To nije samo pokret to je uspostavljanje komunikacije sa sobom koju u ovom vremenu kakvom živimo lako izgubimo misleći da ispravno živimo

Moj osvrt
Prije koju godinu sam u emisiji na Rubu Znanosti prvi put slušala Aleš Ernesta kako objašnjava mehanizme djelovanja našeg tijela, svijesti i podsvijesti i razloge nastanka senzorno motorne amnezije. Sjećam se da me to dosta zainteresiralo s obzirom da sam u tom razdoblju već osjećala da se ne mogu osloboditi nekih napetosti u tijelu iako sam se bavila i sportom i pazila na omjer aktivnosti i odmora. Međutim, kako to već biva, zbog nedostatka vremena i drugih razloga zanemarila sam to stanje s mišlju da će se već samo po sebi to nekako riješiti i da je dovoljno to što radim. Na žalost kod mene se razvila i kronično stanje zagušenja te sam odjednom lansirana iz svih normalnih aktivnosti življenja u slijepu ulicu iz koje je trebalo naći ponovo izlaz. Kako se sve u životu dešava s nekim razlogom ja sam se sjetila te emisije i predbilježila se u program učenja AEQ metode.
Moram priznati da me sve to uopće nije zanimalo i da sam samo htjela nastaviti sa svojim životom. No kako za ništa u životu nema instant rješenja shvatila sam da je ova metoda zapravo jako dobar alat koji dugoročno trebam primjenjivati ukoliko želim u svom životu postići ravnotežu. U svladavanju početnog otpora jako sam zahvalna učitelju Aleš Ernestu na strpljenju i izdašnom objašnjavanju načina na koji sve to funkcionira. Početne reakcije i spoznaje nisu bile ugodne ali su izrazito ukazale na to gdje su neravnoteže i kako im pristupiti.
Toliko sam sretna jer je netko došao do takve metode koja točno pogađa uzroke problema i spreman ih je podijeliti sa svima koji su otvoreni i to žele ili moraju naučiti, kao i zbog tehnologije koja nam danas sve to uvelike olakšava i čini još dostupnijim. Vratiti povjerenje u svoje tijelo, svoje unutarnje odnose i način na koji reagiramo od i prema okolini pokazalo se kao izrazito kompleksna stvar koju, razumijevanjem, korak po korak možemo svladati. Kao primjer mogu samo navesti osjećaje prije i poslije vježbe kada se samo osjet težine tijela i pritiska gravitacije znatno izmijeni. Moj jutarnji osvrt na taj osjećaj daje skroz drugu refleksiju življenja tijekom cijelog dana. Ne trebam odmah ujutro preuzeti sve terete i nositi ih tijekom dana, svakoga dana, već mogu krenuti s lakoćom i uzet točno toliko koliko trebam ili mogu u danom trenutku. Življenje tako postaje radost a ne svakodnevna težina ili prepreke.
Metoda pristupa i vježbi me iznenadila na mnogo načina i iz najneočekivanijih strana. To nije samo pokret to je uspostavljanje komunikacije sa sobom koju u ovom vremenu kakvom živimo lako izgubimo misleći da ispravno živimo. To su nijanse koje nam promiču a koje s vremenom postaju sve veći problem i ukazuju nam sve jače na to gdje griješimo. Iako okrećemo glavu i ne želimo to vidjeti u konačnici rezultira time da nas zaustavi. Nemogućnost kretanja i bol jednake su nemogućnosti lakog življenja i to nimalo nije jednostavno osjetiti na sebi.
Samo u 30 dnevnom programu otvorilo se toliko spoznaja koliko nije u puno godina ranije. Nema nikakve drame niti tajnovitosti u pristupu već se učenjem poštivanja osnovnih zakonitosti otvaraju nova vrata. Nekada je otpor u otvaranju zaista velik jer ne znamo šta nas čeka s druge strane te zaista puno znači prisutnost učitelja u tom momentu od kojeg dalje svjesno preuzimamo odgovornost za svoj život i krećemo samostalno na novo putovanje bolje osviješteni da se gradimo i učimo kroz cijeli život.
Prije nego što sam došla na prvo individualno učenje AEQ metode, mislila sam da ću tamo naučiti neke vježbe koje ću redovito raditi nekoliko mjeseci i da će moja kronična nedefinirana tjelesna bol biti smanjena ili čak nestati. Nakon nekoliko godina polakog upoznavanja metode, mogu reći da nisam pogriješila. Moja misija bila je potpuno iluzorna. Nikad nisam zamišljala da ću iči tamo gdje definitivno ne želim biti.

Za ogled celotne vsebine se prijavite spodaj

V kolikor že imate račun se lahko prijavite in si ogledate vsebino. V Kolikor pa svojega uporabniškega računa še nimate pa vas vabimo, da si ga ustvarite spodaj.

PRIJAVAREGISTRACIJA