukočenosti mišića i fascija, nužnosti njihovog opuštanja. Bilo mi je novo gledanje na čovjeka koji je tako podložan fizikalnim zakonima (o tome prije jednostavno nisam razmišljao). Još više sam osvijestio povezanost emocija i tijela – kako potisnute emocije vrlo konkretno djeluju na naše tijelo i svakodnevni život.

S teorijskog stajališta bilo mi je zanimljivo vidjeti koje je dijelove znanosti Aleš Ernst ujedinio u AEQ metodu.

Aleš Ernst nas je najprije upoznao sa kliničkom somatikom i zakonima fizike (što je za mene bilo novo), a zatim je proširio naše znanje o AEQ metodi elementima sistemskih teorija i obiteljske dinamike, znanjima o transgeneracijskom prijenosu trauma i naravno, dodao je veliku važnost (potisnutim) emocijama. Vjerojatno postoji još nešto u ovoj novoj cjelini. Kada Cjelina proizlazi iz čovjeka i namijenjena je Dobrom za čovjeka, to nas uvijek fascinira i oduševljava.

Seminar za učitelje AEQ metode 1. stupnja omogućava ulazak u sebe. Naravno, to ovisi o tome koliko tko sebi dopušta te se usudi pogledati u sebe. Jasno je da su prvi takvi uvidi u sebe iznenađenje, ponekad i šokantni, ali to je put razvoja. Ja sam osobno doživio takva otkrića o sebi na kliničkim vježbama tijekom studija psihoterapije. Na seminaru sam dobio mnogo racionalnih objašnjenja o čovjeku i njegovoj unutrašnjosti. Dodatna korist su domaće zadaće koje potiču učitelja da dalje razmišlja o pojedinim temama. Jedno je slušati, drugo je temu proučiti, a treće je svjesno je napisati. Napisano se drugačije zapiše u našem mozgu. Često ponovno pročitam svoje zadaće, pročitam i druge domaće zadaće ili mišljenja na www.aeq.si ili na web stranicama učitelja AEQ metode.

U svom terapeutskom radu dobro koristim svoje novo znanje. Drugačiji, novi pristup prema čovjeku, više objašnjenja gdje je to potrebno. Često preporučujem svojim klijentima sudjelovanje u online AEQ programima.

Drago mi je da zajedno s Alešem Ernstom provodim istraživanje o učinkovitosti njegove metode. Zahvaljujući rezultatima istraživanja, novom znanju koje sam stekao na seminaru za učitelja AEQ metode 1. stupnja te zbog svog zanimanja kao psihoterapeuta, potičem ljude da mogu mnogo učiniti za sebe, ako se prvo odluče za to.

Janez Logar, Učitelj AEQ metode® 1. stupnja

 

Odlučio sam prisustvovati seminaru za učitelja AEQ metode prvog stupnja kao nastavak četiri AEQ programa. Želio sam nadograditi svoje znanje. Prednosti seminara su mnogobrojne. Prvi put sam se upoznao s važnošću kretanja i koliko mogu naučiti o sebi...

Za ogled celotne vsebine se prijavite spodaj

V kolikor že imate račun se lahko prijavite in si ogledate vsebino. V Kolikor pa svojega uporabniškega računa še nimate pa vas vabimo, da si ga ustvarite spodaj.

PRIJAVAREGISTRACIJA

Pročitajte još: