Gorazd Ažman, učitelj AEQ metode 1.stupnja

Tijekom seminara sam prilično produbio svoje razumijevanje senzorno-motorne amnezije (SMA), zašto se javlja i kako negativno utječe na kvalitetu našeg života. Nezadovoljstvo, loše raspoloženje, bolovi i nesanica su posljedice SMA, budući da ona otežava postizanje ravnoteže između uloženog truda i postignutih rezultata, čime se povećava nered i neefikasnost u našem radu i u našem društvu.

Shvaćanje, da je razumijevanje SMA i njenih posljedica ključno za razumijevanje utjecaja njenog uklanjanja, bilo je iznimno važno. Kroz redovnu primjenu i istraživanje vježbi AEQ® sam spoznao da možemo krenuti prema prevladavanju SMA, a rezultati našeg rada su povećana učinkovitost, bolje raspoloženje i zadovoljstvo. Upravo činjenica da su rezultati ključni poticaj za trajno učenje, istraživanje i stjecanje novih znanja, bilo je ključno za cjelovit pogled na tematiku seminara. Rezultati su pokazatelj poboljšanja ravnoteže između uloženog truda i postignutih rezultata.

Najviše sam zapamtio pojašnjenje važnosti informacijskog vakuuma i objašnjenja u vezi s izazovima modernog doba. Tijekom radionice svi sudionici smo znatno poboljšali način izražavanja svojih misli, osjećaja i razumijevanja te smo često dobili potvrdu kako svaki pojedinac opisuje i razumije isti događaj drugačije. U današnjoj žurbi često dolazi do površnog davanja uputa bez provjere jesu li razumljive. Izbjegavanje potrebe za objašnjenjem i dodatnim pojašnjenjem istovremeno znači da se ne učimo, ne poboljšavamo i ne napredujemo u izražavanju, zbog čega objašnjenje postaje neučinkovito čak i kad ga koristimo. Povezivanje ovog saznanja s važnošću korištenja objašnjenja u svakodnevnom životu i u mnogim situacijama zato mi je snažno ostalo u sjećanju.

 

Gorazd Ažman, učitelj AEQ metode® 1. stupnja

 

Tijekom seminara sam prilično produbio svoje razumijevanje senzorno-motorne amnezije (SMA), zašto se javlja i kako negativno utječe na kvalitetu našeg života. Nezadovoljstvo, loše raspoloženje, bolovi i nesanica su posljedice SMA, budući da ona otežava...

Za ogled celotne vsebine se prijavite spodaj

V kolikor že imate račun se lahko prijavite in si ogledate vsebino. V Kolikor pa svojega uporabniškega računa še nimate pa vas vabimo, da si ga ustvarite spodaj.

PRIJAVAREGISTRACIJA

Pročitajte još: