Benjamin Trontelj, učitelj AEQ metode 1.stupnja

U svijet kliničke somatike sam ušao “šepajući”. Problemi s lijevim koljenom su se previše dugo vukli. Na poslu, tijekom sportskih aktivnosti, čak i jednostavne šetnje… U biti, kad dobro razmislim, uvijek sam u prošlosti imao nekakvih problema, gledano iz perspektive ozljeda i bolova, koje sam rješavao na sve moguće načine, samo dječjom jednostavnošću ne.

Naravno, na početku nisam znao u što se upuštam, ali imao sam velika očekivanja. Nakon prvog individualnog aktivnog tretmana, osjećaji su mi bili pomiješani. Sumnja, strah, razočaranje, bijes… Činilo mi se nevjerojatnim da Aleš nije ni pogledao lijevo koljeno, niti izvodio bilo kakvu manualnu metodu na njemu. Vremenom mi je postajalo jasno da AEQ metoda stvarno utječe na uzrok problema, a ne samo na simptom, iako se simptom polako smanjuje. Kroz tretmane sam saznao da dolazi do promjena i na mentalnom zdravlju, u obliku boljeg raspoloženja, spoznaje tko zapravo jesam, što želim, itd. U tom trenutku, posebno na biciklu, gdje me koljeno više ne boli, postalo mi je jasno da želim dublje naučiti AEQ metodu i s novim znanjem utjecati na povoljno rješavanje situacija drugih ljudi.

Kroz određeno vrijeme vježbanja kod kuće i sudjelovanja na radionici, pojavila se prilika da postanem učitelj somatskih pokreta prema AEQ metodi prvog stupnja. U prošlosti sam završio mnoga obrazovanja, ali nijedna metoda nije imala tako sveobuhvatan utjecaj na mene. Još danas se odnos uloženog i dobivenog povećava (u korist dobivenog).

Kroz seminar sam proživio slične mješovite osjećaje kao na aktivnim individualnim obradama, koji su odraz trenutnog stanja uma, razmišljanja i posljedično mojih postupaka. Neke su mi vježbe bile poznate i lako sam ih ovladao ili sam barem tako mislio. Nije mi preostalo drugo nego (ponovno) pasti na tlo (također uz pomoć gravitacije), a informacija je bila tako nova da mi se svidjela.

Vježbe koje nisam izvodio lako, privukle su u meni neugodne emocije, događaje koje sam duboko sakrio. Somatske vježbe prema AEQ metodi i ostala prošla iskustva pomažu mi da se pogledam u ogledalo, da si posvetim vrijeme, da posložim nered i da nastavim živjeti učinkovitije. Pitam(o) se, kako može biti tako jednostavno? Dodavanjem nekoliko dodatnih pokreta u vježbi, možda usporavanjem, vježba postaje laganija, tijelo se osjeća bolje, um se olakšava, a neprijatne emocije nestaju i zamjenjuju ih toplije, one koje čovjeku daju zamah, optimizam i …?

I to je, između ostalog, smisao i svrha somatskih pokreta prema AEQ metodi. Nedovršeno učenje, razmišljanje o rješenju, osobni rast. Sve to kroz kretanje. Kao kada smo bili djeca. Zašto ne?

 

Benjamin Trontelj, Novo mesto, učitelj AEQ metode® 1.stupnja

U svijet kliničke somatike sam ušao "šepajući". Problemi s lijevim koljenom su se previše dugo vukli. Na poslu, tijekom sportskih aktivnosti, čak i jednostavne šetnje... U biti, kad dobro razmislim, uvijek sam u prošlosti imao nekakvih problema, gledano...

Za ogled celotne vsebine se prijavite spodaj

V kolikor že imate račun se lahko prijavite in si ogledate vsebino. V Kolikor pa svojega uporabniškega računa še nimate pa vas vabimo, da si ga ustvarite spodaj.

PRIJAVAREGISTRACIJA

Pročitajte još: