Gorazd Preskar, učitelj AEQ metode 1.stupnja

Nakon desetljeća kroničnih bolova u lumbalnom dijelu leđa, doznao sam za AEQ i Aleša od jednog poznanika. Odlučio sam naručiti knjigu “Jednostavno iz kroničnih bolova” i prijaviti se na tečaj za učitelja AEQ-a.

Na seminaru, Aleš je kroz različite primjere iz stvarnog života ilustrirao djelovanje Newtonovih zakona, zakona vremena i gravitacije te njihov utjecaj na naš život. Veze između našeg zdravlja, kroničnog nedostatka vremena i naših međuljudskih odnosa su logične, ali ponekad teško shvatljive za naš um. Stoga su audio snimke seminara dobrodošli alati koji nam pomažu bolje razumjeti te koncepte.

U drugom dijelu seminara, imali smo priliku osobno iskusiti razlike između uloge učitelja, promatrača i klijenta. Kroz vlastito tijelo smo prošli kroz te uloge i shvatio sam koliko je važna jasna komunikacija prilikom vođenja vježbi, ali i u našem svakodnevnom životu.

Tijekom izvođenja AEQ vježbi otkrivam pravo stanje svog tijela. Slika koju sam imao o sebi i svom tijelu polako blijedi, zamijenjena osjećajima koje sada dozvoljavam. Domaće zadatke koristim za produbljivanje znanja i otkrivanje uzroka problema u životu na način na koji prije nisam razmišljao. Aleševa objašnjenja međugeneracijskih trauma su mi donijela mnoge odgovore na dotle još neriješena pitanja.

Na seminaru sam upoznao 9 kolega s kojima sam se dobro razumio. Pružali smo si pomoć u vođenju vježbi i davali savjete za poboljšanje. Energija u grupi bila je opuštena i ugodna. Slušali smo priče svojih kolega te također iz njih dosta toga naučili.

AEQ vježbe mi pomažu da bolje osjetim tijelo, pa često osjećam bol. Aleševo objašnjenje mijenja moj pogled na bol i potiče me da mijenjam uzroke umjesto da se borim protiv nje.

 

Gorazd Preskar, učitelj AEQ metode 1. stupnja

 

Nakon desetljeća kroničnih bolova u lumbalnom dijelu leđa, doznao sam za AEQ i Aleša od jednog poznanika. Odlučio sam naručiti knjigu "Jednostavno iz kroničnih bolova" i prijaviti se na tečaj za učitelja AEQ-a. Na seminaru, Aleš je kroz različite...

Za ogled celotne vsebine se prijavite spodaj

V kolikor že imate račun se lahko prijavite in si ogledate vsebino. V Kolikor pa svojega uporabniškega računa še nimate pa vas vabimo, da si ga ustvarite spodaj.

PRIJAVAREGISTRACIJA

Pročitajte još: