Dejan Testen, učitelj AEQ metode 1.stupnja

Zbog kroničnih bolova u leđima, vratu, ramenu i laktu, moj život u 45. godini počeo se pretvarati u borbu s boli. Nisam mogao pronaći rješenje sa svojim trenerskim znanjem, a kada sam otkrio da ni moj osobni liječnik nije mogao pronaći uzrok, kada mi je preporučio analgetike te mi rekao da se pomirim s bolom i starenjem, počeo sam tražiti drugi put. Nakon čitanja nekoliko knjiga i pretraživanja interneta, naišao sam na podcast u kojem je bio gost Aleš Ernst. Intervju je odmah privukao moju pažnju i pretraživanje je krenulo u tom smjeru.

Slijedilo je više 30-dnevnih online programa koje sam pohađao i koji su mi život promijenili u podnošljiviji, jer sam se konačno riješio bolova. Međutim, moj interes za AEQ metodu nije nestao, naprotiv, sve više me zanimalo i htio sam saznati istinu. Posljedica toga bio je upis na obrazovanje AEQ 1. razine.

Kada sam poštom dobio udžbenik, s oduševljenjem sam ga pročitao i također radio bilješke. Slijedio je prvi dio seminara s Alešom. Veselio sam se toga i približno mi nije bilo jasno kako će sve izgledati. Tri dana s Alešom i još devet kolega ostavilo je velik dojam na mene i još jaču želju da nastavim, iako sam doživio nekoliko gorkih spoznaja. Između prvog i drugog dijela seminara, povezali smo se s kolegama jer smo se redovito sastajali preko interneta, gdje smo vježbali vođenje vježbi jedni s drugima te razmjenjivali iskustva i mišljenja. Drugi dio seminara, gdje smo vježbali, vodili i procjenjivali jedni druge, istodobno slušajući Alešova objašnjenja, na mene je ostavio velike pomake. Još dva mjeseca nakon seminara nisam mogao doći sebi.

Školovanje i spoznaje koje sam tamo doživio donijele su mnoge promjene u moj život. Utjehu mi pruža činjenica da znam što osjećam i razumijem zašto mi se to događa. Pored tog znanja, kolege s kojima se redovito viđamo preko interneta, gdje zajedno vježbamo i nadograđujemo vježbe, bili su mi velika pomoć, a postali smo pravi tim. Za mene je bilo veliko iznenađenje da se seminar nakon završetka drugog sastanka, vodstva vježbi i ocjenjivanja, rasprave i dodjele certifikata, još uvijek nije završio, već se nastavlja kroz redovito pisanje zadaća koje nam propisuje Aleš te redovito komentira te kroz video susrete s kolegama.

Sada tek vidim što mi je ta udžbenik, koji sam pročitao prije školovanja, zapravo pružio i poručio. Seminar se praktički ne završava, jer nas nakon seminara čeka još puno domaćih zadaća koje se odnose na udžbenik, a priznajem da ga sada shvaćam na potpuno drugačiji način. Osim toga, imam uvid u ostale zadatke na forumu, koji je na stranici AEQ otvoren za učitelje. Jako sam oduševljen i želim brzo nastaviti dalje i upisati se za učitelja disanja i učitelja drugog stupnja, ali za razliku od prijašnjeg funkcioniranja, gdje je sve bilo brzo i prebrzo, sada sam svjesno odlučio da ću ići polako i promišljeno, kada budem dovoljno dobro razumio prvu razinu. Svakako je to što sam upoznao Aleša i počeo surađivati u AEQ programima i školovanju za mene jedno od najboljih iskustava i ulaganja u mom životu.

 

Dejan Testen, učitelj AEQ metode® 1. stupnja

Zbog kroničnih bolova u leđima, vratu, ramenu i laktu, moj život u 45. godini počeo se pretvarati u borbu s boli. Nisam mogao pronaći rješenje sa svojim trenerskim znanjem, a kada sam otkrio da ni moj osobni liječnik nije mogao pronaći uzrok, kada mi je...

Za ogled celotne vsebine se prijavite spodaj

V kolikor že imate račun se lahko prijavite in si ogledate vsebino. V Kolikor pa svojega uporabniškega računa še nimate pa vas vabimo, da si ga ustvarite spodaj.

PRIJAVAREGISTRACIJA

Pročitajte još: