Matija Sabljak, Učitelj AEQ metode 2. stupnja

Prošlo je dvije godine otkako sam upisao seminar za učitelja AEQ metode prvog stupnja. Mislio sam da će seminar biti samo nešto ugodno, lijepo, smireno i opušteno, ali kada sam nakon izvođenja prve vježbe osjetio da je podloga ispod mene vruća, shvatio sam da je započelo jedno novo putovanje. Osjećao sam se kao da sam otvorio kutiju od puzzli s beskonačno puno razbacanih dijelova bez da znam kako izgleda slika koju trebam složiti.

Zadnji dan seminara ujedno je bio i prvi dan lock-downa. Idealno vrijeme za povratak kući i usporavanje. Kroz razgovore s roditeljima i povratak u djetinjstvo upoznavao sam vlastite podsvjesno naučene programe i uvjerenja. Njihovo razumijevanje i prihvaćanje omogućilo mi je shvatiti sva životna raskrižja i odluke prema kojima me je moja podsvijest odvela.

Priprema za drugi stupanj bio je novi izazov zbog učenja slovenskog jezika. Dolazak u novu grupu izgledao je kao ulazak u novu inozemnu odbojkašku sezonu s potpuno novim suigračima. Podloga nakon vježbe više nije bila vruća, ali je podjela iskustva sa suigračima uz objašnjenja i vodstvo Aleša otvorila vrata duboko spremljenim, potisnutim i već zaboravljenim slikama. Otkrivali smo i upoznavali sebe kroz promatranje onoga što radimo i tražili bolje rješenje za situacije u kojima smo u prošlosti zbog senzorno-motorne amnezije bili nemoćni.

Ako želimo ići prema naprijed, onda trebamo nešto ostaviti iza sebe. Napustiti siguran posao, stara uvjerenja, stare navike i otkrivati uzorke emocionalnih i fizičkih trauma koje su nas oblikovale takve kakvi jesmo. Otkriti zašto smo skrenuli sa svojeg puta autentičnosti i kroz promjenu djelovanja u sadašnjosti postepeno prestati živjeti u skladu s tuđim očekivanjima i standardima koja nam se nameću.

Kreiranje vlastitog života, preuzimanje odgovornosti za sve svoje postupke i shvaćanje da sve ovisi o nama može biti zastrašujuće. Ali još više plaši pomisao da cijeli život ostaneš skriven iza strahova, maski i krivih uvjerenja, ili da živiš u iluziji da je sve u redu.

Moje razbacane puzzle više ne izgledaju tako strašno. Podrška mojih suigrača, svakodnevni rad i učenje uz mentorstvo Aleša osiguravaju da su neki dijelovi slagalice već na svojem mjestu, a i slika koju slažem postaje sve jasnija i ljepša.

Matija Sabljak, Učitelj AEQ metode 2. stupnja

Prošlo je dvije godine otkako sam upisao seminar za učitelja AEQ metode prvog stupnja. Mislio sam da će seminar biti samo nešto ugodno, lijepo, smireno i opušteno, ali kada sam nakon izvođenja prve vježbe osjetio da je podloga ispod...

Za ogled celotne vsebine se prijavite spodaj

V kolikor že imate račun se lahko prijavite in si ogledate vsebino. V Kolikor pa svojega uporabniškega računa še nimate pa vas vabimo, da si ga ustvarite spodaj.

PRIJAVAREGISTRACIJA

Pročitajte još: